Viikko 45: (lähes) täyttä höyryä kohti kevyttä viikkoa

Viime viikko oli treenien osalta ihan mukava perusviikko, joskin ulkoilua ohjelmassa oli vähänlaisesti (treenipäivinä perjantaita ja sunnuntaita lukuunottamatta fillaroin treeneihin sen 6 km suuntaansa), mutta syytän siitä enimmäkseen kurjaa ilmaa. Ja poljin tai kävelin tietysti yliopistolle joka päivä, mutta muuten aika lailla kirjastossa koomaten sujuivat päivät. Eikä helpotusta ole luvassa, sillä aloitan joulukuun alussa uuden työpätkän, ja sitä ennen pitäisi saada gradu niin lähelle palautuskuntoa, että saan sen tämän vuoden nimissä viimeisteltyä. Puuh.

Pientä piristystä harmaaseen arkeen toivat sentään Lappeenrannan Intersportin alehyllystä parilla kympillä kaivetuista Niken lenkkareista. Pinnailin pari viikkoa sitten Pinterestiin kasan kuvia, joissa harmaan sävyihin oli yhdistetty metkasti neonvärejä. Saatoin samalla aivopestä itseni. No onpahan uudet lenkkarit. Sovittelin myös 50 prosentin alessa olleita Addun Adizero Bostoneita, ja ne olivat kyllä hyvät, mutta jätin ne nyt kuitenkin hyllyyn sillä varjolla, että kohta kuitenkin tulee lunta ja pitää kaivaa talvijuoksukengät esiin. Ihan kuin viime viikollakaan olisin ihan hirveästi juossut. Joo en:

Viikko 45: 4.–10.11.2013
maanantai: crossfit 1 h
tiistai: –
keskiviikko: crossfit 1 h, voimistelu 1h
torstai: crossfit open gym 45 min
perjantai: crossfit 1 h
lauantai: –
sunnuntai: crossfit 1 h

Ihan uudet lenkkari! Maailman parhaat lenkkarit,
yllätysten lenkkarit.

Maanantaina ohjelmassa oli 2-position rinnallevetoa (maasta ja polven alta) ja ylöstyöntöä niskan takaa sekä nopea, thrustereista ja yleisliikkeistä koostunut metcon (yäk). Tiistaina skippasin treenit, kun nukuin edeltävän yön todella huonosti ja olin pahan kerran nuutunut koko päivän. Yleensä treeni tietty piristää, mutta olen myös järkeillyt, että ehkä treenaaminen on kuitenkin järkevämpää kunnolla levänneenä.

Keskiviikkona tehtiin 3×3 etukyykkyjä pysäytyksellä. Viimeiset kaksi sarjaa kyykkäsin 55 kilolla, ja vaikka se nyt sinänsä on aika onnettoman vähän, jotain pientä nousujohteisuutta on tuloksissa kuitenkin havaittavissa, ehkä. Metconina oli kolme neljän minuutin AMRAPia, ensimmäisessä rinnallevetoja kahvakuulalla ja boksihyppyjä, toisessa farmarikävelyä ja tuplanaruhyppyjä, viimeisessä soutua. Päivän treenin jälkeen jäin vielä voimistelutunnille, tehtiin taas kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsilläkävelyä. Oli nastaa!

Torstaina oli ohjelmoinnissa lepopäivä, mutta koska olin jo tiistain lepäillyt, menin salille vetämään leukaa, harjoittelemaan kippiä ja roikkumaan fat barissa (puristusvoimani ei ole kummoinen, ja siihen kuulemma pitäisi auttaa tuo mm. paksussa tangossa roikuskelu, joten koetan nyt muistaa harjoitella sitäkin). Lopuksi harjoittelin vähän käsilläseisontaa ja mobbailin takareisiä.

Perjantai oli hieno treenipäivä, sillä silloin tehtiin ensinnäkin tempausta (sarjana, jossa ensin tempausveto, sitten tempaus riipusta ja lopulta snatch balance) ja metconissa oli pistoolikyykkyjä (vieläpä 50 kpl, jotka kaikki tahkosin läpi). Tarkemmin ottaen kyseessä oli chipper, joka koostui 60 käsipainotempauksesta, 50 pistoolista ja 40 overhead lungesta (askelkyykky paino suorilla käsillä). Melko lailla suoraan treeneistä hyppäsin autokyytiin ja huristelin viikonlopuksi Lappeenrantaan.

Pääasiassa matkustin itään nähdäkseni vanhempiani ja sukulaisiani, mutta nyt kun paikalle satuin, olihan sunnuntaina käytävä CrossFit Lappeenrannan treeneissä vierailulla. Päivän tekniikkatreeninä oli käsilläkävelyä ja metconissa wall balleja, kahvakuulatempauksia ja juoksusprinttejä. Hauskaa! Samalla sain itselleni loppukesästä tilaamani Telakan topin, joten nyt voin bostailla tuolla leuhkana joko uudessa CFH-topissani tai Telakka-topissani. Treeneistä painelin Kasinon lounaalle kulkematta lähtöruudun kautta. Pienen jumpan jälkeen napa vetää helposti melkoisen setin noutopöytälounasta, tulipahan todettua sekin. Iltapalaksi söin vielä kurpitsapiirakkaa, jonka reseptin ”paleointi” on ollut tässä mielessäni tovin. Tässä kyseisessä versiossa kuitenkin oli vehnäjauhoa ja maitotiivistettä.

Amerikkalaishenkinen pumpkin pie.

Tänään päätin sitten aloittaa uumoilemani kevyen viikon. Aikomuksissani oli itse asiassa mennä leppoisalle kävelylle ja sen jälkeen rullailla paikkoja auki, mutta ystäväni tupsahti meille pesemään seinää, joten jäinkin pitämään hänelle seuraa ja juoruilemaan yhtä sun toista. Ehtiihän tuota tuonnempanakin. Ehkä vartin jos tässä jaksaisin yläselkää veivailla auki. Huomenna taidan mennä open gymille jumppailemaan kevyesti, tai sitten uimaan illalla.

Avainsanat: , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *