Vapaapäiväläisen kanssa

Olen nautiskellut eilen ja tänään ihanasta vuorotyöläisen arjen luksuksesta: vapaapäivistä keskellä viikkoa. Pidän näistä erityisesti siksi, että silloin kun olen keskellä viikkoa vapaalla se yleensä tarkoittaa sitä, etten ole pyytänyt vapaata mitään erityistä tarkoitusta varten vaan saan oikeasti olla vapaalla, nauttia kiireettömästä päivästä, treenata rauhassa ja vain lepäillä ja möllöttää, jos mieli tekee. Ajattelinkin, nyt kun aikaa on, jakaa kanssanne kuvien avulla pienen katsauksen siihen, millaisia vapaapäiväni ovat, jos niille ei ole mitään suunnitelmaa.

20140304_082021

Aamiaispannari.

Aamulla heräsin rauhassa melko myöhään (siis vasta vähän ennen kahdeksaa) ja selasin hieman blogeja kännykällä silmät sikkurassa. Bongansin eräästä lukemastani blogista uunissa valmistettavan proteiinipannarin ohjeen ja vaikka tiesin, ettei kaapista kaikkia aineksia löydykään, päätin kokeilla sellaisen valmistamista aamiaiseksi kaikesta huolimatta. Hyvää tuli ja reseptinkin voisin laittaa jossain muussa yhteydessä jakoon!

Aamiaisen jälkeen kirjaimellisesti makoilin kotona monta tuntia lueskellen lehtiä ja nettiä sillä aikaa, kun myös vapaapäivällä ollut Tommi kävi pikaisesti töiden parissa. Päättömän nettiselailuni aikana palasin yhä uudestaan ja uudestaan yhdelle sivustolla: Saami Ski Race alkoi hetki hetkeltä nimittäin houkuttaa enemmän ja enemmän, kuten Facebook-kaverini tai Instagram – seuraajani taitavat jo tietääkin. Taitaapi olla niin, että talvilomaiset suuntaavat loman päättäjäisiksi tuonne. Tulisipahan käytyä Norjassakin samalla – hiihtäen tietysti – ja hyvällä tuurilla tuolla voinee jopa bongata myös olympialaisten parhaan yhdistetyn maajoukkueenkin ;)

IMG_20140304_113250

Nettisurffailua

 

Jos joku teistä tätä lukevista (tai teidän kavereista) on sattunut vierailemaan kyseisessä hiihtotapahtumassa joskus aiemmin, otetaan kaikki vinkit, kommentit ja ajatukset ilolla vastaan. Lisäksi jos jollain on hyviä vinkkejä, kuinka 90km hiihtomatkasta selviää hengissä maaliin niin, että voi ihastella samalla Lappi-maisemiakin, jaa ne kanssani, ole kiltti!

Lappi-intoilun siivittämänä olikin lopulta puolenpäivän jälkeen oiva hetki lähteä hiihtoladulle. Intoilijana piti tietysti hiihtää myös pitkä lenkki – onhan tuohon Enontekiön Hetasta Norjan Kautokeinoon kulkevaan hiihtoon alettava viimeistään nyt harjoitella. 40 kilometriä kului Kaupin lenkkiä kierrellessä huomaamatta ja nautin lenkistä täysin rinnoin. Ei ollut kiire mihinkään, latu oli olosuhteisiin nähden loistavassa kunnossa, suksi luisti varsin mukavasti, ladulla ei ollut ruuhkaa ja tajusin lähteä alusta lähtien sopivaa vauhtia liikenteeseen. Ja tavoistani poiketen myös kuuntelin hieman musiikkia samalla hiihdellessäni. Ostin nimittäin viime viikolla meiltä töistä Scullcandyn uudet kuulokkeet ja ensimmäistä kertaa ikinä löytyi sellaiset nappikuulokkeet, jotka myös pysyvät ilmeisesti erittäin kummallisen mallisissa korvissani.

BEFORE

BEFORE

DURING

DURING

IMG_20140304_153948

AFTER

Hiihdon jälkeen oli ihan vain pikkunälkä ja koska olimme ainakin viimeiset kolme viikkoa jo puhuneet erääseen nimeltämainitsemattomaan tamprelaiseen hampurilaisistaan tunnettuun ravintolaan menemisestä, tuntui eilinen huippukiva vapaapäivä juuri sopivalta hampurilaisille. Siispä palauttelin hiihdosta sellaisen annoksen turvin, jonka näkemisestä varmaan ainakin telkkarista tuttu Jutta vetäisi raejuustot väärään kurkkuun :)

20140304_173555

Palautusateria.

IMG_20140304_175743

Liekö pohdin tässä tilaisinko vielä toisen annoksen?

Syömisen jälkeen kello oli vierähtänyt jo lähes seitsemään ja loppuilta menikin taas samoin kuin aamu: kotosalla makoillen, rästiin jääneitä talven hiihtokisoja telkkarista ja koneelta katsellen sekä melko aikasin nukkumaan suunnaten. Tänään on sama meno jatkunut, joskin vietän tätä vapaapäivääni ihan vain yksin omasta seurassani. Hienoa tämäkin, kun ei tarvitse edes kenenkään kanssa jutella ja voi vaikka maata x-asennossa keskellä olkkarin karvamattoa. Näistä päivistä on taas saanut ammennettua ison määrän positiivista energiaa loppuviikon työpäiviin. On ollut parasta.

 

Avainsanat: , , , , , ,

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Justin

  Hei Terhi täällä Oulussa olis huikea klassikko starttaamassa huomenna, eikä sun tai Tommin nimeä näy listalla ;) Lämmintä tulee olemaan- mutta lumitöitä on reiteillä tehty, joten siitä ei homma jää kiinni. Vielä ehtii mukaan!

  Vastaa
  • Terhi Martikainen

   No hitsiläinen, huomasin sun kommentin vasta nyt! Me oltiin sitten lopulta molemmat töissä lauantaina – minä vieläpä Indoor Junior Gameseissa Pirkkahallissa. Siellä sitä vasta kuule olikin menoa :D

   Ensi vuonna sitten, jos vaikka olis paremmin luntakin!

   Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *