Viikon 22 urheilut: taas tien päällä

Jos kohta edellisviikolla työmatkailin Valenciassa, viime viikolla ohjelmassa oli ihan huvimatka Portugaliin (elämäni kuulostaa varmaan jännittävämmältä kuin se onkaan, joten todettakoon, että maailmalla huitelu yhdistettynä lähinnä viitteelliseen palkkaan on aiheuttanut tilin tyhjenemisen suorastaan ennätyksellisen tyhjäksi). Ystäväni järjesti 30-vuotissyntymäpäivänsä Lissabonin läheltä vuokraamassaan huvilassa. Asiallinen juttu! Koska tiesin loppuviikon todennäköisesti kuluvan enemmänkin lööbailullisissa merkeissä, sijoittelin alkuviikolle kolmet treenit. Tältä viikko sitten näytti:

Viikko 22: 27.5.–2.6.2013
maanantai: crossfit 1 h 15 min
tiistai: crossfit 1 h 15 min, juosten treeneihin n. 3 km
keskiviikko: crossfit 1 h 15 min
torstai: –
perjantai: –
lauantai: surffausta 1 h 15 min, muuta urheiluhassuttelua n. 1–2 h
sunnuntai: –

Alkuviikon viihdyin boksilla. Kämmenet olivat edelleen aika kipeät edellisviikonloput Murphin sadasta leuanvedosta, joten en varsinaisesti innostunut siitä, että maanantaina väännettiin vastaoteleukoja ja tiistaina toes-to-bareja (ja kyllä kaikenlaista muutakin, mm. Diane ”väärinpäin” ja yleisliikkeillä höystettynä), mutta selvisinpä niistäkin.

Pooli, piha ja party. Mites toi horisontti on noin vino?

Torstaina saavuin Lissabonin lentokentälle hieman pää pumpulisena (aika vähäisten yöunien ja edellisenä iltana – krhm – muutaman epähuomiossa nautitun tequilashotin seurauksena). Iltapäivällä kuitenkin jo pelasimme mahtavan huvilan pihamaalla höntsäfutista (eräs parhaita urheilulajeja, siihen kun voi yhdistää oluen siemailun). Urheiluksi voitaneen laskea sekin, että yöllä talon uima-altaan reunalla (ja lopulta siellä uima-altaassakin) pistettiin pystyi melkoinen disko. Perjantaina keskityimme loikoiluun, kävimme kylässä lounaalla ja loikoilimme nurtsilla keräämässä voimia seuraavalle päivälle.

Lauantaina otimmekin sitten suunnaksemme läheisen Praia Granden ja surffilautavuokraamon. Reissussa mukana ollut ystäväni on kokenut surffaaja, joka lupasi antaa meille aloittelijoille hieman opastusta tuohon jaloon lajiin. Mikä ettei! Praia Granden aallot olivat aika haastavia, täyynä kimurantteja merivirtoja ja ristiaallokkoa. Niinpä suurin osa tarmosta ja energiasta menikin vettä vastaan taisteluun, mutta kyllä minä vähän jyvälle pääsin surffauksestakin. Ja kiitin itseäni siitä, että olen a) lapsena puljannut vedessä niin paljon, ettei se jännitä minua elementtinä, jonka seurauksena myös olen b) ihan kohtuullisen hyvä uimari ja sen lisäksi muuten vaan c) suht hyvässä kunnossa. Jonkinlainen pienimuotoinen hätätilannekin koettiin, kun ystäväni lauta karkasi leashin irrottua jalasta kohtuullisen kaukana rannasta. Lopulta tilanteesta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Tykästyin kyllä laudan kanssa meressä pulikoimiseen, joten seuraavan otollisen kerran voisin mennä oikealle surffikurssille.

Praia grande. Oli iso.

Kala-, salaatti- ja oluttankkauksen jälkeen olimme kuitenkin valmiita siirtymään rauhallisemmille vesille, ts. sinne huvilallemme. Surffaus ja muu meressä puljaaminen ei ihme kyllä ollut vienyt kaikkia mehuja, vaan jaksoimme vielä pari tuntia hassutella pallon kanssa ulkona, ensin jalkapallon ja sen jälkeen vesipallon (!) merkeissä. Erityisesti jälkimmäinen oli yllättävän raskas laji, mutta myös erinomaisen lystikäs. Loppuillasta ohjelmaan kuului luonnollisesti vielä hiukan kreisibailaamista ja aamuöistä uima-altaassa pulikointia. Sunnuntai menikin sitten taas leppoisammissa merkeissä auringossa loikoillessa. 

Avainsanat: ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *