Triathlonistin uudet hiihtokujeet

Erittäin epäturkulaisittain ensimmäinen urheilulajini on ollut hiihto, jossa olen kilpaillut ikävuodet 10-18 ja sen jälkeen epäsäännöllisen säännöllisesti omaksi huvikseni lähinnä muiden lajien oheisharjoitteluna talvellekin kovia treenejä hakien. Lapsuudessani edustin myös isäni aikanaan edustamaa Liedon Lujaa, mutta pari viimeisintä talvea olen edustanut myös hiihdossa pyöräily- ja triathlonseuraani Koiviston Iskua yhdessä Tommin kanssa. Nyt kuvio kuitenkin hieman muuttuu, sillä Tommin siivellä vaihdoin hiihtoseuraa tulevaksi talveksi Lempäälän Kisaan, joka on yksi Hämeen alueen aktiivisimmista seuroista niin juniorien kuin aikuistenkin hiihtotoiminnassa. Olkoon tästä esimerkkinä vaikkapa seuran kymmenet pienet hiihtokoululaiset sekä toisena ääripäänä Aino-Kaisa Saarinen seuran kirkkaimpana hiihtotähtenä.

Tänään kävimme tutustumassa uuden seuramme ihmisiin, sekä sovittamassa hiihtoasuja. Puolitoista tuntia vierähti höpötellessä ja pukuja ihmetellessä. Kyllä olisi muuten 15 vuotta sitten pieni Terhi ollut ihmeissään, jos olisi saanut hienot Nonamen kisapuvut, lämmittelypuvut, liivit ja kisapipot samassa kuosissa seuran logoilla. Eikä se vähän isompi Terhikään kovin pahoillaan tulevista asuista ole, vaikkeivät ne valitettavasti ladulle taida tuoda yhtään sen enempää vauhtia kuin vanhakaan puku. Koska olen kova innostumaan kaikesta (erityisesti uusista urheiluvaatteista), olen jo ehtinyt kotona hehkuttaa osallistuvani maaliskuussa SM 30km:lle. Tommi tosin väittää kuulleensa parina edellisenäkin syksynä samanlaisia uhkauksia ja kuitenkin toistaiseksi viimeisimmästä hiihdon SM-startistani alkaa olla jo lähes 10 vuotta aikaa. Ehkä tänä vuonna siirryn sanoista tekoihin asti?

Ei minusta isäni toivomaa todellista hiihtäjää taida saada enää millään tehtyä, mutta ensi talvena haluaisin vuosien tauon jälkeen osallistua myös perinteisen kisoihin, sekä hiihtää ainakin muutaman kisan enemmän kuin viime talvena. Kelien salliessa Lempäälän hieno tykkilumilatukin avautunee sopivasti Sveitsin lomamatkaltamme marraskuun aluessa saapuessamme, joten mikäs sen hauskempaa kuin toivottavasti siirtyä alppimaisemista suoraan hiihtelemään uuden kotiseuran laduille.

Avainsanat:

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *