Vertailua

Aina pitää verrata. Omiin edellisiin tuloksiin, muihin, normaaliuteen. Pitää olla parempi kuin ennen tai muut tai kuin oikeasti on. Itselleni ainakin yksi suurimmista motivaatiotekijöistä urheilussa on kehittyminen, mikä tarkoittaa vertailua aikaisempaan. On hieno tunne, kun omat ennätykset parantuvat. Juoksin tiistaina ennätykseni ratavitosella, 18.06, kun edellinen ennätys ja samalla edellinen 5000m juoksu radalla oli kahden vuoden takainen 18.32. Kuitenkin menin heti vertaamaan tulostani muihin AV-tilastotuloksiin, joten aivan puhtaasti omaan kehitykseen nojaavaa ei motivaationi ole.

Olen yrittänyt päästä eroon turhasta vertailusta muihin ihmisiin, sillä se aiheuttaa stressiä ja riittämättömyyden tunnetta väkisinkin. Aina löytyy joku kauniimpi, iloisempi, sosiaalisempi, mielenkiintoisempi, siistimpi, nopeampi, kestävämpi tai älykkäämpi henkilö. En tässä ole täysin onnistunut, mistä esimerkkinä toissapäiväinen esiintymiseni Sportmagasinetissa. Jos olisin miettinyt vain itseäni, olisin vastannut kysymyksiin suomeksi, mikä olisi ollut helpompaa (vaikka suullinen ulosanti ei ikinä ole mulle helppoa), mutta halusin näyttää muille selviytyväni kouluruotsilla haastattelusta.

Sen verran takeltelevaa ruotsini oli, etten taida laittaa tähän linkkiä Areenan Sportmagasinet-lähetykseen.. Mietin varmaan liiankin usein mitä muut minusta ajattelevat ja yritän toimia niin, että ne ajatukset olisivat mahdollisimman positiivisia. Kaupissa ylämäkiä tulee juostua ylös hieman reippaammin kevyilläkin lenkeillä siksi, etteivät muut lenkkeilijät pitäisi suunnistajia ihan lahnoina, sillä pelkään heidän tunnistavan minut. :) Tämä aiheuttaa välillä pieniä jännitteitä oman pään sisälle, mutta onneksi useimmiten ei tarvitse hävetä. Ja ehkä se itsensä ylittäminen ei edes ole mahdollista, jos ei ikinä tee sellaisia asioita, jotka ensiajattelulta tuntuvat epämiellyttäviltä.

Näin kesän lopun lähestyessä on mukava muistella miellyttävimpiä kuvattuja hetkiä:

wp_20130622_016

wp_20130622_012

Anna sitä Mäkrää

 

wp_20130715_009

MM:ien jälkeen saattoi soudella tyytyväisenä

 

wp_20130804_001

Meidän ensimmäiset Tunturisuunnistukset – pientä koukkua, mutta äärimmäisen kivaa

Tässä vielä syksyn kisakalenterini:

7.-8.9. SM-pitkä

13.-14.9. Sprinttileiri (2 henk.koht. sprinttiä ja parisprinttiviesti)

21.-22.9. SM-keskimatka ja SM-viesti

24.9.-6.10. maajoukkueleiri Italiassa ja maailmancupin finaalikisat Sveitsissä

12.10. 25Manna

wp_20130619_004

 

 

 

 

 

Avainsanat: , , ,

Venla Niemi

Venla Niemi

Venla on 23-vuotias suunnistajatar Tampereelta. Lajiinsa hän on tutustunut jo 6-vuotiaana, mutta tavoitteellisempi urheileminen alkoi 14-sarjassa nuorten SM-kisojen tullessa ohjelmaan. Tämän jälkeen harjoittelu on ollut nousujohteista sekä määrien että vauhtien suhteen ja päämääränä on aikuisten sarjan menestys.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *