Tilannepäivitys

Nenäliinapaketin, teen, hunajan ja kurkkupastillien vierestä sohvalta terveisiä!

Viikko sitten iskenyt tauti siis pitää allekirjoittanutta otteessaan edelleen, mutta melko korkeanakin käväissyt kuume sentään on mennyt jo pois. Töissä olen jo pystynyt muutamana päivänä olemaan, mutta ääni on edelleen käheä ja välillä pelkkää pihinää, sekä limaa olisi vaikka muille jakaa. Sen verran pahalta tuntuu edelleen, että työpäivät ovat olleet melko suuren tuntuisia fyysisiä ponnistuksia ja treenit luonollisesti jääneet nyt viikon ajalta tekemättä.

Suurin harmitus on siinä, että sitten lauantain, minkäänlaista eteenpäin menoa ei taudissa oikein ole ollut lukuunottamatta liman värin muuttumista ruskeasta keltaisen kautta lähes kirkkaaseen (ei hätää, tämän tarkemmin ko. eritteen koostumusta en tule erittelemään). Nyt elättelenkin toiveita, että tämän ja huomisen vapaapäivien aikana lepo vaikuttaisi sen verran, että limaiset oireet ja yskäkin alkaisivat vähän mennä ohitse.

Ihan neljän seinän sisällä ei sentään ole tarvinnut olla, vaan lauantaina kävin pikavisiitillä Porissa (Noormarkussa) katsomassa Tommin hiihtokisoja, joihin toki itsellänikin oli tarkoitus osallistua ennen sairastumista.

Hiihtäjä.

Sunnuntaina, maanantaina ja eilen päivät kuluivat töissä sohvalla makaamisen lisäksi. Maanantaina tosin Tampereelle saapui myös mukava vieras, äitini, jonka kanssa kävimme syömässä ja vähän ostoksilla ennen työpäivääni. Vihdoin minunkin vaatekaapistani löytyvät kuuluisat Kissyt ja selässäni keikkuu jatkossa keltainen Kånken. Päivän asu -kuvia ei näistä uutuksista ehkä tulla blogissa näkemään, ellei sitten tauti jatku niin pitkään, että tästä pitää muokata triathlonblogin sijaan muotiblogimaiseen suuntaan, kun ei ole mitään urheiluun liittyvää kirjoiteltavaa.

Lohtuvohveleita aamiaisella.

Joululahjaksi saatu vohvelirauta on nyt sairastellessakin ollut kovassa käytössä, kun aamuisin on ollut normaalia enemmän aikaa. Ihan perinteisiä vohveleita meillä ei kyllä valmisteta, vaan salaisen reseptin osasena on kaikenlaista palautusjuoman proteiinijauheista lähtien. Lohtuvohveleiden nauttimisesta ja taudin aiheuttamasta treenitauosta huolimatta en siis ehkä pullistu ihan ilmapallomaiseksi tässä möllöttäessä.

Jäällä.

Tänään kiukuttelin jo aamupäivällä twitterissä harmitustani, kun ohjelmassa olisi tänään ollut Pirkan hiihtoon tähtäävä pitkä hiihtolenkki ja keli sitä varten olisi ollut paras mahdollinen toivottavissa oleva: pikkupakkanen ja upea auringonpaiste ensimmäistä kertaa viikkokausiin. Ärsytystä riittävän pitkään kerättyäni päätin olevani riittävän hyvässä kunnossa kävelyä varten, jos kerran pystyn käymään töissäkin. Suuntasinkin hetkeksi Näsijärven jäälle ihastelemaan aurinkoa ja kauniita maisemia. Kymmenittäin muitakin ulkoilijoita oli lähtenyt jäälle kävelijöitä retkiluistelijoihin ja hiihtäjiin ja Siilinkarin pieni talvikahvilakin oli auennut. Harmikseni en tajunnut ottaa yhtään euroa mukaan taskunpohjalle, joten eväät jäivät Siilinkarilla nauttimatta.

Avainsanat: , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *