Testiä

Nyt panostettu testaamiseen muutama päivä ainakin. Tein Varalassa MACT-testin jossa mitataan siis maksimaalista anaerobista suorituskykyä. Lisäksi työn ohessa tutustuessamme muutamiin lisälaitteisiin ajoin kynnystestin 3min portailla.

Henkilökohtaisesti ajan mieluummin tuota MACT-testiä. Vaikka testit palvelevatkin erilaista treeniä, on MACTin tekeminen paljon mielekkäämpää. Kaikki peliin tulee jotenkin niin suloisen raakana ja suhteellisen pian.

MACT-testin tuloksia pystyn hyödyntämään suunnitellessani intervalliharjoitteita ja kynnystestin taas suunnitellessani treenimäärien jakoa. Noin karkeasti ottaen hieman pelkistäen. Molemmat testit ovat siis hyödyksi ja palvelevat eri tarkoitusta harjoittelussa, eli valitettavasti en pääse eroon tuosta kynnysteststä vieläkään. Tosin nyt kynnystesti ei tuntunut lainkaan niin epätoivoisen tuskaiselta, koska sain istua tutun, oman pyöräni selässä. Ei ihmeellistä säätämistä, eikä jossittelua olisiko satulan pitänyt olla pykälä alempana tai ylempänä.

Parasta tietenkin oli kuulla että muutosta viime vuoteen on ja parempaan suuntaan, niinkuin kuuluukin. Ei ole siis reenit menneet hukkaan. Bueno. Ja suuntaviivat kevään treeneille on selkeät; treenata pitää yhä! ;)

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *