Testejä ja tutkimuksia

Nyt on tehty CT-kuvaukset ja alleriatestit. Tuloksista ja tulkinnoista oli pakko soitella heti lääkärille, kun sain allergiatesteistä tulokseksi heinäallergian. Koska en omista tai harrasta hevosia tai muita ”heinäeläimiä” niin en oikein ymmärtänyt heinäallergian aiheuttavan oireita tähän aikaan vuodesta, kun metrihanki peittää pahimmat pölyäjät. Ja ehkä hieman pelästytin itseni kun selvitin että heinäallergikot kärsivät usein myös ruoka-aine allergioista, kuten vilja-, maissi- ja riisiallergiasta. Mielessä välkkyi jo tulevaisuuden leivättömyys ja keitetyt talviperunat. Onneksi ihopistotestien yhteydessä otettu verikoe osoitti etten kärsi mistään ruoka-aine allergiasta! Keliakia-testin tein kotona tällä viikolla ja sekin näytti negatiivista. Huokaus ja helpotus.
Mutta poskiontelot siis tukossa yhä ja hengittäminen vaikeaa. Koska allergiaa ei taustalta löydy, on syy rakenteellinen ja leikkauspöytä kutsuu sitten. Lääkärin sanoin myös kuvaushetkellä poski-ja otsaonteloissa on eritettä, joka ei ilmeisesti pääse omin tai elimistön keinoin pois sieltä. Syytä turvotukseen ei varsinaisesti ole mutta näyttää siltä että se ruokkii itse itseään; turvotuksen takia erite, eli räkä ei pääsen pois ja ärsyttää limakalvoja aiheuttaen turvotusta. Luultavasti saanut alkunsa jostain voimakkaammasti nuhasta. Eli luultavasti siitä räkätaudista josta kärsin Belgiaan lähtiessäni, kun en maistanut/haistanut mitään kahteen viikkoon.
Operaatio, jossa poski- ja otsaonteloita laajennetaan, sinänsä ei ole suuri ja voidaan toteuttaa paikallispuudutuksessa. Lääkäri kysyi miltä se minusta kuullostaa. Totesin että se tulee luultavasti olemaan tämän vuoden kamalin asia, minkä tulen läpi käymään. Sitten lääkäri kysyi onko minulle tehty poskionteloiden punktointia aiemmin. Vastasin siihen kieltävästi ja totesin että se kuullostaa myös aika kuvottalta asialta. Lääkäri totesi sitten että valmistaudutaan tekemään operaatio nukutuksessa.
Mielessäni hieman mieti että kuinka monen kuukauden sairaslomaa lääkäri tarjoilee operaation jälkeen mutta yllätyksekseni pari viikkoa riittänee, mutta sen jälkeen rajuja ponnisteluja ei ole vielä sallittu. Mitähän se sitten taas tarkoittaa..
Huojentavaa ettei ruokavaliota rajoiteta yhtäkkiä. Vielä en ainakaan aio alkaa ahdistumaan leikkauksesta, katsotaan sitten kun päivämäärä on tiedossa. Toivottavasti se saataisiin alta pois ennen kisakauden alkua.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *