Virallista

Nyt se on virallista elikkäs ajelen täällä paikallisessa seura nimeltään Steeds Vooraan Kontich VZW. Google tranlaattorin tarjoama käännös oli kutakuinkin; Enemmän Edessä Kontich.
Suht iso seura mutta ei siis mikään Pro-talli todellakaan. Olin katsomassa heidän kanssaan eilen paikallisen cupin osakilpailun. Naisia lähtöviivalla reippaasti yli 100, matka 126km, lähtövauhti 50km/h ja juuri startin tapahtuessa alkoi sade, joka loppui n.10min ennen voittajan maaliin tuloa. Lämpötila eilen oli ennen sadetta 13 astetta mutta sateen jälkeen lämpötila laski n.9 asteeseen, joten ei ollut helppo kisa. Omalle kohdalle toivon hiukan parempaa keliä, tiedän kyllä miltä tuntuu ajaa sateessa, joten kokemusta ajamisesta mieluummin enemmän. Jos pysyisi mukana vaikka ensimmäiset 50km.

Vielä en ole varma koska ensimmäinen oma kisani on mutta toivottavasti piakkoin, pääseepähän sitten siitäkin. Flunssakin alkaa jo olemaan parempi, joten kyllä tässä jo Cervélon polkemiset kiinnostaa. Varsinki P4 huutelee kovasti tuolla velolla..

Viikonloppuna sain ajettua ihan mukavasti kilometrejä. Eilen suunnistimme kisapaikalle uuden tiimini Sabrinan kanssa, seuraten Belgian pyöräreittien numeroita. Numerokartasto on netissä ja voit piirtää oman reittisi, jonka jälkeen ohjelma muokkaa sen numerolistaksi, minkä voi liimata vaakaputkeen ja seurata reittiä siitä. Ihan täydellisesti ohjelma ei vielä toiminut, koska nro 11 puuttui kokonaan ja jouduimme turvautumaan Garminin suuntavaistoon.Löysimme kuitenki jonkin ajan päästä jälleen numerot ja lähdimme seuraamaan niitä, koska alkumatka niiden perässä meni niin jouhevasti ja mukavia teitä pitkin. Kävi kuitenkin ilmi, että vaikka Sabrina oli reitin tehnyt päällystetyillä teillä, ajauduimme pienelle off-road pätkälle muutaman pellon halki. Onneksi pelto oli kuiva! Yllättäen numerot taas katosivat ja loppumatka mentiin turvallisesti Garminin varassa. Suunniteltu 100km lisääntyi muutamalla kymmenellä kilometrillä mutta eipä haitannut koska aurinko paistoi koko matkan kunnes pääsimme kisapaikalle, jossa sade juuri alkoi.
Nyt intoa täynnä huomenna velolle tekemään gutaa reisille!
Taitaa muuten olla totta että Tampereella tulee aina, koska eilen tunsin pienen viiman olevan meitä vastaan ja kysyin Sabrinalta että onko tänään hänen mielestään tuulista ja koska hänen vastauksesnsa oli;Todellakin!! Totesin että minun tuulituntemuksessa on sitten oltava jotain vikaa. Eli ne jotka on peloteltu hengiltä Belgian tuulisilla olosuhteilla niin käykääpä asumassa pari viikkoa Fuerteventuralla tai ilmeisesti Tamperekin riittää niin ei pikku puhallukset tunnu miltään!

Työelämässä pääsin tänään ensikertaa elämässäni teurastamolle. Yllätyksekseni se ei aiheuttanut minkäälaista  reaktiota, vaikka hajuaistini onkin jo hiljalleen alkanut palautua (JEEE!!). Mietin koko ajan etteihän tämä eroa mitenkää niiden kalan perkuujätteiden tutkimisesta. Tänään sain kuulemma vierailla erittäin siistillä teurastamolla, jossa eräs työtekijä oli kerännyt meille valmiiksi tarvitsemamme munasarjat, mutta on kuulemma eräskin teurastamo jossa joudumme itse etsimään ne kaikkien sisäelinten joukosta. Täytyy myöntää että tämä on hiukan erilainen harjoittelu mihin Suomessa olisin päässyt.
Ohjaajani ohjaustapa on mielestäni hyvä, joskin täysin erilainen kuin Suomessa olen kellään nähnyt olevan. Hän antaa minulle työajalla tehtäväksi erilaisia nettihakuja, jotka tietenkin liittyvät tutkimuksen aiheeseen, mikä on hyvä, koska koulussa fysiologia ja anatomia oli 2 vuotta sitten ja follikkelit mainittiin kyllä mutta ihan näin syvälliseen tietoon ei menty.
Ainoa mikä hieman välillä pistää sapettamaan on se että suurin osa belgialaisista kuvittelee puhuvansa hyvää englantia, mutta… Muutaman kerran olen ymmärtänyt vasta jälkeenpäin mitä tarkoitettiin, kun sanottiin ” make an angel” tarkoitettiin että tee kulma.
Ja kohteliaisuus..kun itse on opetellut että please ja thank you on ne enkun tärkeimmät sanat ja muutenkin puhutaan ylenpalttisen kauniisti, viimeiseen asti välttäen käskymuotoa, niin hiukan välillä poksuttaa korville. Mutta ehkä se siitä.
Muutaman sanan flaamiakin olen jo oppinut ja pari keskustelua ymmärtänyt niin että kommentoinut väliin enkulla, joten ehkä kolmen kuukauden päästä voin lisätä flaamin osaamislistaan. ;)

Omasta tuntumasta on hyvä että tieteelliset tekstit ovat englanniksi, etten opi mitään kielimuurista johtuen väärin, mutta toisaalta on avartavampaa olla maassa jossa puhutaan äidinkielenä muuta kieltä. Säälin ehkä yhä enemmän niitä vaihtareita, jotka tulevat Suomeen ja kaikki liput ja laput vessojen tai muiden yleisten tilojen seinillä ovat selevällä suomella, erityisesti työpaikoilla.

Pia Pensaari

Pia Pensaari

Kirjoittaja on naispyöräilijä, joka on voittanut yli 20 SM-mitalia ja omistaa kautta aikojen Suomen 2. nopeimman ajan 3km takaa-ajossa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *