Työteliäs vapaa viikko

Virallisesti kaiketi työttömänä olen tämän viikon taaasen ollut, mutta voiko yksityisyrittäjän vaimoke koskaan olla työtön? Kaikenmoista pikkuisen rästiinjäänyttä ja muutenkin itseäni ärsyttynyttä asiaa olen saanut fiksattua kuntoon ja ajantasalle. Kannattaa käydä Signaturella kurkistamassa sen verran että mitä kaikkea Puuha-Pia voi saada parissa päivässä aikaseksi kun ensin työllistää Samun niin ettei se ehdi puuttumaan. Yrittäjyys vaatii ihmismieleltä suunnattoman erilaista asennetta kuin normaali palkansaajan eli työntekijn asenne. Rahaa ei tule pelkästään tekemisestä tekemisen takia vaan pitää ymmärtää myös että tälläisetkin asiat kuin hyvä asettelu myymälässä on jonkinasteinen sijoitus. Aikaahan siihen paukkui tuntitolkulla ja varmasti olisin ehtinyt kirjoittaa useammankin sähköpostin siinä ajassa mutta myymälässä poikkeaville asiakkaille on nyt viihtyisämpää kun koko tila ei näytä varastolta jonka keskelle on paukautetu kassakone. Ihan sain valotkin toimimaan Oakley-kaappiin, tosin jostain toistaiseksi tuntemattomasta sähkölaitteesta saattaa puuttua virtajohto, ehkä..

Vastaavalla ns. sisäisellä yrittäjyys-asenteella olevia työntekijöit’ä tuntuu välillä olevan harvassa, onneksi sellaiset yleensä löytävät tiensä pieniin tai keskisuuriin yrityksiin, koska niissä heidän asennettaan arvostetaan. Itse olen työskennellyt muutamalla eri alalla ja tiedän että mieluummin olen töissä pienemmässä paikassa, jossa esim. tarjoilijan toimenkuvani saattaa välillä olla keittiökaapin asentaja/uudelleen muotoilija, kiitos niille kollegoille jotka säästivät ylimääräisiä ruuveja. Kyseisessä työpaikassa oli kyllä huolto-osasto jolle toimeksiantopyyntö oli annettu, mutta joskus hommat on saatava uuteen järjestykseen heti, tai mieluummin eilen jo. Ei siinä muu auta kuin itse tarttua tehtävään.

Viikko sitten kirjoittelin että jotain uutta mahdollisesti olisi luvassa ja tällä viikolla kävinkin asian puitteissa työhaastattelussa. Paikka olisi nimenomaan pieni ja haastattelussa kysyttiinkin että mitä kaikkea voisin tehdä. :) Unelmaduuni, toivottavasti vain olisin heille myös unelmatyöntekijä. Hieman hankalaa päätellä kun haastattelijoina on osittain tuttuja henkilöitä, että mitä mieltä he oikeasti ovat. Mutta keskustelumuotoisen haastattelun ohessa tuli heiteltyä erimoisia ideoita puolin ja toisin, joten vaikkei siitä työpaikkaa irtoaisikaan niin varmasti jonkinlaista yhteistyötä ja itselleni pari uutta ideaa.

Ratakausi lähestyy alkuaan. Ensimmäiset kisat ovat jälleen Moskovassa. Ratkiriemukas Tolstoi juna jo kutsuu, viisumianomukset lähetetty ja Samu lähdössä mukaan huoltojoukkoihin. Taitaa olla turhankin hyvä hommassaan koska tuntuu ettei kukaan enää edes harkitse muita…Onhan se nopea ja näppärä ja yltiöpäisen rauhallinen vaikka hermoilisikin, ainakin mun läsnäollessa. Hauskaa silti että pelkään Samun olevan startissa mukana, varsinkin jos itse hermoilen. Viimeksi Moskovassa lentävälle kierrokselle lähtiessäni oli pienen paniikkihalvauksen partaalla mutta saanut koottua juuri hermoni ja pyörän päällä lähtövalmiudessa kun Samu sanoi nuo maagiset sanat: nouse putkelle ton misukan kohdalta. Samassa tuomari antoikin jo lähtöluvan ja minä jäin miettimään MIKÄ MISUKKA?? Katseellani koitin hakea jotain naista tyhjästä katsomosta, mutta onneksi sain siirrettyä ajatukseni kiihdyttämiseen. Misukka, eli Michelinin mainos…niin, tajusin sen ajoni jälkeen heti mutta juuri näiden lauseiden takia toivon aina että joku muu tulee lähtöön ja puhuu vaikka pujon kukinnasta, aivan sama, sanoo jotain mitä mä en todellakaan muista startattuani. Ehkä tässäkin on iso tekijä se että uskon Samun kuitenkin aina välillä antavan ihan järkeviä neuvoja..

Mutta innolla ratakautta kohti vielä ISM:t ja paritempo SM sitä ennen. Suomen kesän loppupuolisko hieman tuo haasteitaan treenaamiseen kaatosateessa ja myrskyissä mutta if it doesn’t kill you, it makes you stronger. Ja tuleepahan ajettua tempurilla ala-asennosta kun tuulee niin ettei uskalla yläotteelle nousta, lisäksi pieni kuoleman pelko lisää tehoja!

Avainsanat: , ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *