Viikon 20 urheilut

Viikolla 20 tuli taas temmellettyä ihan kohtuullinen määrä, vaikka keskelle viikkoa osuikin Madridin kansanjuhla San Isidro (ja siihen liittyvää lievää oluen nauttimista keskellä päivää). Lauantaina puolestaan ohjelmassa oli myöhään nukkumisen yrittämistä (turhaan, yöunet jäivät muutamaan tuntiin) ja kisastudioita (lätkää ja euroviisua, joista kumpainenkaan ei kyllä varsinaisesti allekirjoittanutta kiinnosta, mutta seuran ja huvin vuoksi niitä nyt katsoo). Näin ollen keskiviikkona ja lauantaina lööbattiin, muina päivinä tuli sentään puuhattua, tähän malliin:

Viikko 20, 13.–19.5.
maanantai: crossfit 1 h 15 min, puistofudista 1 h 15 min
tiistai: crossfit, 1 h 15 min
keskiviikko: –
torstai: crossfit 1 h 15 min
perjantai: juoksulenkki, 30 min, 4,91 km, 9,8km/h
lauantai: –
sunnuntai: juoksulenkki, 45 min, 6,72 km, 8,9 km/h

yhteensä 6 h 15 min

Crossfit-treenit olivat as usual, tällä viikolla esimerkiksi juostiin ja tehtiin sarjoissa (15/5) tempaus/valakyykky- ja thruster/vauhtipunnerrus -komboja (maanantaina), amrapina maastaveto-rinnalleveto riipunnasta-hyppyaskelkyykky -kauheutta ja päälle corewodina mm. lankkua lisäpainolla (tiistaina) sekä leuanveto- ja double under -maksimeita sekä kahvakuulaheilautuksia ja yleisliikkeitä (torstaina). Double underit alkavat sujua, samoin rinnallevedon tekniikassa on tapahtunut edistystä, ja jaksoin kaksi minuuttia lankussa 10 kilon kiekko selän päällä (toisaalta syksynä taisin lisäpainottomassa lankussa päästä johonkin neljään minuuttiin, joten ehkä tuo nyt ei ole kovin kummoinen saavutus).

Loppuviikolla juoksulenkit tekivät jonkinlaisen comebackin ohjelmistoon. Olen toki varmaan ainakin kerran pari viikossa hölkännyt treeneihin, ja tuleehan toki palloa potkiessakin juoksenneltua, mutta oli ihan mukava käydä parisen kertaa ihan vaan juoksemassa. Vaikka Madridissa on ollut ihan kauheat säät, kylmää ja kalsaa samaan aikaan kun Suomessa on nautittu (facebook-feedini mukaan) likimain hellekeleistä. Perjantaina vetäisin omaan normaaliin juoksuvauhtiini nähden ihan hyvävauhtisen pikkulenkin, ja tänään puolestaan tahkosin vajaat seitsemän kilometriä ja se oli enimmäkseen kauheaa tervanjuontia, mutta tulipahan käytyä.

Huomisaamuna lähden taas vaihteeksi työmatkalle Välimeren rannalle. Valitettavasti luvassa on useampi päivä kovaa duunia enimmäkseen sisätiloissa, joten mistään rantaepisodeista en varmaan ehdi nauttia. Valencian Jardin del Túrian, vanhaan kuivatettuun joenpohjaan tehdyn puiston, lenkkimaisemista ajattelin kuitenkin ehtiä nauttia.

Ehkä alkuviikon lepäily voi olla ihan hyväkin idea, sillä jonkin tilapäisen mielenhäiriön vallassa ilmoittauduin ensi lauantaina boksillamme järjestettävään Memorial Day Murphiin (oikea Memorial Dayhan toki on vasta maanantaina, mutta käytännöllis-logistisista syistä järjestetään Murph meillä jo edeltävänä lauantaina). Kyseinen hauskuushan koostuu siis alussa ja lopussa mailin (mitä se nyt on, jotain 1,6 km) juoksusta, joiden välissä tehdään vaatimattomat 100 leuanvetoa, 200 punnerrusta ja 300 kyykkyä (vapaavalintaisessa järjestyksessä, itse ajattelin kokeilla 20×5/10/15-systeemiä). Tosiäijät tekevät suorituksen lisäpainoliivin kanssa. Minä luulen, että itse yritän keskittyä hengissä selviämiseen. Tarpeetonta lienee sanoakaan, että leuat vetelen vastuskuminauhan avulla, ja punnerruksista pyrin nyt ainakin ensimmäiset setit tekemään tavallisina etunojapunnerruksina, mutta loput varmaan menee polvet maassa suosiolla.

Taisin kuitenkin olla kärppänä jonossa, kun itseluottamusta jaettiin, sillä menin ja ilmoittauduin hommaan ”joo, tottakai!” -asenteella. Vaikka tietysti mythbusters-henkisesti muistamme, että failure is always an option. Olipa tuloksena sitten feilaus tai ei, onhan tuota nyt kokeiltava!

Avainsanat: , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *