Sun Triathlon Vaasassa

IMG_2287

Viikonloppuna kisattiin uinnin EM-kisoja Berliinissä. Ari-Pekka Liukkonen voitti pronssia ja näytti että Suomesta nousee huippu-uimareita. Itse en päässyt Berliiniin EM-kisoihin mukaan. Turvauduin sitten B-suunnitelmaan ja osallistuin Sun Triathlon kilpailuun Vaasassa. Kilpailin perusmatkalla 1,5km uintia, 40km pyöräilyä ja 10km juoksua.

Kilpailuaamuna jännitti sopivasti. Eniten jännitti sää. Säätiedotuksessa luvattiin 15 astetta ja vesisadetta. Uiminen ja juokseminen tässä kelissä ei haittaa, mutta pyöräileminen märässä triathlonpuvussa ja märillä hiuksilla ei tuntunut järin houkuttelevalta. Tropiclandian edustalla paistoi kuitenkin aurinko lämpimästi ja sade oli loppunut sopivasti ennen perusmatkan alkamista.

IMG_2284

Naiset ja miehet starttasivat kilpailuun yhtäaikaa. Uintiosuus kulki odotetusti hyvin ja nousin vedestä ensimmäisenä naisena ja kokonaiskilpailun (miehet+naiset) kolmantena noin 22 min. ajalla.

Vaihtoosuus sujui hyvin, vaikka en ollut muistanut avata pyöräilykenkiä valmiiksi. Lisäksi meinasin nousta pyörän päälle liian aikaisin. Ensi kerralla täytyy tarkistaa paremmin, mistä kohtaa saa alkaa pyöräillä. Pyöräosuus ei kulkenut enkä saanut kropasta irti tehoja. Syke oli matala, jalkoja hapotti ja selkää särki kovasti. Pyöräilyn aikana minun ohi polki kaksi kovaa naista (ja useampi mies). Pyöräilin kuitenkin hyvää vauhtia pyöräosuuden ajan ollessa 1h 10min, mikä on minulle hyvä.

IMG_2286

Vaihto pyörästä juoksuun sujui hyvin ja jalat olivat todella tuoreet kun pääsin juoksemaan. Syke nousi heti ja hengitys muuttui raskaaksi. Huomasin takana tulevan naisen kevyen juokuaskeleen ja näin heti, että tämä nainen tulee vielä kovalla vauhdilla ohi. Tyydyin jo tässä vaiheessa neljänteen sijaan. Yritin kuitenkin kiristää vauhtia vielä, mutta kun astmakohtaus läheni, oli pakko hidastaa vähän. Maalissa olin neljäntenä naisena.

Paljon jäi parannettavaa seuraavaan kilpailuun. Pyöräilyä ja juoksua täytyisi harjoitella PALJON enemmän ja lisäksi voisin investoida vähän parempaan pyörään.

Triathlonkärpänen on päässyt puraisemaan. Triathlon on lajina monimuotoisempi kuin uinti, sillä esimerkiksi kisareitti ja sää vaihtelevat sekä suorituksen aikainen tankkaus on suuressa roolissa. Triathlonissa on muuttuvia tekijöitä enemmän kuin uinnissa ja tällä hetkellä minusta tuntuu, että tämä on se lisähaaste mitä itse olen kaivannut omaan urheiluun.
Oman uran jatkuminen altaassa on nyt auki. Tällä hetkellä en tunne suurta vetoa altaaseen, mutta tilanne saattaa muuttua, kun ulkona pimenee ja pyöräily ja muu ulkoliikunta jäävät vähemmälle. Joka tapauksessa urheileminen ja kilpaileminen tulevat kyllä jatkumaan!
Pääsin sitten ihan paikaillislehteenkin :)

IMG_2283

Linda Laihorinne

Linda Laihorinne

Kirjoittaja on 29-vuotias kilpauimari, joka edelleen pistää nuoremmat kilpasiskot koville. Linda on kokenut arvokisakävijä, EM-kisoihin hän on osallistunut yhteensä 6 kertaa. Yhdet MM-kilpailut hän on myös nähnyt kisa-altaan puolelta. SM-kisa-altaasta reppuun on kertynyt lukuisia mestaruuksia sekä iso kasa himmeimpiä mitaleja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *