Talvea kohti

Nyt on varovasti päästy taas treenailun makuun. Työssäkäyvää ja tavoitteellisesti treenaavaa helpottaa kun työmatkat voi kulkea näppärästi fillarilla tai julkisilla. Jos tarkoitus on ajaa peruskuntoa niin reilu 16km työmatka sopii ajankäyttöön hyvin. Kun tarkoitus on treenata illalla kovaa täytyy työmatkatempoilijan malttaa ajaa riittävän hiljaa. Aamuisin arvostan suuresti pääkaupunkiseudun kelvi-verkostoa ja aikaisia työaikoja, koska saattaa olla että pari kertaa on hiukan saanut kaahottaa ehtiäkseen.. Mutta tehomittarin kanssa kun ajelee, ei voi huijata itseään että ”ihan iisisti ajelin, en ees hengästynyt..”

Ratakautta hiukan tarkoitus talven aikana ajella. Nyt tulevana viikonloppuna kisataan Belgiassa ja toivottavasti muutaman ihan aidon ratatreenireissunkin onnistuisi talveen ujuttamaan, nyt kun asuu 380km päässä sisävelolta ;) Ja kuulen sieltä Lapista asti naureskelua; te ajatte tuollaista matkaa jatkuvasti.. Jep, mutta se Venäjän tulli.. Se on ehkä yksi, kenties jopa ainoa, paikka tässä maailmassa johon en mieluusti yksin menisi. Viime reissulla tosin jännitti ehkä enemmän alla olleen auton automaattivaihteisto; vaihtaako se kakkoselle ja jos vaihtaa niin saadaanko kolmonen silmään alle 50km köröttelyn. Toisaalta hyvä että sai jännittää autoa enemmän, kuin omien matkajärjestelyjen onnistumista.

Hiukan varovasti olen tosiaan nyt aloitellut treenailua ja tarkkaillut sykkeitä suurella sydämellä. Eli ettei maksimi syke lähde laskuun ja jos lähtee niin lepoa kiiruusti. Ilmeisesti itsekuri ja jalkojen tunnottomuus on sitä luokkaa että ilman mittareita olisin jo kuusi jalkaa alempana..Pöljää, mutta ilmeisesti samantyyppisille naisille aika tyypillistä; kipua ei tunneta tai sitä ei ole, saati sitten sääliä itseä kohtaan. Kipu kasvattaa taitaa olla liian syvälle iskostunut, onneksi hiljalleen myös mittarilukemien ymmärtäminen…

Tell me I can’t and I will.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *