Viimeinen työpäivä

Vapaa-aikaa rajoittava tekijä poistunee siis toistaiseksi päiväohjelmasta. Aikaiset aamuherätykset kesällä vielä menee ok, mutta syksyn tullen aamujen pimentyessä herääminen klo 6 alkaa tekemään tiukkaa. Ja yleensä kun jotain loppuu, tuppaa uutta tulemaan tilalle ja on jo tiedossa mutta tarkemmin siitä sitten myöhemmin. Pari viikkoa ajattelin ottaa hieman rästiin jääneiden asioiden tekemiseen ja lomailuun. Syksyn ensimmäiset ratakisatkin lähestyvät uhkaavasti joten reissu tai pari Turkuun ennen sitä tiedossa.

Tiedän useita ihmisiä jotka haluavat ensimmäisen työpaikan olevan heidän viimeinen. Itse olen ennemminkin sitä sorttia joka tuntuu aina pohtivan olisiko jossain parempi työpaikka tarjolla ja lähden suht helpostikin uuteen mukaan. Katselin tuossa jopa työpaikkoja USAsta ja hauska huomata pientä kulttuuri eroa myös työpaikkailmoituksissa. Suomessa terveydenhoitoalan työpaikkailmoituksissa edellytetään yleensä yhtä asiaa; hyväksyttyä koulutusta. Jenkki-ilmoissa vaatimuslistaan kuului myös: kyky seistä ja/tai istua pitkiä aikoja, kyky nostaa/työntää/vetää painavia tavaroita, kyky työskennellä pitkiä aikoja paikoillaan/tietokoneen ääressä tai viileissä tiloissa yms. Onko tämä nyt sitten ettei työnantaja uskalla jättää mitään ymmärtämisen varaan vai?

Teki mieli laittaa hakemus ja liitteeseen kuva meidän pihasta jossa metritolkulla lunta ja hengityshöyrystä voi päätellä asteiden olevan rutkasti pakkasen puolella, taustalla kuvassa 90-luvun Volvo. ”Tässä ilmastossa olen tottunut kävelemään, tuota autoa työntämään ja vetämään”, käykö? Enkä tarkoita tätä millään ivailulla mutta monet ajattelevat labran raskaimman työn olevan pipettimen kärjen vaihto ja tuo ilmoitus antaa työstä kuvan kuin se olisi fyysisesti vähintäänkin yhtä rankkaa kuin talonrakentaminen käsin. Täytyypä hakea rakennusalan työpaikka-ilmoituksia, mitähän niissä edellytetään? Kyky työskennellä kypärä päässä?

Mitä sitten syksyllä on luvassa uutta? Ehkä jotain opintoja, pari mielenkiintoista työpaikkaakin on ollut haussa.. Enkä muista koska viimeksi olisin valitellut päivän pituutta, ellen sitten ole ollut lääkärin määrämänä paikoillaan..

Syksyllä moni aloittaa taas uutta harrastusta ja oma ehdoton suosikkini on tietysti Spinning!! Tänä vuonna sitten kaikki muistaa syödä jotain ennen mun tunnille tuloa, joohan?? Kaksi pyörtynyttä viime kaudella ja yksi kesken oksentamaan lähtenyt, mutta hällä olikin ikku-pikku noro-virus.. Koko kesänä en ole ohjannut ainuttakaan spinning-tuntia joten nyt on hiukan patoutunutta intoa ja hyviä uusia biisejäkin olen kesän aikana bongaillut. Kannattaa ehkä varautua pieneen yli-intoiluun ainakin alkusyksystä, ilma hikeä ei välttämättä selviä!

Avainsanat: ,

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *