Uusien elämysten viikko 44

Tällä viikolla tuli tehtyä vähän muutakin kuin peruslajejani (siis salia, lenkkiä ja kiipeilyä), tosin kaikki peruspalikatkin olivat jossain määrin mukana. Hieno urheiluviikko monin tavoin. Tältä se näytti:

Maanantai: yläköysikiipeilyä 2,5 h
Tiistai: punttisali, jalat+selkä, 1h 30 min
Keskiviikko: juoksulenkki 50 min
Torstai: punttisali, rinta+olat+kädet, 1 h 30 min
Perjantai: telmimistä temppuradalla 1 h , punttisali jalat+selkä 1 h
Lauantai: –
Sunnuntai: uintitekniikka 45 min

Alkuviikko oli aika peruskauraa, tosin perinteinen sunnuntaikiipeily siirtyi maanantaille, jonka seurauksena menin puntille ensimmäisen kerran vasta tiistaina. So far so good. Keskiviikkona olisin ehtinyt työmenojen salille vasta pahimpaan ruuhka-aikaan, joten päätin pitää välipäivän ja mennä sen sijaan lenkille. Se olikin sitten todellista tervassa tarpomista. Ehkä edellispäivän kyykkyharjoitusten takia jalat tuntuivat sementiltä, sykemittari temppuili (paristo lienee loppumaisillaan) ja kaiken kukkuraksi musiikkisoitin meni jokaisen kappaleen jälkeen jumiin. Juoksu alkoi lopulta rullata siedettävästi vasta kun olin jo melkein takaisin kotiovella. Tulipahan käytyä.

Kärrynpyörähommia. Huomaa täpäkästi ojentunut
nilkka. Ei ole menneet sirkustunnit hukkaan :)

Perjantaiaamu puolestaan alkoi mahtavasti Taitoliikuntakeskuksen aikuisten temppuradalla aamukahdeksasta yhdeksään. Ystäväni Lotta huomasi Ninan verkkareissa -blogin Ninan maininneen kyseisen, öö, harjoittelumuodon blogissaan, ja vanhoina sirkusharrastajina olimmekin innokkaina mukana. Trampoliineja, tasapainoilua, kuperkeikkoja, jee! Ja sehän kyllä olikin ratkihauskaa. Harmitti tosin vietävästi, että olen vuosikausia ollut tekemättä mitään erityisen akrobaattista, jonka seurauksena en oikein uskaltanut kokeilla asioita, jotka kyllä olen vielä 2000-luvun alussa osannut. No kärrynpyörä ja arabialainen nyt jotenkin sujuivat, mutta voltteja varten on vielä kerättävä rohkeutta. Aikaisesta ajankohdasta huolimatta tuli kyllä tunne, että tuonne on päästävä uudestaankin, mielellään jo heti ensi perjantaina.

Lauantai menikin sitten lievästi darraisen väsymyksen kourissa, kun edellinen ilta kului Dia de los Muertos -juhlissa opiskelutovereiden kanssa. Onneksi sentään jossain vaiheessa yötä siirryin viinistä vihreään teehen (!), joten vaikka yöunet jäivät vähäisenpuoleisiksi, mitään suurempaa krapulaa en sentään saanut.

Uimahommia ankeahkossa miljöössä.

Tänään olinkin sitten uudemman kerran ns. jännän äärellä, kun vapaauintikurssini alkoi. 45 minuuttia altaassa puljausta ja oman vartalon rajojen pähkimistä teki kyllä terää. Olen lapsena kesät suunnilleen asunut Saimaassa, joten elementtinä en vettä suuresti vierasta. Varsinaista tekniikkaopetusta uintiin en kuitenkaan ennen ole hankkinut, ja viime vuosina uinnit ovat muutenkin jääneet vähiin, joten oli varsin mielenkiintoista yrittää saada hommaan jotain järkeä. Kotiläksyksi tuli harjoittaa liikkuvuutta, venyttää nilkkoja ja käydä ainakin kerran ennen ensi tuntia uimahallissa kelluskelemassa ja harjoittelemassa potkua.

Nyt menen syömään. Eiku, ensin mainostan, että vielä tänään ehtii osallistua Pumpui-blogin kirja-arvontaan. Mene siis sinne, kerro kommenteissa terveysvinkkisi ja olet mukana kuvassa olevan A. J. Jacobsin Kunnon mies -kirjan arvonnassa. Itse olen lukenut hepulta mainion The Year of Living Biblically -teoksen, ja tähän kuntoiluaiheiseen opukseen aion perehtyä heti joutessani!

Avainsanat: , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *