Viimeistelyä vaille

Pitkäksi venähtänyt kausi näyttäisi olevan loppusuoralla; kaksi viimeistä kisaa radalla jäljellä.

Euroopan mestaruuskilpailut menivät hieman heikommin kuin olin tavoitteeni asettanut, mutta sairasteluhistoria muutaman edellisen kuukauden aikana ei lähtökohtia parantanut ainakaan. Nyt kuitenkin olen saanut olla terveenä ja päässyt treenailemaan juuri niinkuin olen halunnut. Itsetunto tosin kaipailisi pientä buustausta, ei voi voittaa jos sitä ei uskalla edes tavoitella! Selvennyksenä vielä että tavoitteeni Euroopan mestaruuskisoissa eivät ollet podium-paikoilla!! Iloinen yllätys oli linja-ajon kolmas sija ja omat ennätykset lentävällä kierroksella sekä 500metrin aika-ajossa, suunnattoman huonosta lähdöstä huolimatta. Kisoja edeltävinä päivinä ajoin kyllä hyvin ja pyörä kulki myös kolmosen ennätysvauhtia mutta kisajännityksen ja -hälinän vuoksi syöminen pääsi unohtaumaan ja se yhdistettynä huonoon nukkumiseen.. Noh, virheet on analysoitu ja kirjattu ylös.

Sain myös maajoukkueen toiselta huoltajalta kehotuksen venytellä. Se on jäänyt ehkä hieman turhan vähälle tässä viime aikoina ja hieman ylimielisesti ajatellen päätin venytellä, mutta vain näyttääkseni ettei siitä ole mitään hyötyä. Ja niinhän siinä siten kävi, että pari päivää sitten kun pääsin rullille ajamaan ensi kertaa kisojen jälkeen, jalka pyöri ihan eri tavalla ja aivan eri vauhtia! Tuntuma kintuissa maksimeja pyörittäessä oli myös aivan eri ja tiesin heti minkä lihaksen venyttämisestä se oli ollut kiinni. Kannatti taas kuunnella..Ja kirjattiin jälleen..

Koulussa vedetään kasaan lopputenttejä ja opinnäytetyötäkin olen jo työstänyt eteenpäin. Olen varmaan hankala opiskelija kun aikatauluni ovat mitä ovat mutta toivoisin silti opettajilta hieman ylimääräistä huomiota koska on täysin mahdotonta pyytää palautetta ja saada sitä vasta viikkotolkulla perästä. Se vie pohjan ohjaukselta. Varsinkin kun oma tyylini tehdä on enemmän kerta-istumalla kuin kuukausitolkulla venyttäen. Valmistumiseni on joka tapauksessa siirtynyt keväälle mutta rupeaa jo itsestäkin tuntumaan uskottavalta ajatukselta. Sitten vaan työelämään :)
Pyöräily jatkuu, siitä ei ole huolta, mutta jotain muuta lajia saatan tässä talven aikana hieman testailla, ehkäpä jopa ihan lisenssin kanssa… Tuo kylmä keli hieman taitaa rajoittaa ulkoilua; herkkä hipiäni huuteli untuvatoppatakkia jo kun pakkanen paukahti viiteen! Saattaa olla että vintillä monta vuotta maanneet villapaidat pitää kaivaa esille ja toivotaan että Michelin ei nosta plagiointi syytettä talvipukeutumisestani…

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *