Treeniviikko 21 ja Trail cup, 3.osakilpailu Lukonmäki, ti 20.5.

Lyhyt kisaraportti alkuun, joka kaiken muuttohässäkän keskellä unohtui kirjoittaa aiemmin viikolla. Tiistaina kävin siis juoksemassa suunnitelmien mukaisesti Trail Cupin kolmannessa osakilpailussa, joka järjestettiin Lukonmäen ja Hervannan laskettelurinteen juurella, joskaan näitä mäkiä ei kyllä kisassa kivuttu ylös kertaakaan. Itseäni toistaakseni, kolmannen osakilpailun reitiltä löytyi mielestäni vieläkin haastavampia kohtia kuin kahdesta ensimmäisestä ja mm. kävelin alas viimeisellä kilometrillä ollutta mäkeä, kun en yksinkertaisesti uskaltanut juosta sitä alas. Toisaalta reitillä oli myös erittäin nopeita pätkiä ja myös sellaista polkua, jolla juoksemisesta minäkin suorastaan nautin, kun sai vain juosta eikä tarvinnut joka sekunti varoa ja ihmetellä, mihin kenkänsä asettelee.

Yhtäkaikki, tappiominuutteja kertyi tällä kertaa kolmannen voittonsa napanneeseen Outi Ojaseen reilut kuusi ja ensimmäistä kertaa jouduin juoksemaan pitkät pätkät metsässä ihan yksin näkemättä ketään muuta missään. Suuntavaistottomana luulin jo välillä eksyneeni reitiltäkin (erittäin hyvästä merkkauksesta huolimatta), mutta ilmeisesti osasin mennä ihan oikeita polkuja kuitenkin ja myös ambittini piirtämä kartta näyttää kisasivuilla julkaistulta  – muut vain menivät kovasti paljon kovempaa tai hiljempaa tietyssä vaiheessa matkaa. Tulokset löytyvät täältä.

Kivaa oli kuitenkin jälleen, joskin raskasta erityisesti suoraan töistä seisomasta paikalle mentyäni. Myös keli oli ”vähän” lämmin ja painostava, joskin ihan tervetullut parin viime viikon ”jääkauden” jälkeen. Ensi tiistain neljänteen osakilpailuun en työesteen vuoksi pääse lainkaan juoksemaan, mutta viimeisen viidenteen osakilpailuun aion kyllä vielä osallistua. Sääli, että trail cup on vain viiden osakilpailun mittainen – mutta onni, että uskalsin lähteä mukaan. Metsässä juoksemaan opettelu on kyllä ollut keväässäni mainio piristys ja aion sitä myös jatkaa cupin loputtuakin. Toivottavasti sarja saa ensi vuonna taas jatkoa!

Tässä kuitenkin vielä viime viikon treenit, joiden piristysruiskeena siis tiistain trail cup ja muuna värityksenä muuttokiireet, sekä vaihtelua normaaliin tuoneet lauantaiset polttarihulinat :)

Viikko 21 (19.5-25.5.2014)

ma 19.5 (työt 12-20)

ap: juoksu 30min / 5,5km + venyttely&rullaus 20min

ti 20.5 (työt 8-16)

ip: trail cup verrat + kisa 31min, yht. 11km / 1h 30min

ke 21.5 (vp, muuttopäivä)

ip: juoksu 20min / 3,5km – pään selvittelyä 12h muuttopäivän jäljiltä

to 22.5 (työt 11.30-20)

ap: pyöräily 1h / 23km

ip: pyöräily (työmatka, töistä kotiin) 1h / 23km

pe 23.5 (työt 8-16)

ip: juoksu 30min / 5km + venyttely&rullaus 30min

la 24.5. (vp, polttaripäivä)

ap: pyöräily 1h20min / 33km (sis. 2*7min kovaa mäkisellä tiellä)

su 25.5 (työt 11-17)

ap: pyöräily 50min / 22km + juoksu 10min / 2km

ip: rullahiihto P, pääasiassa tasatyöntöä 40min / 9km (sis. lyhyt TT-testi mäkeen)

YHTEENSÄ 8h40min

(pyöräily 4h10min, juoksu & polkujuoksu 3h, rullahiihto 40min, venyttely & rullaus 50min)

Avainsanat: , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *