Sunnuntaiaamu, tai kun kaurapuuro naamioituu vohveleiksi

Pääsääntöisesti en ole aamuihminen. En juuri koskaan herää pirteänä ennen herätyskellon soittoa innokkaana kohtaamaan päivän haasteita ja jos saisin elellä vapaasti, menisin nukkumaan pitkällä keskiyön jälkeen ja heräisin paljon myöhemmin. Koska kuitenkin käyn töissä ja muutenkin yritän pysytellä säällisen yhteiskunnan aikatauluissa mukana, olen opetellut menemään petiin viimeistään yhdeltätoista. Arkisin herätyskello soi puoli seitsemältä tai viimeistään puoli kahdeksalta.

2014-12-07 10.14.14-2

Arkiaamuisin oleellisinta on saada koneeseen säällinen määrä kahvia ja ravintoa kohtuullisen ripeässä tahdissa. Aamuni ovat varsin rutinoituneet, eikä aikaa ylimääräiseen haahuiluun juuri  ole. Viikonloppuaamut ovat kuitenkin toinen juttu, silloin on kieltämättä varsin nautinnollista istua pitkään keittiön pöydän ääressä kahvipannun ja Hesarin kanssa, laatia jotain vähän paistettua kananmunaa monimutkaisempaakin aamupalaa ja ylipäänsä vetelehtiä antaumuksella puolillepäivin (paitsi toki niinä lauantaiaamuina, jolloin on aamutreenit klo 9, mutta aina ei voi voittaa…).

Tänä aamuna, kuten myös itseasiassa viime sunnuntaina, laiskan aamun aamiaiseksi valikoituivat kauravohvelit. Voisin toki syödä tavallisiakin vohveleita, mutta kauravohveleiden jäljiltä olo ei jotenkin ole lainkaan yhtä ähkyisä. Lisäksi vanhana puuroskeptikkona huvittaa aika paljon se, että kauravohvelit ovat sisältönsä puolesta käytännössä melkein kuin kaurapuuroa, paitsi että paljon parempia. Alun perin ohje on peräisin Eeva Kolun Hesarissa pitämästä Kauhaa ja rakkautta -blogista, mutta teen itse vohvelit nykyään ulkomuistista ja sinne päin. Yleensä jätän myös makeutuksen pois, joten vohveleita voi syödä myös suolaisilla täytteillä. Jokseenkin nämä ainesosat menevät taikinaan:

 • 3-3,5 dl kaurajauhoa (eli n. 4,5 dl blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita)
 • 2 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 2 kananmunaa
 • 2,5-3 dl nestettä (maitoa, vettä, mitä nyt jääkaapissa on)
 • 2 rkl  voisulaa tai öljyä

Gluteenittomia kaurahiutaleita käyttämällä ohje sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville (tavallisten kaurahiutaleiden gluteenittomuuttahan ei valvota, joten ne saattavat kontaminoitua pellolla tai käsittelyn aikana), itse käytän yleensä tavallisia luomukaurahiutaleita.2014-12-07 09.55.18-1

Vohveleiden kaverina aamiaispöydässä oli pestoa, fetaa, tomaattia, avokadoa ja pekonia sekä omena- ja luumuhilloa. Ja luonnollisesti riittämiin kahvia.

Noin muuten sunnuntai jatkuu tästä eteenpäinkin leppoisissa lepopäivän merkeissä. Suunnitelmissa on mm. käydä syömässä sushibuffetissa, neuloa villapaitaa, lukea yhtä romaania, josta lupasin antaa lausunnon, hengailla villasukissa ja ottaa lungisti.

Eilen tein muuten voikkatunnin päälle Winter Warin ensimmäisen karsintalajin. En osallistu tällä kertaa itse karsintoihin (sen sijaan nähnette minut kisa-areenalla tuomarin ominaisuudessa), mutta ajattelin  kuitenkin huvikseni tehdä karsintalajit. Ensimmäisestä lajista sain kohtuullisen leppoisalla tahdilla kokoon 164 toistoa. Ihan hyvin siihen nähden, että pilkoin leuanvedot alusta asti parin toiston pätkiin, kun vasen lapa ja olkapää on hiukan vihoitellut, enkä uskaltanut kovin rivakasti kiskoa leukoja menemään. Laadiskelen tässä joutessani varmaan ihan oman postauksen WW-karsinnoista. M;utta nyt siis täältä tähän, tartun internetin sijaan kirjaan ja teekuppiin.

Avainsanat: ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Lotta

  Hahaa, luin nopeasti kaksi riviä kerralla ja ajattelin että nyt kyllä on vohvelit kohdallaan, jos tulee ”2,5-3 dl nestettä (maitoa, vettä, voisulaa tai öljyä)” :D

  Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *