Vastaus haasteisiin

Sain saman 11 asian ja 11 kysymyksen haasteen lähes samanaikaisesti kahdesta eri blogista: Life For Run – blogista, sekä Fitlandian Essin My CrossFit – blogista. Ajattelin yhdistää saamani haasteet ja siis mennä siitä, mistä aita on matalin. Haasteen sääntöjen mukaan haastetun pitää nimittäin kertoa 11 faktaa itsestään ja vastata haastajan jättämiin 11 kysymykseen sekä lopuksi keksiä 11 uutta kysymystä, jotka haluaa esittää uusille haastettaville blogeille. Minä kuitenkin aion tehdä niin, että kerron 11 faktaa itsestäni vain kertaalleen, mutta vastaan kuitenkin molempien haastajien kysymyksiin. Olen vastannut vastaavaan haasteeseen muutaman kerran aiemmin, joten blogiani pidempään seuranneille tässä varmasti kertautuu vanhoja, tuttuja asioita.

* * * * * * * *

11 faktaa minusta

1. Ensimmäiset urheilulajini ovat 10-vuotiaana aloitettu hiihto ja yleisurheilu, jonka parissa ykköslajini oli monta vuotta kilpakävely.

2. Pyöräilyn aloitin 16 – vuotiaana muutaman hiihtokaverin esimerkkiä seuraten, sillä teini-ikäinen hölmö Terhi ei kehdannut enää kesälajina harrastaa kävelyä…

3. Triathlonia kokeilin ensimmäistä kertaa kesällä 2011. Samana vuonna opettelin myös uimaan kunnolla.

4. Olen koulutukseltani hallintotieteiden maisteri (vm.2013)

5. Ja kyllä, yliopistokoulutuksesta huolimatta tämänhetkinen unelmien työni on olla urheilukaupassa myyjänä.

6. Olen alunperin turkulainen, mutta kotikaupungissa vietetyistä 23 vuodesta huolimatta puheestani ei enää kuule Turun murretta.

7. Olen Turun murteen sijaan alkanut löytää puheestani savoon viittaavia ilmaisuja, kiitos tuon maailman parhaan kieron savolaisen, jonka sukunimi minulla nykyisin on.

8. Haluaisin perheenlisäystä, siis koiran – jonkin pienen, mutta sitkeän. Vaikkapa mäyräkoiran tai vastaavan.

9. Tommin mukaan koira olisi kuitenkin tässä elämäntahdissa (emme ole koskaan kotona) vain surullinen ja yksinäinen pieni koira, joten vielä en ole saanut tahtoani läpi.

10. Olen onnettoman surkea kaikissa liikuntamuodoissa, joihin liittyy mailoja tai palloja.

11. Siitä huolimatta kävin innokkaasti viime kesänä pelaamassa työporukan kanssa pesäpalloa ja omistan mm. ikioman jääkiekkomailan.

Life For Run – blogin haastekysymykset

 • Pidätkö juustosta, jos sitä on laitettu ruokiin, vai söisitkö mielummin ilman?

Tykkään oikeastaan kaikista juustoista ja syön myös hyvällä ruokahalulla (yleensä) juustoa sisältäviä ruokia. Eli mieluusti juustolla, mutta ilmankin käy :)

 • Moneltako heräät viikonloppuisin?

Jos tässä puhutaan kirjaimellisesti viikonlopuista lauantaina ja sunnuntaina, niin samaan aikaan kuin muinakin viikonpäivinä, sillä olen usein töissä viikonloppuisin. Jos puhutaan vapaapäivistä yleensä, niin pyrin heräämään käytännössä samaan aikaan kuin työpäivisinkin, sillä tykkään treenata aamuisin. Herään oikeastaan aina klo 6-8 välillä, poikkeuspäivinäkin viimeistään klo 9-10.

 • Suosikkiaamupalasi?

Tällä hetkellä kahvia, rahkaa, hedelmiä ja Belvita -aamiaiskeksi. Välillä syön monta viikkoa putkeen puuroa, välillä teen innolla munakkaita, välillä syön leipää.

 • Mihin näistä neljästä vaihtoehdosta käyttäisit 5000€

      a. vaatteisiin
      b. urheiluvälineisiin
      c. kehitysmaiden auttamiseen
      d. säästötilin pesämunaksi?

Jos nykyistä rahankäyttöä katsoo, niin rahaa menee kaikkiin näihin vaihtoehtoihin joka kuukausi. Urheiluvaatteet – ja varusteet syö isoimman osan, sitten muut vaatteet, säästötilille laitan rahaa säännöllisesti ja myös kehitysmaiden avuksi tililtäni menee rahaa joka kuukausi pieni summa. Mutta vastauksena kysymykseen, todennäköisesti urheiluvälineisiin tai muuhun urheiluun liittyvään (esim. kisa/leirimatkaan).

 • Miten uskot maailman syntyneen?

Tähän en osaa vastata. En ole pohtinut asiaa oikeastaan koskaan.

 • Suosikki TV-ohjelmasi?

Tällä hetkellä suosikkeja ovat Gordon Ramsayn ja Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon – ohjelmat, sekä eri maiden Leijonan Luolat. Nämä tallennamme boksille yleensä päivän aikana ja illalla töiden jälkeen katsomme sitten niitä ja syömme iltaruuan.

 • Top 4 suosikkiblogisi?

Luen paljon urheilukavereideni / -tuttujeni blogeja, joista en osaa nimetä neljää suosikkiani. Lisäksi luen säännöllisesti muutamia muitakin urheilu/liikuntablogeja ja erittäin epäsäännöllisesti ns. isoja muoti- ja lifestyleblogeja.

 • Oletko koetta ennen paniikissa ja epävarma tiedoistasi ja taidoistasi, vai uskotko omiin mahdollisuuksiksi?

En onneksi ole enää missään koulussa, mutta en oikeastaan koskaan ole ollut epävarma tai jännittänyt kouluun / opiskeluun liittyviä asioita, vaikka kaikki muita asioita panikoin sitten senkin edestä.

 • Suurin unelmasi?

On vielä jonkinasteinen salaisuus.

 • Mitä toivot joululahjaksi?

Osan joululahjoista olen jo saanut ja loputkin itse valinnut, joten en toivo enää mitään. Paras joululahja on varmastikin, jos pääsemme jouluksi Kuopioon katsomaan, kun pikkuihmiset avaavat joululahjojaan :)

 • Seuraatko pääosin yli 500 lukijan blogeja, vai kuuluuko suosikkeihisi eniten pieniä lukijakuntia omaavia bloggaajia?

Pääosin melko pieniä blogeja.

My CrossFit -blogin haastekysymykset

 • Mikä on mieluisin treeni sinulle?

En osaa nimetä yhtä yksittäistä treeniä, mutta tykkään kovasti yhteistreeneistä. Erityisesti uinti on huomattavasti mukavampaa porukalla.

 • Mitä tykkäät tehdä treenien ulkopuolella?

Tykkäisin enemmänkin laittaa mukavia ruokia (vaikken mikään superkokki olekaan), lukea kirjoja, soittaa pianoa sekä tehdä piirustuksia, mutta valitettavasti aika ei tahdo oikein riittää näihin ”harrastuksiin” kun treenaa kovasti ja käy normaalissa päivätyössä.

 • Lempiruokasi?

Vuosikausia olen tainnut mainita ainakin yhtenä suosikkina lohen. Muut suosikit vaihtuvat, mutta lohi eri muodoissaan on ja pysyy.

 • Mitä syöt ”herkkupäivänä”?

Minulla näitä herkkupäiviä on aika usein ainakin siinä mielessä, että pidä viikossa mitään ns. karkki- tai herkkupäivää, vaan saatan syödä joka päivä jotain pientä hyvää. Näin homma ei lähde minulla lapasesta.

 • Mitä paheita sinulla on?

Juon liikaa Pepsi Maxia, vaikka olen sen juomista huomattavasti vähentänytkin. Lisäksi en ole varmaan puoleen vuoteen ”ehtinyt” käydä hierojalla…

 • Mitkä ovat kolme parasta luonteenpiirrettäsi?

Määrätietoisuus (joskus myös se huonoin piirre), kiltteys, sydämellisyys

 • Entä ne kolme huonointa?

Epävarmuus / pelokkuus, epäsosiaalisuus (työminän ulkopuolella), liiallinen tunnollisuus / stressaajaluonne

 • Jos saisit yhden matkan aikakoneella mihin tahansa, mitä tekisit?

Menisin n. 10 vuoden päähän katsomaan muutamia asioita, jotta osaisin tehdä viisaita valintoja ja päätöksiä nykyisyydessä liittyen myös yllä mainittuun ”salaiseen unelmaan”.

 • Jos saisit olla päivän kuka tahansa ihminen, kuka olisit ja miksi?

Joku Hollywoodin kuumimmista naistähdistä ihan vain siksi, että huomaisin, ettei raha, hieno omaisuus ja kaunis ulkokuori välttämättä sittenkään tee ihmistä yhtään onnellisemmaksi.

 • Mitä tekisit jos voittaisit lotossa pääpotin?

Kokeilisin varmasti pari vuotta elää pelkkää urheilijan elämää. Toivottavasti pääpotista olisi vielä sen jälkeen jotain jäljellä :)

 • Kerro jotakin mitä emme vielä tiedä sinusta :)

Puhumme nykyään Tommin kanssa kotona pääasiassa englantia. En tiedä, mistä tämä hassu tapa on saanut alkunsa, mutta kumpikaan ei enää osaa lopettaa sitä.

* * * * * * * *

Valitettavasti menen myös haasteen viimeisen osion kohdalla aidan matalimmasta kohdasta, mutta en aio enää lähettää haastetta eteenpäin siitä syystä, että niin moni lukemistani blogeista on tähän jo ennättänyt osallistua – suurin osa useampaan kertaan kuten allekirjoittanutkin. Kiitos kuitenkin haastajille haasteesta. Näitä on aina hauska tehdä :)

Avainsanat:

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *