Teamseries

Osallistututtiin CrossFit Teamseries kisaan, jonka järjestävä on sama kuin CrossFit Open-Regionals-Gameseissä. Teamseries koostuu kolmesta erillisestä kilpailusta syys-lokakuussa, joista jokainen pitää sisällään useita lajeja. Lajien suorittamiseen ja tulosten syöttämiseen on aikaa aina neljä päivää. Joukkue koostuu kahdesta miehestä ja kahdesta naisesta.

Kun keräsimme tähän joukkuetta, olimme lukeneet ohjeistuksen ilmeisen huonosti lajien määrästä. Luulimme, että yhtenä viikkona tehdään vain yksi laji. Ajatuksena oli, että tämä ei sotkisi tänään alkavaa kisakauden ohjelmointia. Ihmettelimme vähän, kun viime viikolla lajeja oli julkaistukin jo kolme. Sitten ymmärsimme, että ne kaikki oli tarkoitus tehdä tämän neljän päivän aikana ja että siihen oli tulossa vielä neljäs lajikin. Tässä vaiheessa kaksi joukkueestamme vetäytyi hommasta, mutta minä ja Matti saimme onneksi heitä paikkaamaan Janin ja Heidin.

Päätettiin vetää kaikki lajit putkeen sunnuntai-aamuna (mitkään muut ajat eivät käyneet kaikille). Klo 7:30 lämpöjä ottamaan ja valmis tulisi olla klo 11.30 mennessä, jotta ehtisin töihin. Tässä lajit esiteltyinä ja omat fiilikset lähinnä omista suorituksista.

Event 1

12-min. AMRAP, alternating each round (M)

30 double-unders

15 snatches

Then,

12-min. AMRAP, alternating each round (F)

30 double-unders

15 snatches

75 / 55 lb. snatch

This is a 24-minute workout, with the men working for 12 minutes immediately followed by the women working for 12 minutes. One athlete works at a time, alternating after completing a full round and tagging their partner. The team’s score is the total reps completed by the male pair, plus the total reps completed by the female pair. When the women begin, they will start at the beginning of a round, not where the men left off.

Miten meni, laji 1?

Itse ehdin tehdä neljä kierrosta. Tuplat meni aivan loistavasti: kaikki muut putkeen todella nopeasti, paitsi kolmannella kierroksella 26+4. Nyt oli rentoutta ja hyppimisen iloa. Tempauspaino oli kevyt 25kg, joka alkoi painaa kolmannella kierroksella, jossa piti pätkiä 5+5+5 ja neljäs meni 9+6. Tahti pysyi kuitenkin hyvänä ja oli mukava tehdä kun sai huilata sen ajan kun kaveri teki.

 

Event 2

For time:

Male/Female pair 1 completes:

30 thrusters (M) 30 chest to bar pull-ups (F)

30 thrusters (F) 30 chest to bar pull-ups (M)

20 thrusters (M) 20 chest to bar pull-ups (F)

20 thrusters (F) 20 chest to bar pull-ups (M)

10 thrusters (M) 10 chest to bar pull-ups (F)

10 thrusters (F) 10 chest to bar pull-ups (M)

Then,

Male/Female pair 2 completes:

30 thrusters (F) 30  chest to bar pull-ups (M)

30 thrusters (M) 30 chest to bar pull-ups (F)

20 thrusters (F) 20 chest to bar pull-ups (M)

20 thrusters (M) 20 chest to bar pull-ups (F)

10 thrusters (F) 10 chest to bar pull-ups (M)

10 thrusters (M) 10 chest to bar pull-ups (F)

95 / 65 lb. thrusters

Miten meni laji 2?

Aloitin ensin ja pääsin siis tekemään 30 rinta tankoon leuanvetoa. Otin taktiikan tehdä ensimmäiset 30 toistoa kolmosina ja tämä pysyi 24 toistoon saakka. Sitten taisin tehdä loput 2+1 ja 2+1. En pitänyt pitkiä taukoja, joten olin valmis melko nopeaan ja ehdin huilata ennen thrustereita. Thrusteripaino oli 30kg ja ne taisi mennä 10+10+10. 20 leukaa tein aikalailla kakkosina ja vaikka näissä alkoi jo painaa, niin ilman pitkiä taukoja. 20 thrusteria tuli 10+5+5. 10 viimeistä leukaa sain 4+2+2+1+1 ja thrusterit 7+3. Meidän osuuden aika oli 15:30. Olin omaan suoritukseen tyytyväinen. Chest to bar leuoissa en saa edelleenkään kovin montaa putkeen ja vaikka käyn välillä alhaalla, pystyn tarttumaan tankoon heti uudestaan.

 

Event 3

3-rep-max front squat

10-minute time cap

Teams will have 10 minutes for all four athletes to complete their lifts using a single barbell. The team score will be the sum of each athlete’s successfully completed lift. Racks are permitted.

Miten meni laji 3?

Tehtiin etukyykyn lämmittelynostot  kohtuu lähelle aloituspainoa. Otin 70kg kakkosen ja päätin aloittaa 75kg. Kaikki saivat onnistuneet nostot eka kierroksella ja sitten lisättiin painoja. Laitoin 80kg. Olin tehnyt paria päivää aikaisemmin tällä 80kg kakkosia ja niistä toinen oli melkoista vääntöä ylös. Nyt kuitenkin tuo kolmonen tuli jopa helposti. Onnistuminen toi lisää tsemppiä. Yhteensä saimme kyykättyä 405kg

 

Event 4

Each athlete performs as a relay:

30-calorie row

30 burpees

30 hang cleans

135 / 95 lb. hang cleans

Women will go first, one at a time, followed by the men. After the last hang clean the athlete must tag the next teammate on the rower before they may begin. The team’s score is its total time.

Miten meni laji 4?

Tein oman osuuteni aikaan 8minuttia. Soutuun meni 2:15 ja burbeet lopetin kun aikaa oli mennyt 5 minuuttia. Rinnalle veto roikusta 43kg pelotti sen verran, että taktiikkani oli vetää soutu ja burbeet todella rauhassa ja sen tein. Olin myös päättänyt tehdä rivet kolmosina. Kymmenen kolmosta on henkisesti paljon helpompi kuin 30 toistoa putkeen. Suosittelen käyttämään tätä aina, kun toistoja on paljon. Tiesin, että jos teen alkuun liian pitkän sarjan, tulet hyytymään. Eli ei niin, että ensin tehdään niin paljon kuin jaksetaan, vaan niin, että voit tarttua heti uudestaan tankoon. Ajattelin kolmannen jälkeen, että teen vielä kaksi. Onneksi en tehnyt. Tahti pysyi loppuun asti kolmosina ja selvisin paremmin mitä ajattelin.

Oli onnistumisten päivä. Mielettömän mukavia lajeja, huippu joukkue ja hyvä tsemppi. Vedettiin neljä lajia kolmeen tuntiin eli tulevia kisojakin ajatellen erinomaista treeniä. Tämä teki hyvää pääkopalle ja huomasin, että se CrossFitin kuuluisa ”se on vaan päästä kiinni” oli nyt kohdallaan. Tein parhaani turhia huilailematta, koska olin osa joukkuetta. Tiimitreenit on vaan niin parhaita!

Logo ja lajit: www.teamseries.crossfit.com, josta löytyy myös videot lajeista ja leaderboard, josta voi vertailla omia suorituksia muiden joukkueiden tuloksiin. Mukana on joukkeita ympäri maailman.

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *