Raskausviikot 5-8

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän jakson aluksi saatiin Openit pakettiin, eikä viimeisessä 15.5 lajissa ollut oikein minkäänlaista puristusta.  Treenasin pari treeniä ihan normaalisti,  sitten alkoi huono olo ja luulin, että minulle oli tulossa vatsatauti. Lähdettiin pääsiäiseksi Ylläkselle ja etova olo jatkui. Maha turposi lisäksi aikamoiseksi palloksi, mutta ajattelin, että nyt on vain tullut sitten syötyä liikaa pääsiäismunia ja muita herkkuja ja vatsa on siitä sekaisin. Rintojen turvotuksen ja arkuuden ajattelin johtuvan tulevista kuukautisista, joita ei sitten tullutkaan.

Kävin kuitenkin huonosta olosta huolimatta hiihtämässä pitkäperjantaina 40km, lauantaina 5km, sunnuntaina 20km ja maanantaina 5km. Nukuin 11 tunnin yöunia, mutta lapissa nyt aina nukuttaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsiäisen jälkeen outo olo vain jatkui ja aloin epäillä, että treenit olisivat vain olleet liian kovia open viikoilla, enkä olisi niistä kunnolla palautunut. Oli turhauttavaa, kun yleensä loman jälkeen ryntään salille innosta puhkuen, mutta nyt mieli ja kroppa sanoi ihan muuta. Olen pystynyt treenaamaan ilman vammoja ja loukkaantumisia, enkä ole sairastellutkaan aikoihin, joten en vain pystynyt käsittämään, miksi en jaksa, miksi ei huvita ja miksi olo on niin huono.

Epäilykset heräsivät raskauden suhteen, kun aloin miettimään viimeisimpien kuukautisten ajankohtaa. Tein testin ja sehän oli positiivinen. Kävin siitä sitten illalla vielä tekemässä kyykkytreenin, mutta ajatukset oli kyllä jossain ihan muualla.

Olin järkyttävän väsynyt ja huono olo jatkui, joten en edes mennyt salille. Sain ajan neuvolaan ja kävin sitten yksityisellä ultrassa, jossa varmistui pieni ihmisen alku ja viikot 7+3. Ultran jälkeen kun kaikki näytti olevan kunnossa, tuli henkisesti jotenkin helpottunut olo ja treenaamaankin teki jo mieli lähteä. Siirryin kisaryhmän ohjelmoinnista päivän treeneihin ja pääsin parin viikon huilaamisen jälkeen jumppaamaan.

Viikot 5-8 olivat kyllä sellaista tunteiden myrskyä. Tuskaa, epätoivoa, mikä minulla oikein on… Ja sitten: maailman luonnollisin selitys. Suuri helpotus ja ihmetys kyynelten kera. Miika sai uutisen, missäs muuallakaan kuin CrossFit Oulun salin parkkipaikalla.

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *