Tilitystä

Tässä pientä listausta mitä olen tähän mennessä oppinut belgialaisista:

1. Hymyillään kun tervehditään,  myös silmänisku käy tervehdykseksi.
2. Kadulla, liikennevaloissa voi puhua vieressä seisovalle, tuntemattomalle ihmiselle ja toivottaa vaikka hyvää huomenta. Kukaan ei pidä sinua hulluna!
3. Velodromilla kaikki tervehtivät toisiaan. Ja uudesta tyypistä koitetaan saada kaikki tieto irti :) Ja kun olet tervehtinyt jotakuta velolla niin illalla on samalta tyypiltä facebookissa kaveripyyntö..
4. Älä ikinä, koskaan, missään tilanteessa puhu pahaa belgialaisista ranskanperunoista. Tämä kansa rakastaa raskanperunoitaan, koska hehän ne keksivät (siksi niitä sanotaankin ranskanperunoiksi..;)). En ole vielä maistanut tuota maailman mullistavinta herkkua koska en oikein usko että ranskikset suolalla maustettuna voivat maistua muulle kuin suolaisille ranskikselle.
5. Paljon, paljon olutta ja minä tahansa viikonpäivänä. Olutta belgialaiset osaavat valmistaa.
6.  Ja he rakastavat suklaata, varsinkin belgialaista
7. He vihaavat hollantilaisia ja ranskalaisia (ihmisiä siis), saksalaiset on ok ja oikeestaan muutkin maat menee, mutta älä erehdy kehumaan ranskalaisia viinejä, juustoja, hollantilaisista nyt puhumattakaan.
8. Kehu kaikkea belgialaista, mutta jos säätä rupeat ylistämään niin jäät kiinni huijaamisesta. Joskin Suomeen verrattuna sää täällä on mitä mainioin. Ja mikä tuuli?
9. Ja he rakastavat pyöräilyä ja pyöräilijöitä :)

Mukavaa kansaa suurimmaksi osaksi. Erona suomalaisiin voi mainita ainakin tuon että täällä pyöräilijä on liikenteessä otettu huomioon. Aivan mielettömät pyöräkaistat jopa niin että eräänä lauantaina ajoin 130km lenkin pysytellen vain ja ainoastaan pyöräteillä. Sosiaalisempiakin hiukan, ehkä ovat mutta kuitenkin alkuun hiukan etäisiä, sehän sopii jurolle suomalaisluonteelleni.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *