Viikon 29 treenipäiväkirja

Jahas, taas mennään. Edellisellä viikolla treenit olivat pyöräilypainotteisia, viime viikolla kuvioissa oli hiukan jo vaihtelua, ja mikä parasta, sain vihdoin liityttyä paikalliselle CrossFit-salille ja käytyä vähän nostelemassa rautaa. Ja kylläpä se oli poikaa! Vaikka nyt solisluut onkin taas mustelmilla, kiitos eilisten rinnalleveto ja työntö -harjoitusten. Tällaiselta näytti viime viikko:

Viikko 29, 15.–21.7.2013
maanantai: aamulenkki (yäk!), 5,5 km, 37 min, 8,7 km/h, iltauinti, arviolta n. 500 m
tiistai: juoksulenkki, 10,85 km, 1 h 10 min, 9,3 km/h
keskiviikko: –
torstai: kotitreeni kehonpainoliikkeillä ja kahvakuulalla, 1 h
perjantai: juoksulenkki, 6,4 km, 39 min, 9,6 km/h
lauantai: crossfit, 1 h
sunnuntai: crossfit, 1 h

Kävin viikon aikana kolmesti juoksemassa, lähinnä paremman tekemisen ja raittiin ilmaan puutteessa. Erityisen letkeä oli tiistain alkuillan lenkki, jossa reilu kymppi kulki keveästi ja pidemmällekin olisi askel vielä kantanut. Ajatuksissa olisikin vetäistä kerran viikossa tuollainen vähän pidempi juoksu ja sitten huvituksen mukaan joku vähän lyhyempi veto (voi olla, että huvitus moisiin on vähänlaista, mutta katsellaan).

Torstaina satoi iltalenkkiaikaan kaatamalla vettä ja minua muutenkin jo kuumotteli tehdä jotain muutakin kuin juosta, joten päätin tapojeni vastaisesti jumppailla kotona. Lämmittelyksi vetelin erilaisia hyppyliikkeitä, sitten jonkinlaisena circuittina mm. erilaisia kyykkyjä, punnerruksia ja väliin yleisliikkeitä. Kyykyissä käytin lisäpainona äitini 6 kilon kahvakuulaa, joka tosin tuntui toivottoman kevyeltä, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Sitten tein kasapäin kahvakuulaheilatuksia ja -tempauksia sekä turkkilaisia ylösnousuja ja päätin treenin vatsalihastreeniin (russian twistejä kahvakuulan kanssa, rutistuksia ja lankkua 2x2min). Heiluessa tuntui kevyeltä, mutta niinpä vaan seuraavina päivinä tuntui pohkeissa ja reisissä, että jotain oli tullut tehtyä.

Lauantaina viimein marssin (tai siis en marssinut, vaan poljin fillarilla) sitten CrossFit Lappeenrannan salille. Uusi Telakka-sali oli varsin hieno (crossfit-estetiikkaa noudattava, siis) ja hyvin varustellun oloinen, tyypit tuntuivat mukavilta ja erittäin kovakuntoisilta. Ensitöikseni sain selvittää kyykkymaksimia (joka jäi seminoloon 65 kiloon, joskin erittäin syvänä), ja päivän wodina tehtiin walla balleja ja double undereita. Kiva perustreeni, jee. Kyykkytulos tosin vähän jurppii, lähinnä siksi, että kehitystä ei ole tapahtunut, koska jo joskus muutama kuukausi sitten testattu 2RM taisi olla 62,5 kg.

Eilen vuorossa oli sitten power clean&jerkiä. Ykkösmaksimia haettiin, ja itse nostin saman 45 kg kuin jo kesäkuussa 2RM:na. En ehtinyt kokeilla isommalla painolla, joten toistaiseksi jäi arvoitukseksi olisiko 47,5 tai peräti 50 noussut. Jäin hinkkaamaan liian pitkäksi aikaa 40 kilolla, kun raakana nostaminen ei ole viime aikoina oikein lähtenyt, vaan työnnän rinnallevetovaiheessa polvia eteenpäin. Parempi tietysti onkin hioa tekniikka kuntoon, mutta vähän nyt silti harmittaa. Wodina tehtiin Grace, siis 30 clean&jerkiä aikaa vastaan. Tein vain 30 kilolla (naisten rx olisi ollut 45 kg, joo ei) aikaan 6:02. Jälkikäteen voi todeta, että säästelin voimia ehkä liikaakin, mutta ei voi mitään, shoulder to overhead -liikkeet pelottavat sen verran paljon, etten uskalla tehdä niitä kovin kovaa haipakkaa tekniikan hajoamisen pelossa. No, onpahan ainakin kehittämisen varaa!

Sekä lauantaina että sunnuntaina poljin myös salille n. 7 kilometriä suuntaansa, joka toimikin ihan kivana lämmittelynä. Alle 10 kilometrin siivuja en kuitenkaan viitsi merkitä treenipäiväkirjaan, kun ei niitä nyt oikein urheiluksi osaa laskea.

Avainsanat: , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *