Urheilulinjan mestarimyyjä 2013

Palasimme Sveitsin matkalta Suomeen hieman alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin. Alkuperäistä suunnitelmaa muutettiin syyskuun loppupuolella, kun paikkani Mestarimyyjäkisan finaaleissa varmistui. Mestarimyyjäkoulutus on koko K-ryhmän yhteinen vuosittainen verkkokoulutusten paketti, jonka yhteydessä järjestetään myös mestarimyyjäkilpailu. Kilpailussa kisaavat siis K-ryhmän ”parhaat myyjät” aloittain ja itse osallistuin siis intersporttilaisena urheilulinjan kisaan. Mestarimyyjäkisan alkukilpailu käydään jo keväällä ja tästä linjojensa kymmenen parasta pääsevät ensin semifinaaleihin ja siitä kolme parasta vielä finaaliin asti.

Finaalit kisattiin eilen (la 2.11) Tampereen messukeskuksessa,  jonne suuntasin käytännössä suoraan reissusta, sillä laivamme saapui Helsinkiin lauantaiaamuna kahdeksan jälkeen ja finaalikisa käytiin hieman ennen kolmea. Vuosi sitten osallistuimme kahden työkaverini kanssa joukkuekisaan finaaleissa sijoittuen tuolloin toiseksi, joten tiesin hieman, mitä vastassa olisi: lavalla punastelua yleisön edessä siis. Finaaliin oli onneksi myös päässyt Tommin kanssa Turtolan myymälässä työskentelevä Maria, joten yksin ei tarvinnut mennä lavan reunalla jännittämään kisan alkamista.

kuva-4

Kolmanneksi sijoittuneen Marian kanssa finaalin jälkeen.

Finaali alkoi osaltani huonoimmalla mahdollisella tavalla ja ilmeisesti isolle valotaululle oli tallentunut aika vahva harmituksen ilme väärän vastauksen jälkeen. Onneksi en kuitenkaan kameramiestä edes huomannut vaan pikaisesti kasasin itseni kohti seuraavia kysymyksiä. Ilmeisesti kesällä sain sietää sen verran pettymyksiä ja painetta urheilun parissa, että yksi väärä vastaus ei vielä tuntunut missään. Loppufinaali sujuikin sitten paremmin ja toiseksi viimeisen kysymyksen jälkeen olin hankkinut 2 pisteen etumatkan muihin finalisteihin. Viimeiseen kysymykseen en enää osannut voiton varmistuttua keskittyä ja näin piste-ero toiseksi tulleeseen kapeni yhteen pisteeseen. Erään triathlonkollegan twitter-viestiä lainaten: Korkean paikan leiri tehosi aika hyvin ja toi huippukunnon esiin loppusyksyksi.

Kisan jälkeen loman päätöstä oli mukava viettää kavereiden kanssa Jenni Vartiaisen keikkaa fiilistellen ja tulevaa mestarimyyjien Kiinan opintomatkaa jännittäen. Palkinnoksi sain mm. Suomi-Kiina-Suomi -sanakirjan. Ensivilkaisun perusteella en taida tammikuuhun mennessä oppia enää kyseistä kieltä.

20131102_222821

Jenni Vartiainen

Töihin palaan heti huomenna maanantaina, joten tervetuloa ostoksille :)

p.s. Pahoittelut huonolaatuisista kuvista. Kuvaajalla oli taskussa vain puhelin ja kisapaikan valaistus oli ”hieman” haastava.

Avainsanat: , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *