THE ironmankenkä?

Sain Sveitsissä lomaillessani blogiin liittyen yhteistyöehdotuksen juuri pohjoismaihin rantautuneen brittiläiseltä urheiluverkkokaupalta nimeltään ActivInstinct. Sain valita heidän mm. paljon triathloniin liittyviä tuotteita sisältävästä valikoimastaan muutamia tuotteita ja yksi valinta oli päivänselvä heti sivuja selattuani.

Kuten kaikki vähänkin tässä blogissa vierailleet tietävät, olen hyvin vammaherkkä ja suurin murheenkryynini lienee vasen jalka, jossa on paitsi siirretty polvilumpiota, myös kuntoutettu parin viime vuoden aikana sitkeää plantaarifaskiittia ja viimeisimpänä kantaluun rasitusmurtuman esiastetta. Lisäksi, kuten moni vähän enemmän minua tunteva tietää, rakastan kaikenlaisia kenkiä ja nopeasti laskettuna kodissani asustaakin tällä hetkellä pelkkiä käytössä olevia juoksukenkiä jo 13 paria.

Versio 3

Jotain jännittävää, sinivalkoista kuoriutui postipaketista…

Nämä asiat yhdistettynä, olen jo pitkään tutkaillut netistä kiinnostavan oloista kenkämerkkiä nimeltään HOKA ONE ONE, jonka tekee juoksukenkiä niin maantielle kuin maastoon, mutta jonka tossuja ei ennen ole saanut kovinkaan helposti Suomeen asti. Erikoista Hokan kengissä on se, että ne ovat ns. ”jättivaimennettuja” eli melko korkeapohjaisia, mutta droppia (ts. kannan ja päkiän välistä erotusta) ei ole juurikaan. Erilaisia arvioita, testejä ja käyttökokemuksia netin syövereistä läpikahlaneena Hokan kenkiä kehuttiin monessa yhteydessä huomattavasti ulkonäköään kevyemmiksi, ketterämmiksi ja rullaavammiksi. Lisää Hokan kenkäteknologiasta voi kurkata vaikka valmistajan omilta sivuilta.

En tykkää erityisemmin juosta perinteisillä kengillä ja parvekkeen kenkävarastostani ei löydykään juurikaan massamarkkinoituja kaikkien nimeltä tuntemia tossuja. Näiden sijaan parvekkeeltani voi bongata esim. maastokäyttöön kahdet Inov8:n maastokengät minimaalisella vaimennuksella ja hieman Hokan kenkiä idealtaan muistuttavat Altran maastoultraajille suunnatut kengät, sekä maantiekäyttöön mm. Onin Cloudsurferit, Inovin triathlonkengät. Perinteisempää päätä edustavat mm. Adidaksen boostilaisista Energyt ja Adiokset.

IMG_0426

… nimittäin Hoka Kailua Tarmacit.

Siis, toinen tuotteista, jotka ActivInstinctin valikoimasta valitsin, oli luonnollisesti pari HOKA ONE ONEn tossuja. Koska maastokenkiä minulta löytyy tällä hetkellä hyvin ja tykkään erityisesti Suomi-maastossa (lue: ryteikössä) juosta mahdollisimman kevyellä ja minimalistisella kengällä, vaikka supervaimennetut, leveät Altrat esim. Sveitsin vuoripoluilla olivatkin erinomaiset, lähdin valitsemaan Hokalaisia maantiekengiksi. Mielessä kolkutti myös ensi vuoden elokuussa odottava täysmatka, joka tarkoittaa sitä, että tiellä pitäisi pystyä juoksemaan pitkiä lenkkejä ja itse kisassa maraton. Ja mieluusti nämä lenkit olisi kyettävä juoksemaan ilman, että jalat ovat heti taas säpäleinä. Oma ajatus ja toive olisi, että Hokat vihdoin olisivat vastaus huutoihini ja sellaiset kengät, joilla voisin juosta myös tiellä haluamani verran ilman, että jatkuvasti on joku paikka hajalla.

IMG_0427

Kailua Tarmaceissa on valmiina triathlonin neljänteen lajiin, vaihtoihin, sopivat pikanauhat.

Pitkällisen klikkailun ja valinnanvaikeuden jälkeen ostoskoriini valikoituivat Hoka One One Kailua Tarmac -kengät, jotka saapuivat postitse eilen. Koska ajatus hokalaisista poltteli sen verran paljon ja olin jo kengät valittuani ehtinyt käydä makustelemassa vastaavia pienessä zürichläisessä juoksupuodissa, lähdin ensilenkille kenkien kanssa heti eilen. Sairastelun jälkeen kengät pääsivät valitettavasti vain tunnin kävelylle, jonka aikana en kuitenkaan pystynyt vastustamaan kiusausta ottaa muutamia juoksuaskeleita. Tai no, rehellisyyden nimissä enemmänkin kuin muutamia, kunnes toinen murheenkryynini eli astmakeuhkot ilmoittivat yskäpuuskalla mielipiteensä.

Ensimmäinen arvio kengistä onkin seuraava: ulkonäöltään eivät ehkä maailman kauneimmat, jalkaan saatuaan tekee välittömästi mieli alkaa juosta. Kengät näyttävät melkoisilta möhköiltä, mutta ovat superkevyet ja jalassa huomaamattomat. Jo kävellessä tunsi, että pohjan laskukansalle tuttu ”rocker”-muoto teki tästä jättivaimennetusta tossusta rullaavan ja tuntuma vain parani juoksuaskeleiden myötä. Ensivaikutelman perusteella saatan onnentyttönä pidellä nyt käsissäni ihan oikeasti THE ironmankenkää. 

IMG_0431

Kuvan Hoka One One Kailua Tarmacit siis saatu blogin kautta.

 

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *