Uuden vuoden lupauksia

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vuodenvaihde on yleensä hyvä hetki istahtaa ja katsoa kulunutta vuotta. Miettien mikä meni hyvin ja mikä meni pieleen. Itse olen syystä jos toisestakin sitä tehnyt vuoden aikana niin paljon että taidan tässä kohdassa tarkemman pohdiskelun jättää väliin. Voin vain todeta etten ole koskaan kalenteri vuoden aikana popsinut yhtä montaa antibioottikuuria kuin vuonna 2012. Periaatteessa en niitä nytkään niin montaa syönyt että siitä lääkärikunta olisi huolissaan, mutta kun on tottunut olemaan nolla-linjalla niin tuo 5 kuuria on jo useamman vuoden kulutus. Syy tukkoisen hengityksen taustalla ei ole vieläkään täysin selvinnyt ja nyt on seuraavalla viikolla luvassa allergiatestiä ja viipalekuvausta. Peruslääkäristäkin on jo siirrytty erikoislääkärin puolelle, joten eiköhän alkaisi olemaan loppusuoralla tämä tutkimusurakka. Muuten alan tosissani etsimään nenäliinavalmistajaa sponsoroimaan tätä elämää.

Treenaillut olen koska oireet ovat enemmän tai vähemmän kroonisia ja minkäänlaisia viitteitä tulehduksista ei ole. Treenailut ovat poikenneet aikamoisesti edellisistä vuosista. Perusajamista tietenkin ja muuta, mutta suurin muutos onkin ollut omassa asenteessa. Hankala selittää, mutta pidän huolen siitä että motivoin itseni jokaiseen reeniin paremmin. En aloita reeniä ennenkuin olen saanut asenteen korjattua, mikäli sohva kutsuu ja villasukat tuntuu mukavilta. Motivoinnin kautta olen saanut tehdyistä reeneistä enemmän irti ja ollut paljon tyytyväisempi harjoituksiin. Lisäksi olen kehittänyt itselleni jonkinlaisen palkitsemisjärjestelmän, mutta sen avaaminen tässä kohtaa tuntuu suuren salaisuuden rikkomiselta. Toisaalta taas kiristäminen ja uhkailu toimii aina: jos et treenaa niin teet opinnäytetyöstä sen ja sen ikävän kohdan. Saattaa olla taas mielenkiintoista luettavaa sosiaalipsykologian opiskelijoille..

Tavoitteita tälle vuodelle? Hmm..urheilun tiimoilta taidan asettaa tavoitteen ensi viikon tutkimusten jälkeen. Tietenkin tähtäimet ovat jo tarkasti mielessä, mutta tavoitteet niiden suhteen vielä hieman epävarmat. Pyöräilyn ulkopuolella suurin tavoite on saada opinnäytetyö kasaan, esitettyä ja sitten pari pienempää kirjallista työtä palauttaen ja sitten se tutkintopaperi olisi tassussa, mieluiten ennen vappua. Opinnäytetyötä olen kirjoitellut ja ehtinyt jo jopa hieman muotoilemaankin uusiksi, tuotos on valokuvia ja mielipiteitä vailla. Esitystä tavoitellen tammi-helmikuulle.
Mitäs sitten loppuvuosi? Varmaankin nuo pyöräilyn suhteen asettuvat tavoitteet hieman sanelevat sen; oman alan töitä olisi mukava tietenkin tehdä heti edes sen verran että kokemusta karttuisi. Haussa siis joustava ja mukava työpaikka, jossa saa piikitellä ihmisiä, enemmän fyysisesti kuin henkisesti :)

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *