Treenipäiväkirjapäivitystä, viikot 26 ja 27

Kappas, olen unohtanut kokonaan lisätä tänne viimeisimpien parin viikon treenipäiväkirjat. Ei sinänsä mikään ihme, olenhan tässä välissä ehtinyt vaihtaa maata kertaalleen ja kaupunkia kahdesti. Vähemmästäkin tuppaavat blogit ja muut harrastukset unohtumaan. Ihme kyllä, jonkinsorttisia urheiluharrasteita olen kuitenkin ehtinyt sijoittaa kullekin viikolle. Kerrataanpa että mitä. Kesäkuun viimeinen viikko, viikko 26, oli samalla viimeinen viikkoni Espanjan auringon alla, ja näin ollen viikko 27 ensimmäinen viikko takaisin Suomessa.

Viikko 26, 24.–30.6.
maanantai: –
tiistai: crossfit 1 h 15 min, juosten treeneihin n. 3,5 km/20 min
keskiviikko: crossfit 1 h 15 min, juosten treeneihin n. 3,5 km/20 min
torstai: –
perjantai: crossfit 1 h 15 min
lauantai: uinti, tosin vain pari sataa metriä
sunnuntai: –

Piscina municipal del Lago, Madrid

Viimeinen viikko Madridissa oli treenien osalta varsin crossfit-pitoinen. Maanantaina olin vielä Barcelonassa viettämässä juhannusta, Sant Joania. Tiistai-aamuna palasin ystävien kanssa junalla Madridiin ja jo iltapäivällä ehdinkin treeneihin, jolloin ohjelmassa olikin varsin ”hauska” Kettlebell Fuck. Nimensä mukaisesti varsin vittumainen kahvakuulasetti: viidentoista minuutin amrapina 20 x SDHP, 10 x goblet squat, 20 x KB swing, 10 x lunge, ja lisäksi minuuteilla 0, 4, 8 ja 12 kymmenen kässäripunnerrusta. Kirsikkana kakun päällä vartin jälkeen saimme viedä kahvakuulan 400 metrin kävelylle (ts. kuula goblet-otteeseen ja matkaan). Voin kertoa, että siinä vaiheessa 16 kg tuntui lähinnä 160 kilolta. Yäk. Keskiviikon WOD oli joku ihan peruskiva setti, L-holdia, rengasdippejä, leuanvetoja, yleisliikkeitä, double undereita yms.

Perjantaina sen sijaan oli taas vuorossa ns. reference day (perjantaisin boksilla tehdään siis aina jokin ns. benchmark wod, ja pitkän tähtäimen tarkoituksena on tietysti pystyä hiukan seuraamaan omaa tuloskehitystä). Paha vaan, että tälle kerralle osui Karen. Ts. 150 wall ballia aikaa vastaan. Hyi helvetti. No menihän se, aikaan 8,51. Mutta ei se kyllä hauskaa ollut. Päälle sitten vähän muscle uppeja (adaptaationa chest to bareja ja diamond push uppeja), käsipainotempauksia ja corea. Hieno treenipäivä!

Viimeinen viikonloppu Madridissa menikin sitten pitkälti Lagon maauimalalla hengaillessa. Lämpötilat olivat jo tuolloin kivunneet yli kolmenkymmenen, joten mukavahan siellä olikin ihmisen pötkötellä. Lauantaina kävin sentään alkuun vetämässä muutamia altaanmitallisia ihan oikeaa uintia, mutta sen jälkeen ja altaan täyttöasteen kohottua aikamoisiin lukemiin keskityin lähinnä pulikointiin, löhöilyyn, giganttisiin sangria-mukillisiin ja ystävien seurasta nauttimiseen.

Sangriatörppö. Mukin tilavuus vähintään puoli litraa.

Mitäs sitten seuraavalla viikolla? No tällaista:

Viikko 27, 1.–7.7.
maanantai: –
tiistai: –
keskiviikko: tankotanssi 1 h 15 min
torstai: crossfit/treeniä Kisiksellä 1,5 h
perjantai: juoksulenkki 6,42 km, 40 min, 9,6 km/h
lauantai: –
sunnuntai: –

Maanantain käytin matkalaukun pakkaamiseen loppuun, säätämiseen ja ennen kaikkea lentämiseen. Olin Helsingissä vähän ennen kymmentä, väsyneenä ja ihmeissäni. Tiistaina taas päätin pestä ikkunat (!). Kaikki minut tuntevat tietävät, etten todellakaan ole mikään valtava siivousintoilija; siedän (sekä aiheutan) varsin hyvin epäjärjestystä, sekaisuutta ja tiettyyn rajaan asti likaisuuttakin. Yksi poikkeus tähän kuitenkin on: en voi sietää likaisia ikkunoita. Niinpä pääsääntöisesti pesenkin ikkunat ainakin kolmesti vuodessa. Kevätpesu oli nyt kuitenkin sattuneista syistä jäänyt väliin, joten ei auttanut muuta kuin tarttua rättiin ja lastaan. Ystäväni tuli viihdyttämään minua, ja lopulta päädyimme juomaan kaljaa Kallioon. Ei ollenkaan huono päivä.

Allekirjoittanut menossa juoksu-
hommiin. Vatsassa pömpöttää puolen
vuoden oluttankkaus, en siis ole raskaana.

Keskiviikkona päädyin kokeilemaan tankotanssia ystäväni Lotan kutsusta. Tästä reissusta laitan kohtapuoliin jotain omaa rapoa, joten ei siitä nyt sen enempää! Torstaina kävin samaisen Lotan kanssa Kisiksellä vetämässä allekirjoittaneen oman nimikkowodin, jota tosin olosuhteiden pakosta jouduimme hiukan modaamaan. Ihan lystiä hauskaa silti! Perjantaina kävin heittämässä perinteisen lenkin Helsingin rantoja pitkin. Madridissakin on ihan kelpo puistoja, mutta kyllä Helsingin lenkkimaastot vaan vetävät pidemmän korren. Ai että!

Avainsanat: ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *