Suunnitelmien hahmottelua

Yllä oleva kuva on täysin kirjoituksen aiheeseen liittymätön, mutta pitäähän nyt tällainen jakaa teidän kanssanne. Sain viikonloppuna tällaisen, kiitos ystäväni, joka oli ajatellut minua sillä hetkellä, kun Sami hänen työpaikallaan Onewaylla vieraili. Kyseessä ei siis ole mikä tahansa fanikortti, vaan iso A3 – kokoinen juliste, jollaista ei ihan joka tytöltä ja pojalta kotoa löydykään!!

Kalenterini kevään, kesän ja itseasiassa syksynkin osalta alkaa hahmottua. Kisailen todennäköisesti melko vähän – tai toisaalta toivottavasti melko paljon, sillä haluaisin kyetä hyödyntämään erilaisia harjoitus- ja viikkokisoja mahdollisimman hyvin. Niissä saa iloa ja vaihtelua normaaliin puurtamiseen, tulee tehtyä kovempi treeni ns. huomaamatta, mutta toisaalta paikalle voi mennä huonosti valmistautuneena ja vaikkapa kovan treenin jälkeenkin. Valitettavasti minulla ei vielä ole tietoa, miten viikkokisat asettuvat pyöräilyn ja triathlonin osalta, mutta juoksukalenterista bongasin jo muutaman hauskan tapahtuman keväälle, joihin mieluusti osallistuisin – ainakin jos allergiakausi antaa myöden.

Tältä siis näyttää ajatuksen tasolta jo kännykän kalenteriin asti siirtynyt raakile, jota kaiketi myös alustavaksi kisakalenteriksi kutsutaan. Tummennettuihin kisoihin ja tapahtumiin olen jo ennättänyt ilmoittautua :)

– 15.3. Tampereen Talvikisat, 10km V

– 21.3. SM- hiihdot, Vaajakoski 5km V

– 29.3. SAAMI SKI RACE, Enontekiö – Kautokeino, 90km V Kyllä, ilmoittauduin tähän parin päivän harkinnan jälkeen perjantaiaamuna. Odotan matkaa ja hiihtoa kuin kuuta nousevaa. Reissu on varmasti raskas ja tunturissa tuulee, mutta ei tuollaista kokemusta ole mahdollista joka päivä hankkia.

– 12.4. Karhuviesti (juoksu), Pori – osuus X? Tähän viestiin minut ilokseni pyydettiin mukaan pinkkiin naisjoukkueeseen. Tästä kerron varmasti lisää lähempänä, kun yksityiskohdat tarkentuvat, mutta innolla odotan jo viestipäivää :)

– 4.5. Kaupin vitonen, 5km juoksu

– 10.5. Mustion tempo 20km

– 13.5. Trail cup (polkujuoksu), osa 1, Kauppi. Tällaisen bongasin eilen Juoksija-lehden mukana tulleesta kalenterista. Minulle ajankohta näissä juoksuissa olisi ihanteellinen – tiistai-ilta, jolloin töistä on helpointa pyytää vapaata ja tarjolla olisi varmasti hauskaa, erilaista virikettä arkeen. Tykkään kovasti muutoinkin juosta poluilla ja metsässä, mutta koska en osaa suunnistaa, en ole koskaan käynyt poluilla kilpailumielessä. Kyseessä lienee ihan uusi juoksucup, johon pohdiskelen uskaltaisinko lähteä mukaan. Jos joku tietää näistä tapahtumista enemmän, niin huikatkaa :)

– 20.5. Trail cup, osa 2, Hervanta

– 27.5. Trail cup, osa 3, Niihama

– 3.6. Trail cup, osa 4, Suolijärvi

– 14.6. Erään tärkeän ihmisen tärkeä päivä En siis aio osallistua tänä päivänä järjestettävään sprinttimatkan SM triathloniin – myöskään siksi, että pyhitän kevään harjoittelulle rauhassa välttääkseni viime vuoden stressin ja paniikin allergiasta ynnä muusta ikävästä.

– 27.6. SM tempo, 30km, Mäntsälä

– 5.7. Toisen tärkeän ihmisen tärkeä päivä

– 12.7. Teisko triathlon (800 – 25 – 7) Tänne pääsevät mukaan vain harvat ja valitut kutsuvieraat. Olen saanut kunnian olla yksi heistä :)

– 19.7. Finntriathlon, SM puolimatka (1900 – 90 – 21,1) Joroinen

– 3.8. SM paritempo, 30km, Helsinki ??

– 9.8. Kuopio triathlon, SM perusmatka (1500 – 40 – 10), Kuopio

– 16.8. Tahko triathlon, puolimatka (1900 – 90 – 21,1), Nilsiä

– vko 35 & 36 Kesäloma ja toivottavasti sen ohjelmassa kisaturistimatka USAan kannustamaan suomalaisia parapyöräilijöitä MM-kisoissaan.

– 19-20.9. Vaaran prologi 5km ja Vaaran maraton 21,1km, Vuokatti. Kun bongasin tämän tapahtuman myös eilen Juoksija-lehden kalenterista, intouduin heti. Perjantaina olisi siis luvassa legendaarinen Vuokatinvaaran testijuoksu ja lauantaina sen tulosten mukaisesti lähtien puolimaraton vaaran mäkisissä maastoissa. Todennäköisesti siis ihan kauheaa ja raskasta, mutta mahtavaa :)

– 12.10 Nouxtreme – maastojuoksutapahtuma tai jos polut ja metsä alkaa kypsyttää, Vantaan maratonin puolimaraton.

Edellä mainittujen lisäksi pyrin siis osallistumaan mahdollisuuksien mukaan esim. viikkotempoihin sekä triathlonin harjoituskisoihin. Näyttää siltä, ettei seuraavien 7kk aikana tule ainakaan tylsää hetkeä tai tekemisen puutetta, kun on kokoajan jotain mukavaa luvassa, mihin valmistautua. Tosin, kuten aina ennenkin kalenteri ja suunnitelma ehtii vielä muuttua sen tuhannen kertaa. Mutta kuten tunnettua, rakastan suunnittelua ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty :)

Millaisia suunnitelmia muilla on tulevan kesän varalle?

Avainsanat: , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (4)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Soile

  Mä bongasin myös Juoksijan kalenterista tuon Trail cupin. Vaikutti mielenkiintoiselta, jäi harkintaan täälläkin :)

  Vastaa
  • Terhi Martikainen Kirjoittaja

   Ehkä voimme mennä tuonne ekaan osakilpailuun yhdessä? :)

   Vastaa
 • Soile

  Tunnustan kyllä merkanneeni kalenteriin nuo kaikki osakilpailut ;-) Mulla on maanantai aina kovan treenin päivä, joten tiistaina on usein jalat vähän soosina, mutta hyvänä treeninähän tuo täytyisi ottaa. Mennään vaan :)

  Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *