Sarjassamme supertuotteita

466

*yhteistyössä Lajikumppanit*

Sportful on Italialainen vaatemerkki, jonka erityisosaamista ovat laadukkaat maastohiihto- ja pyöräilyvaatteet. Hiihtovaatteet käyvät toki erinomaisesti kaikkeen muuhunkin aktiiviseen ulkoliikuntaan. Suomen vaihtelevien säiden vuoksi tuotteet ovat hyvinkin käyttökelpoisia kaikkina neljänä vuoden aikana. Valikoimassa on niin sanottuja perustakkeja ja -housuja, mutta niiden lisäksi kaksi aivan erityisen loistotuotetta. Paitsi että ne ovat suorastaan naisellisen ihania, ne ovat myös äärimmäisen tarpeellisia ja toimivia. Sarjassamme supertuote.

Sportful Rythmo W Puffy

040075216a-303_01_651Wx651H

kuva: sportful.com

kuva: sportful.com

kuva: sportful.com

Toppatakki, jossa ei ole hihoja. Siis liivi. Ei, vaan on siinä pienet hihat. Niin kuin t-paidassa. Siis vanullinen paita. Hupullinen, vetoketjullinen takki-paita. Lyhythihainen takki.

Päällysmateriaali on tuulta- ja vettähylkivä. Ei siis liian tiivis, eikä hiostava.

Primaloft -vanu, toimii eristävänä ja lämmittävänä kaikissa olosuhteissa, myös kosteana. Lämpimyyttä ja hengittävyyttä hakevalle untuva on kyllä erinomaisen kevyt ja lämmin ja ehdottomasti oma suosikki, mutta kastuessaan paakkuuntuu eikä siten ole aina se paras vaihtoehto. Primaloft säilyttää ominaisuutensa myös kastuessaan.

Tässä lyhythihaisessa takissa on kyljet erilaista joustavaa materiaalia, joka takaa vielä paremman hengittävyyden lisäksi myös hyvän liikkumisvapauden. Istuvuus on muutenkin hyvä. Huppu suojaa tarvittaessa loistavasti, olematta kuitenkaan tiellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takille löytää useita käyttötarkoituksia:

 • Urheilijan alkulämmittelyyn ja loppuverkkaan
 • Kylmemmän kelin lisälämpö ohuemman treenitakin päälle, kun meno on rauhallisempaa
 • Hiihtoon, juoksuun, kävelyyn, hölkkään, pyöräilyyn
 • Ulkotreeniin
 • Lämmittävä välikerros kuoritakin alle
 • Taukotakki retkeilyyn
 • Salille meno- ja ja tulomatkoille. Crossfit treeneissä saattaa myös olla yllättäen juoksua ulkona lämmittelyksi tai metconissa, jolloin tämä on enemmän kuin hyvä.
 • Hiihtotakeissa ei usein ole huppua, mitä esimerkiksi jäällä tai tunturissa hiihtävä kaipaa.
 • Lastenvaunujen kanssa lenkkeilevä äiti voi juosta kevyemmällä paidalla tai takilla. Kun pysähdytään vaikka leikkipuistoon, voi tämän takin vetäistä itselle lisälämmöksi
 • Viileän kesän yleisurheilutreenien verryttelyihin ja kisoissa oman vuoron odotteluun
 • Hengittävyys riittää hyvin aktiivisemmassakin menossa, kun alle ei pue liikaa vaatetta. Käsivarret eivät kaipaa niin paljon lämpöä kuin keskivartalo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tervahiihdossa oli aamulla -13 astetta pakkasta. Minulla oli tämän takin alla kaksi teknistä paitaa päällekkäin, mikä oli juuri sopivasti. Viime päivien aurinkoisilla hiihtolenkeillä lämpötila on vaihdellut muutamasta pakkasasteesta pariin lämpöasteeseen, olen käyttänyt alla vain yhtä teknistä villakerraston paitaa. Juoksussa ja ulkotreenissä samoin.

Samaan sarjaan takin kanssa löytyy myös ihana toppahame. Tämä voisi olla myös kätevä kun pakkasella meinaa villahousuista huolimatta palella. Myös tauolla laavulla istuessa kaipaa lisälämpöä. Olisi kevyt pitää mukana ja pitkien ketjujen ansiosta helppo pukea monot tai vaelluskengät jalassa. Jos äitienpäivälahjaksi jotain toivoisin, niin tätä.

040075116a-002_01_651Wx651H

kuva: sportful.com

Sportful Rhytmo W Puffy takki on saatu blogiyhteistyönä Lajikumppaneilta. Lajikumppanit on mieheni Miikan yritys Oulun Limingantullissa Kempeleentiellä. Sen ydintoiminta on suksihuolto, mutta pienestä myymälästä löytyy myös toimivia varusteita ja vaatteita. Maastohiihdon vaatemerkki on tämä Sportful. Lajikumppaneiden Facebookissa on menossa kilpailu, jossa Lajikumppaneiden facebook -sivuista maaliskuun lopussa 2017 tykkäävien kesken arvotaan Sportful hiihtoasu. Voittaja saa valita Lajikumppaneiden myymälämallistosta mieleisensä setin. Näitä vanutakkeja ja hameitakin oli vielä muutamia jäljellä.

Jos mietit perinteisten suksien hankintaa, niin täältä tulee vahva suositus on Rossignol R-Skin karvapohjasuksille. Hiihtelen näillä nyt toista talvea ja ovat kyllä varmat ja helpot pelit. Aina valmiina. Karvapohja tarkoittaa siis sitä, että suksen pitoalueella on pieni nukkainen karva, jolla saadaan suksi pitämään ja kuitenkin myös luisto säilyy. Pito riittää hyvin, vaikka kelkka on perässä. Tervahiihdossa oli luiston kanssa vähän ongelmia, mutta kuuleman mukaan näin oli muillakin. Oikein kova pakkanen ja juuri satanut uusi lumi ovat ne haasteellisimmat kelit näille suksille. Jos olet tällainen kevätkelien hiihtäjä kuin minä, etkä halua sotkea voiteiden ja liistereiden kanssa, niin näistä saat täydelliset kumppanit. ”Pakko olla skinit pohjassa” -on kuulunut ladulta kommenttia, kun kelkka perässä on isketty ylämäkeen. Löytyy Lajikumppaneilta.

fullsizeoutput_16b6

*yhteistyössä Lajikumppanit*

 

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *