Raskausviikon 22 treenit ja rakenneultra

Pitkän blogihiljaisuuden jälkeen kun loma nyt vihdoin koitti, niin mietitäänpä taaksepäin miten täällä on mennyt sitten viime kuulumisten. Pätkin vähän pienempiin osiin, ettei tule liian pitkää tekstiä.

Rv 22, eli heinäkuun puoliväli.

Maanantai

Ohjelman lisäpainoleukakolmoset vaihdoin omalla lisäpainolla tehtäviksi. Olihan tuota painoa tullutkin lisää jo melkein 10kiloa, joten ihan lisäpainoleuoilta tuntuivat. Tiukkana vielä pystyi juuri ja juuri tuon kolmosen vetämään.

Supersettinä oli 4 kierrosta laatutoistoja HSPU ja rengassoutu. HSPUt vaihdoin pystypunnerruksiin 15lb käsipainoilla, toistot 12/15/12/12. Rengassouduissa jalat korotettuina 8/7/7/7

Tiistai

OTM 15 power snatch + squat snatch. 10 minutia 25kg ja 5 minuuttia 30kg.

OTM 15 squat clean + jerk. 35/35/35/35/35/40/40/40/40/40/45/45/45/50/55kg

Olin siis aiemmin ajatellut, että en tee painonnostoa raskausaikana, kun tankoa ei voi viedä kuitenkaan kunnolla lantiolle. Päätin kuitenkin testata miltä liikkeet tuntuvat. Tekniikka nyt on mitä on. Eli komean reisipompun avulla tanko kiertää vatsan. Allemeno sujui kuitenkin sekä tempauksessa, että rivessä yllättävänkin helpolta ja varmalta ja sieltä pääsi vielä ylöskin. Perun siis puheeni, etten voisi tehdä painonnostoa. Oma nostotekniikkani ei nyt ole ollutkaan kovin kummoinen, joten tuskin näistä tekniikan kannalta hirveästi haittaa on.

Keskiviikko: Lepo

Torstai

Thruster 3×3, lämmittelysarjojen jälkeen viimeisimmät kolmoset: 40/40/40kg

Treshold Metcon for time, 45 thrusters 30kg, 30 pull ups

Thrusterit skaalasin 20kg ja leuat rengassoutuihin, joita tein 60, time: 10:01. Olen nyt käyttänyt sykemittaria apuna metconeissa sykkeen seuraamiseen ja pitänyt maksimi sykerajana 150-160. Sen verran maha hidastaakin jo menoa, että huomaan etten oikeastaan enää pystykään tekemään kovempaa, eikä syke siten kovin tuosta edes nouse.

Perjantai

Deadlift 3×3, lämmittelysarjojen jälkeen viimeisimmät kolmoset: 75/75/75kg

Treshold Metcon amrap 10:

15 hspu, jotka vaihdettu pystypunnerrus 15lb käsipainoilla

15 bodyweight deadlift, tein 50kg

15 toes to bar, vaihdettu ghd selkään

15 double-unders, tuplat menee vielä

15 pull-ups, skaalattu rengassoutuun

Ehdin tehdä kaksi kierrosta. Tuplanaruja lukuun ottamatta kaikki liikkeet vaihdettu tai skaalattu, eli tässä on taas tämän lajin hienous. Jokainen pystyy varmasti osallistumaan oman kunnon ja taitotason mukaisesti. Mietin itse ja pyydän myös valmentajilta apua liikkeiden vaihtoon tai skaalauksiin. Ihmisillä on useinkin erilaisia liikkuvuusrajoitteita tai vammoja, jotka vaativat tiettyjä toimia treenauksen suhteen. Raskaana ollessa mennään sen hetkisen fiiliksen mukaan ja huomioidaan sen hetkinen tilanne. Tunnen kroppani ja kokeilen mitä voin tehdä.

La ja Su: Lepo

Rakenneultra

Tällöin heinäkuun puolessa välissä keskiviikon rakenneultrassa heilui kaikin puolin reippaan oloinen tyyppi. Oli kädet ja jalat paikoillaan ja mitat kohdillaan. Painoarvio oli 377g. Päätettiin olla tiedustelematta, onko sieltä tulossa tyttö vai poika. Se selviää sitten kyllä aikanaan. Istukka oli melko alhaalla, mistä johtuen laittoi vielä lokakuun alkuun ultraan kontrolliajan. Tämä tietenkin jäi vähän mietityttämään, että mitä riskejä tuossa matalalla olevassa istukassa on, kun ei siinä sitten ehditty oikein tarkemmin kyselemään. Ultraaja sanoi kuitenkin, että liikuntaa saa jatkaa oman voinnin mukaan. Kuullessaan, että treenaan crossfittiä, kehotti vain pitämään huolen, etten nyt aivan tuskissani treenin jälkeen lattialla kieriskele. Oma epävarmuus liikunnan jatkamisesta kesti ehkä juuri tuon keskiviikon ja päätin edelleenkin jatkaa treenaamista juurikin sen oman sen hetkisen kunnon ja tuntemuksien mukaan.

Minulle se ei kuitenkaan ole tällä hetkellä sitä, että kun tunnen itseni väsyneeksi, enpä jaksa mennä salille tai lähteä muuten liikkumaan. Aamuisin saattaa selkä olla kipeän tuntuinen ja sängystä nouseminen hankalaa, mutta en anna sen olla este lähteä suunnitellulle aamuwodille. Menen salille ja treenaamaan niin mielelläni ja saan siitä niin hyvän olon, mielen ja sen onnellisen ruumillisen väsymyksen. Minulle oman kunnon mukaan liikkuminen on treenin sen hetkisessä hetkessä elämistä. Jos alkulämmittelyssä joku liike tuntuu huonolta, teen jonkin toisen. Jos olin suunnitellut pätkiväni 60 rengassoutua 10 toiston sarjoihin, niin voikin olla että teen ne vitosina tai kolmosina tai ykkösinä. Jos en pysty juoksemaan, kävelen. Sen olen kuitenkin myös huomannut, että vaikka tänään en jotain pystyisi ja jaksaisi tehdä, se ei tarkoita sitä, että se olisi mahdotonta myös seuraavana päivänä.

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *