Trail cuppiin ja treenipäiväkirjaa

Tein kuten aikaisemmin keväällä uhosin kisakalenteria kasatessani ja ilmoittauduin Tampereella juostavaan viisiosaiseen trail cupiin huolimatta viimeviikkoja siivittäneestä jalkavaivasta ja kolmen viikon juoksutauosta. Cupin ensimmäinen osakilpailu juostaan Lamminpäässä muutaman tunnin päästä ja täytyy myöntää, että hieman on alkanut hirvittää, mihin oikein nimeni syötin ja lähdin mukaan. Erityisen hirvityksen aiheuttaa se, että netti-ilmoittautumisesta huolimatta ainakaan minun silmäni eivät ole löytäneet mitään listaa tähän mennessä mukaan ilmoittautuneista. Harras toiveeni onkin, että paikalle tulee joku muukin kuin minä ja muutama kymmenen huippusuunnistajaa – muutoin saattaa ajanottokoneistolle tulla tylsää minua minuuttikaupalla muiden jälkeen odotellessaan :D

Mutta, vaikka hirvittääkin, odotan kyllä juoksua myös aika innolla. Reittiprofiilin ja -kuvauksen perusteella luvassa on ainakin mäkeä, lisää mäkeä ja luonnollisesti paljon polkuja ja vähän latupohjaa. Olen ”hieman” kömpelö ja vähän minua kyllä jännittää, miten poluilla selviän. Toki olen pienestä tytöstä asti aina tykännyt ainakin käväistä lenkkien aikana poluilla juoksemassa ja vaeltelemassa. En kuitenkaan koskaan ole koittanut mennä poluilla ns. niin kovaa kuin pääsen, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Minusta on hauskaa, että ainakin yritetään tuoda polkujuoksua lähemmäs meitä tavallisia pulliaisia, joilla ei ole tipanhiukkaa suunnistustaitoja (vaikka tyttönimeni saattaisi muuta vihjata). Ja onpahan nyt tähänkin kisasarjaan osallistuminen taas askel kohti haavettani osallistua joskus tulevaisuudessa johonkin alppimaisemissa käytävistä isoista vuorijuoksutapahtumista. Trail cupin tietoja voi ihmetellä täältä ja mukaankin pääsee vielä tänään vaikkapa paikanpäällä ilmoittautumalla, jos jotain muutakin alkoi juuri kiinnostaa itsensä kiduttaminen mäkiä kipuamalla ja juuria ja kiviä väistellen.

Kisajännitystä laannuttaakseni ajattelin vielä naputella esiin parin viime viikon treenipäiväkirjat. Nyt kun ollut hieman enemmän vapaita pyhien ja nelipäiväisten työviikkojen myötä, olen päässyt varsin kivaan treenirytmiin ja jopa kymmenen viikkotunnin tahtiin. Harmitusta olen kuitenkin repinyt jalkavaivasta ja juoksemattomuudesta. Eilen isoin harmi pyyhkäistiin kuitenkin senkin suhteen pois, kun osallistuin meidän myymälän ja Tampereen Maratonklubin yhteistyössä järjestämälle yhteislenkille ja pystyin juoksemaan kivutta kokonaisen 10km lenkin. Vielä hienompaa oli ettei jalka ollut yhtään muita aamuja kipeämpi tänään aamullakaan juoksusta huolimatta.

* * * * * *

Viikko 17: 21-27.4. Yhteensä 10h 33min 

(pyöräily 5h, voima 2h20min, yhdistelmätreenit 2h, uinti 1h15min)

ma: pyöräily 1h11min,  28km

ti: kuntopiiri 30min (+ eka kunnollinen kävelylenkki jalan kipeytymisen jälkeen :))

ke: kuntosali 50min

to: AP: pyöräily + porraskävely/juoksu – yhdistelmä 1h2min, 11km  IP: uinti 1h15min, 3200m + pyöräily 1h23min 35km

pe: pyöräily 2h25min, 52km

la: lepo

su: AP: kuntosali 1h IP: pyöräily + porraskävely/juoksu -yhdistelmä 57min, 12km

Viikko 18: 28.4-4.5. Yhteensä 9h38min

(pyöräily 2h30min, yhdistelmä 2h20min, voima 1h50min, sauvakävely 1h30min, juoksu 55min, rullahiihto 30min)

ma: juoksu 17min, 3km

ti: kuntosali 50min

ke: AP: rullahiihto 32min, 8km  IP: pyöräily 1h25min, 32km

to: sauvakävely + kuntosali – yhdistelmä 2h20min, 11km

pe: AP: juoksu 15min, 2,5km + sauvakävely 1h30min, 9km IP: juoksu 25min, 5km + pyöräily 1h5min, 32km

la: lepo

su: kuntosali 1h

* * * * * *

Tällaista on tullut puuhasteltua ilman minkäänvaltakunnan varsinaista suunnitelmaa erityisesti kun juosta ei ole voinut. Olen valinnut päivän treenit a) työaikataulun b) oman olon ja c) ulkona vallitsevan näkymän ja lämpötilan mukaan. Vapaapäivinä olen puuhastellut periaatteella ”mahdollsimman paljon kaikenlaista kivaa”, joten niiden aikana on tullut otettua rullasukset käyttöön, käytyä muutamissa yhteistreeneissä, sauvakäveltyä ylösalas Kaupin latupohjia ja vierailtua Pispalan portaissa. Ei ehkä ihan perinteistä triathlonistin treeniä tässä vaiheessa kevättä, mutta monipuolista kuitenkin :)

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *