Uusi seura

Tänään sain huojentavan puhelun erään paikallisen seuran johdolta. Pääsen ajamaan kisoja täällä päin heidän seuran väreissä. Seuran nimeä pidän vielä salassa kunnes kaikki viralliset paperit ja asiat on hoidettu (ja opettelen kirjoittamaan sen). Helpottaa paljon kisoihin kulkemista ja treenaamista velon ulkopuolella. Vaatteet saan sunnuntaina ja ensimmäinen kilpailu seuran väreissä on viikon päästä. Tietenkin Suomessa tulen jatkossakin ajamaan TVC: n nimissä, siitä ei ole epäilystäkään.

Tuo työnkuva on kyllä juuri sitä mitä lapsena olen aina tehnyt kaikille kalanraadoille. Niille jotka sitä eivät vielä tienneet niin perheeni on aina harrastanut kalastusta joka ei henkilökohtaisesti ole koskaan kiinnostanut siiman vertaa. Silloin kun en ollut ajamassa fillarilla olin penkomassa kalojen sisäelimiä ja leikkelemassa niitä auki, koska pitäähän sitä nyt tietää mitä minkäkin elimen sisällä on! Ja sappineste silmässä ei sitten tunnu kivalta. ;)
Nyt haluan kaikista eläimistä vain munasarjat ja sieltä follikkelit ja niistä vielä kaikkein eniten kiinnostavat varhaismuodot. Niiden kypsymistä tutkitaan joten näistä tutkimuksista on hyötyä tulevaisuuden hedelmöityshoidoille! Toisekseen minä olen avustamassa pääasiassa tutkimuksessa jossa käytetään naudan soluja ja nautoja ei nyt pelkkien munasarjojen saamiseksi tapeta, vaan ne ovat siis teurastamolle tulleita ja lihaksi meneviä. Eettistäkään ongelmaa ei tule koska hedelmöittynyttä munasolua ei osata kasvattaa kasvualustalla kuin muutama päivä ja solurykelmä eli embrio kuolee itse.
Yllätin tänään itseni tunnistamalla follikkelit ihan itse, itse tekemästäni soluseoksesta. Ja osasin jopa jakaa ne eri kypsyysmuotoihin.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *