Suksi Norjaan?

Iik ja kääk.. Huomenna se odottaa vihdoin edessä. Se, siis Saami Ski Race ja 90km hiihtomatka Suomen puolelta Enontekiön Hetasta rajan ylitse Norjaan Kautokeinoon. Tänään kävin jo noutamassa kisan infopaketin sekä numerolapun Hetasta, sekä testasin hieman suksia ja ihmettelin reitin alkua ja lähtöpaikkaa. Jo tässä kohtaa pitää kehua kisakanslian naisia. Etelän ihmiselle tuli oikein hyvä ja tervetullut jo pelkästä numerolappujen noutamisesta!

Suksia testaamassa ja numeroita noutamassa.

Suksia testaamassa ja numeroita noutamassa.

Hiihdon ilmoittautumislomakkeella oli kohta FIS-koodille, jonka hieman ihmetellen, mutta kuuliaisena tyttönä täytin.. Numeroita hakiessa koodin kyselyn tarkoitus alkoi hieman valjeta, sillä minut oli sijoitettu naisten sarjan lähtönumeroissa paikalle 4 heti muutaman kotimaisen superhiihtäjän perään. Joskin minulle on hieman epäselvää, vaikuttaako tämä esim. huomenna sijoittumiseen lähtöviivalla tai muuta, mutta tulipahan ainakin hetkeksi kovin ammattimainen olo :)

Huomisessa jännittää muuten sitten ihan kaikki. Matka, keli, jaksaminen, suksien toimivuus, porot ja muut erämaan otukset, sopivan ryhmän löytyminen, krampit ja ylipäätään kaikki, mikä nyt 90km hiihtosuoritukseen avoimessa erämaassa voi liittyä. Joskin olen itselleni viimeiset viikot yrittänyt takoa päähän, että olen selvinnyt ajallisesti yhtä pitkästä triathlonsuorituksesta, pyöräillyt vuorilla ajallisesti yhtä pitkiä lenkkejä ja vaikka ties mitä. Mutta kun elämäni pisin hiihtolenkki tähän mennessä on 50km, niin hieman tuon matkan lähes tuplaaminen saa ajatuksen omasta hulluudesta pyörimään päässä.

Jännitystä ei juuri helpota järjestäjiltä tullut ilmoitus, että hiihtoa uhkaa ennusteissa luvattu puuskittain 10m/s yltyvä vastatuuli, joka siis ilmeisesti tekee hiihdosta avoimessa, puuttomassa maastossa vaarallisen. Aamulla vasta kuulemme, miten hiihdon käy ja pääsemmekö suksimaan Norjaan vai pitääkö Norjan sijasta tyytyä kiertämään metsäisiä latuja Hetassa. Hieno ja raskas päivä lienee jokatapauksessa luvassa ja yritän päästä kaiken suihkimisen lomassa myös nauttimaan viimeiset henkäykset Lappi-ilmasta ja maisemista. Tavoitteena on hankkia hieno ja ikimuistoinen päätös tälle hiihtokaudelle, mutta kun numerolapun kanssa liikehditään, en pistä hyvää sijoitusta ja mahdollisimman pientä tappiota kärkinaisillekaan pahakseni.

Seuraavaksi palataan siis kisaraportin merkeissä… Jos vain en joudu poron syömäksi erämaan keskellä :)

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *