Testailua taas mutta eri muodossa

Viime viikon torstaina olin kiireellä lähdössä kotoa kauppaan, kello oli 16.40 ja postiin pitäisi saada paketti ennen klo 17. Kiire loppui siihen paikkaan, kun terassilla kauppakassi kourassa ja mopokypärää hamuten kuulin ovi kellon soivan. Samu kurkisti nurkan taakse, naurahti tervehdyksen ja kysyi; Oisko Pia pissahätä?

ADT:stä päivää ja tietenkin olin juuri käynyt tyhjentässä nesteet, koska äiti on pienestä pitäen opettanut käymään vessassa ennenkuin lähdetään mihinkään. Sinänsä vierailu tuli yllätyksenä koska ratakisojen ohessa olin myös testattavana. Samu pääsi yksin kauppaan ja me istahdettiin terassille valmistelemaan näytettä. Molemmat testaajat työskentelevät terveydenhoitoalalla ja ovat tuttuja kasvoja entuudestaan, joten odottelu sujui mukavasti höpisten niitä näitä. Koomista sinänsä kun median antama kuva douping testaamisesta on jotenkin vakava ja vähän pelottavakin. Ehkä omaa olemista testattavana edesauttaa oma työnkuva ja työpaikkojen huumepissatestien tekeminen, tosin sama toimii toisinpäin; Testattavana olleena ainakin kuvittelen osaavani kertoa testattavalle hieman eri tavoin asioita ja viedä testauksen läpi mukavassa ilmapiirissä.

Nyt viikon aikana kahdesti testattuna pyörän sitten vissiin pitäisi kulkea siihen tahtiin että ADT:kin on jälleen aktiivisemmin kiinnostunut.

Viikonloppuna kisailtiin oman seuran kisoissa Liedon maalaismaisemissa. Molempina päivinä jaloissa oli hyvä vire ja tulokset sen mukaiset. Olen keskittynyt nyt treenaamiseen ja kisoja olen joutunut käyttämään treenaamisen testaukseen. Olisi mahtavinta jos voisi testaamisen hoitaa treeninä ja starttiviivalla voisi olla varma kunnostaan, nyt pienoinen epävarmuus painoi ehkä mieltä molemmilla lähtöviivoilla, mutta ensimmäiset minuutit kertovat jo paljon miten kisa tulee kulkemaan ja pystyin molempina päivinä huokaisemaan helpotuksesta kolme minuuttia startin jälkeen. Kilpasarjan mukana ajettuna naisten elitenlähtö oli vauhdikas ja keskinopeudeltaan vauhdikkain kisa jonka Suomessa olen ajanut. Maisemallisesti kisa kulkee elokuisessa maalaismaisemassa ja voisi kuvitella olevansa Belgian kisaradalla, mutta asfaltti on parempaa ja profiili vaihtelevampaa. Niin ja ne poliisit! Ihan mahtavuutta oli kuulla kisapäivän keskellä kuinka he tulivat taukopaikalle ja kertoivat omatoimisesti asettuneensa pariin kohtaan kisareitille pysäyttämään autoja! Nokialta eräs vierkaintoinen poliisi olisi varmaankin tullut paikalle kertomaan kuinka pyöräilijöiden tulisi käyttää kevyenliikenteen väylää vaikka kisaa ajetaankin..

Tänä vuonna olen selvinnyt ilman suurempia sairasteluja, ellei nyt tuota heinäallergiaa lasketa, kaikki peruskevätflunssatkin ovat kiertäneet minut kaukaa. Ennen tuota helmikuista poskionteloleikkausta luin Lääkärilehdestä artikkelin, jonka mukaan ahtaat ylähengitystiet voivat heikentää potilaan elämänlaatua voimakkaammin kuin diabetes tai reuma. En täysin allekirjoittanut tuota väitettä, koska olin aina sairastellut normaalin määrän kausiflunssia vuodessa, mutta huomannut kyllä että erityisesti kotiväen sairasteluista sain lähes aina tartunnan. Nyt kun edellisestä flunssasta on ennätykselliset 9 kuukautta, olen alkanut hiljalleen uskoa tuohon artikkeliin. Ärsyttää vain etten ole jo kauan aikaa sitten kiinnittänyt tarkemmin asiaan huomiota, ehkä jopa koko heinäallergia olisi voitu välttää sillä. Jälkiviisaushan tunnetusti on mitä suurinta nerokkuutta!

Nyt on kuitenkin hyvät pohjat lähteä rakentamaan kisakuntoa syksyn ratakapinoihin, joten innolla jo odotan sisävelolle pääsyä!

 

Avainsanat: ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *