Toipumista

Reilu kaksi päivää leikkauksen jälkeen. Leikkaus sujui hyvin ja olin kuulemma helppo potilas. Leikkauksen jälkeen loppupäivä meni enemmän tai vähemmän sekavissa oloissa. Ilmeisesti kuuluu asiaan nukutuksen jälkeen. Seuraavien päivien ruokavalioon kipulääkkeet oli kirjoitettu säännöllisesti nautittavaksi, jottei suurempia kipukohtauksia tarvitsisi kärsiä. Suuremmat kivut olenkin onnistunut välttämään, mutta suhteellisen nopeasti aamulla on särkylääke tullut ajatuksiin.. Kaikenmoisia suihkeita nokkaan saa kyllä suhautella; yhtä pistetään ”useita kertoja päivässä”, toista 3 kertaa päivässä 2-3 suihkausta ja kolmatta vielä ennen nukkumaan menoa, lisäksi nenäkannu-huuhtelut yms. Lopputuloksena kuitenkin että tuntuu ainakin että röörit ovat auki vaikka kuulemma turvotuksen pitäisi olla pahimmillaan ensimmäisen viikon. Viime viikkoon verrattuna pystyn hengittämään siltikin paljon tehokkaammin nenän kautta, eikä hengästytä kun puhuu pidempään.

Hatanpään päiväkirurgian yksikön hoitohenkilökunta saa kyllä suuren suuret kiitokset. He onnistuivat pitämään jopa minusta niin hyvää huolta että leikkauspöydälläkin leposykkeeni oli ennen nukutusta alle 40. Tarkoittaen etten suuremmin osannut jännittää tilanetta. Lähinnä naureskellen siinä makoilin. Leikkuksen jälkeen minusta pidettiin niin hyvää huolta että välillä toivoin saavani vain olla. Sain myös kuulla olevani historiallinen potilas kun nenäni ei vuotanut tippaakaan verta leikkauksen jälkeen.

Pari päivää olen nyt yrittänyt ottaa mahdollisimman rauhallisin liikkein ja tekemisin. Näyttää vahvasti siltä että pakastin täyttyy ensi viikon aikana jos jonkinmoisesta leivonnaisesta, kun ei nyt ihan kaikkea voi Samullekaan syöttää kerralla. Ja kämppä taitaa olla aika hyvin perussiivottu ensi viikon loppupuolella..

Nyt on mukavasti mahdollisuus lukea pyöräilyyn ja harjoitteluun liittyvää kirjallisuutta jota tuo uko on kerännyt tänne sohvan nurkkiin. Onneksi ne on amerikkalaisittain kirjoitettuja, eli mukavan viihteellisiä, osa hieman enemmän asiasisältöisiä kuin toiset. Mutta luultavasti lukemaani pohtien tänne ilmaantuu kirjoituksia ensi viikon aikana.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *