Syksyn haasteet!

Heippa ! :)

On taas vierähtänyt aikaa viime kirjoituksesta. Alku syksy on ollut kiireinen ja kauden aloitus vie aina omat voimansa.

Treenattu on kovaa ja pelitkin ovat jo alkaneet, eli tästä se lähtee taas yksi uusi kausi. Muutama pelikin ollaan keretty pelaamaan ja maajoukkueen kanssa käytiin jo yksi reissu naapurimaahan heittämässä. Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin ja nyt odotankin, että pelirupeamat alkavat oikein kunnolla.

Tiedossa on taas tuhansia kilometrejä bussissa ja monia pillin vihellyksiä eri kentillä, mutta kaikilla on sama päämäärä, joka häämöttää kaukana keväässä. Kovassa kunnossa täytyy olla, että jaksaa taas painaa päivästä toiseen. Vastoinkäymisiä tulee varmasti, mutta taas ollaan vuoden vanhempia niin uskon, että niistä selvitään helpommin.

Myös yksi ikävuosi lisää alkaa tuntua kropassa, joka kaipaa jo enemmän keskittymistä huoltaviin harjoituksiin. Niitä on viime kausilla tullut vähän laiminlyötyä, koska kroppa ei ole niitä vielä niin kovin edes kaivannut. Kyllähän sen ymmärtää, että oma kroppamme on tässä meidän työvälineemme ja että sitä täytyy huoltaa, jotta se jaksaisi. Sen huoltaminen ei päivästä kovin paljoa aikaa kuitenkaan vie. Itse olen kokenut hyväksi ”huolloksi”  uinnin ja vesijuoksun! Aivan huippu juttuja ainakin tämän kaltaisen lajin oheen, sillä vesi elementtinä tekee todella hyvää esim. nivelille, jotka lajissamme joutuu todella suurelle koetukselle.

Suositellen uimahalliin menoa ihan kaikille, halusi sitten kuntoilla tai jos kropassa on jonkinlaisia vaivoja. Myös uimahallien kylmäaltaat kannattaa ottaa käyttöön, vaikka ne vastenmielisiltä tuntuisivatkin. Altaat ovat tuttuja varsinkin urheilijoille ja itsekkin niissä on tullut paljon käytyä ja apu on todella huomattava, joten eikun rohkeasti vain kokeilemaan!

Syksy tuppaa olemaan meille suomalaisille vähän ankeaa aikaa, kun ilma kylmenee ja valoisuus vähenee. Töihin ja kouluun on taas sata kertaa vaikeampi herätä ja illan pimeydessä ei huvita sohvan nurkasta lähteä yhtään mihinkään. Näinä aikoina ei vaan auta kuin ottaa itseä niskasta kiinni vähän kovemmin ja pysyä lujana! Hyvä tapa on vaikka viikoittain laatia itselle ohjelma siitä miten aikoo kroppansa pitää vireillä eli antaa sille liikuntaa. Vaikka ulkona alkaa olla suurimaksi osaksi taas pimeää, ei mikään ole vielä ulkoilman tärkeyttä voittanutta, joten lenkkarit jalkaan ja ulos nautiskelemaan meidän ihanasta syksystä :) Raitisilma piristää mieltä ja liikunta samalla kroppaa joten no big deal.

Itse näin joukkuelajin pelaajana koen myös, että muut ihmiset antavat voimaa varsinkin tänä kaamosaikana, joten rohkeasti vaikka kuntosalin ryhmäliikuntaesite kouraan ja valkkaamaan itselle mieluisia tunteja. Myös kaveria potkiminen persuuksille ei ole huono ratkaisu, onhan se paljon mukavampaa pimeitä lenkkipolkuja mennä rupatellen jonkun kanssa kuin olla yksin omien ajatuksien kanssa, vaikka joskus sekin tekee oikein hyvää. :)

Joten ei ihmiset masennuta tästä syksystä vaan näytetään sille kuka määrää tahdin! Muistakaa huolehtia omasta mielestä ja kropasta, niin uudet elämän haasteet jaksetaan ratkoa paljon keveämmin! :)

Oikein hyvää syksyä kaikille, muistakaa nauttia elämästä! :)

-Allu

Avainsanat:

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen on 20-vuotias nuori salibandynpelaaja, joka pelaa salibandyä Tampereen Classicissa Suomen korkeimmalla sarjatasolla naisten liigassa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *