Terveiset Italiasta!

Olen tällä hetkellä Pohjois-Italian Asiagossa harjoittelemassa ensi vuoden suunnistuksen MM-kisoja varten Suomen maajoukkueen kanssa. Tavoitteena tällä leirillä on tutustua täkäläisiin maastoihin ja kartoitustyyliin, jotta talven mielikuvat olisivat mahdollisimman lähellä todellisuutta. Varsinaisiin kilpailumaastoihin emme toki pääse suunnistamaan, sillä ne ovat kiellettyä aluetta aina muutaman vuoden ennen arvokilpailuja. Näistä metsiköistä löytyy Suomea enemmän jyrkkää rinnettä joka suuntaan, joten reitinvalinnat tulee tehdä nousut huomioon ottaen. Toki myös kasvillisuus on melko erilaista, mutta tutuhkoa muualta Keski-Euroopasta.

Viikonloppuna päätämme vielä kauden maailmancupin viimeisiin osakilpailuihin Sveitsin Badenissa. Ohjelmassa on lauantaina keskimatkan kilpailu (noin 35 min) ja sunnuntaina sprintti (noin 14 min) Badenin keskustassa. Tavoitteenani on tehdä sujuvan onnistuneet suoritukset, jotka tämän hetken fyysisen tasoni huomioon ottaen tarkoittanevat noin kymmenen parhaan joukkoon pääsyä. Maailmancupin lopulliseen kokonaissijoitukseen vaikuttaa enemmän päätöskilpailuna juostava sprintti, sillä siitä jaetaan tuplapisteet muihin osakilpailuihin verrattuna.

Tulen kirjoittelemaan tänne Fitlandian blogiin kuulumisiani koskien harjoitteluani, terveyttä ja urheilijan elämääni yleensäkin. Uskon, että moni tietää jotain ja on jopa kokeillut suunnistusta, mutta pyrin silti kirjoittamaan lajistani ymmärtämättömillekin ymmärrettävästi. Toivon kannustavani teksteilläni teitä lukijoita enemmän luonnossa liikkumiseen ja varsinkin kaikenlaisesta liikunnasta nauttimiseen. ☺

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/10975981/?claim=emvrdn66bfx”>Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>>

Avainsanat: , ,

Venla Niemi

Venla Niemi

Venla on 23-vuotias suunnistajatar Tampereelta. Lajiinsa hän on tutustunut jo 6-vuotiaana, mutta tavoitteellisempi urheileminen alkoi 14-sarjassa nuorten SM-kisojen tullessa ohjelmaan. Tämän jälkeen harjoittelu on ollut nousujohteista sekä määrien että vauhtien suhteen ja päämääränä on aikuisten sarjan menestys.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *