Voima 6kk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vauva täytti viikonloppuna puolet kokonaisesta vuodesta. Ja juhlisti sitä heräten  myös ennätyksellisen monta kertaa, ainakin viidesti. Vaikka ennätykset on aina kivoja, niin nämä enkat saisi kyllä jäädä juhlimatta. Onneksi jäi tuohon yhteen yöhön ja nyt on taas menty 1-2 syötön taktiikalla.

Nyt pitäisi sitten ruokahommissakin hypätä uudelle säännöllisemmälle levelille. Viimeisen kuukauden aikana on maisteltu ruokia hyvinkin epäsäännöllisesti. Joskus kolme kertaa päivässsä, joskus on mennyt päivä kokonaan ilman makumatkoja. Lähinnä siis lapsen ruokailu on minun omasta viitseliäisyydestäni kiinni.

Voima on syönyt jotain soseita lusikalla, esimerkiksi avokado-puolukka-mössöä ja päärynää. Hörppii ohuita soseita myös pikkukiposta mielellään. Hedelmälohkoina on maistuneet melonit, mango ja banaani.

Höyrytetyt tai uunissa paahdetut kasvislohkot, kuten bataatti, palsternakka ja porkkana ovat menneet menestyksekkäästi sormiruokaillen vatsaan asti. Parsakaali on edelleen suosikkien joukossa. Kasvisten kanssa Voimalle on tarjolla luomunaudan luulientä, johon kasvislohkon voi dipata ja luulientä voi myös kupista hörpätä. Purskutus ja pärinä kaiken nestemäisen osalta on myös valitettavasti hallussa.

Luuliemen lisäksi Voima on saanut luomunaudan maksapihvin ja poron pihvin imeskeltäväksi. Ai että miten ihanan tosissaan hän pihviin tarttuu ja vie sen ääntä kohti. True paleobaby!

Kananmunan keitetyt keltuaiset kuuluvat myös ruokavalioon. Kokeilin myös paistettua munakasta, mutta hetki ruokailun jälkeen tuli sen verran kaaressa pari oksennusta pihalle, että taisi olla liian kovaa tavaraa pienelle miehelle.

Viljojen osalta on kokeiltu nyt vähäisessä määrin tattaria ja kvinoaa, enkä kyllä ajatellut muita vielä vähään aikaan syöttääkään. Jos kasvikset tuntuvat maistuvan monipuolisesti, en näe tarvetta kovinkaan runsaaseen viljojen syöntiin. Antaa pienen suoliston kehittyä rauhassa. Ja ehkä myös minun ajatusten sen suhteen, tarvitseeko hän ylipäätään viljatuotteita.

Hänellä kyllä tuntuu olevan hyvin voimakas ”minäite” ajatus tässä syömisessä. Kaikki pitäisi saada omaan käteen tai jos jotain laitetaan lusikalla suuhun, niin sitä on vain pakko päästä myös sormilla tutkimaan. Yllättävän paljon ruuasta menee kyllä vatsaan saakka, vaipasta löytyy jo hyvinkin miehekkäitä tuotoksia.

Rintamaito on kuitenkin pääasiallinen ravinnon lähde yhden vuoden ikään asti, joten siinä mielessä tässä on nyt se puoli vuotta aikaa opetella ruokailua rauhassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mökillä Voima pääsi leikkimään minun vanhoilla legoilla

Liikkuminen on edelleen kääntyilyä ja raajojen heiluttelua. Jalkoja pusketaan vatsan alle ja yläkroppaa nostetaan käsien varassa ylöspäin. Viihtyy nyt onneksi vatsallaankin pitkiäkin aikoja, joten ai tarvitse koko ajan olla kääntämässä takaisin selälleen, kun sieltä kääntyilee. Muutenkin on lattialla hyvinkin tyytyväisenä, välillä katsellen ja ihmetellen ympäristöä, välillä kuolaten leluja suussaan.

Vauvauinnissa on tehty ensimmäiset sukellukset veden alla. Hienosti meni ilman sen kummempia ihmettelyjä.

Nauraa räkättää ääneen, kun kyljistä kutittaa. Muutenkin löysi äänensä kunnolla viime kuukauden aikana. Karjahtelee ja kiljahtelee innokkaasti.

IMG_5246

Ollaan ulkoiltu paljon ja olen poikennut teiltä mahdollisimman paljon metsäpoluille. Metsän äänet, tuoksut ja kiireettömyys ovat sellaisia asioita, joista saa kyllä voimaa. Yksi tärkeimmistä asioista, mitä vanhemmat voivat lapsilleen tehdä, on viedä heitä vauvasta asti mahdollisimman paljon ulos luontoon. Voima on päässyt leikkipuistoon keinumaan sekä kuusen alle köllimään.

IMG_5224 IMG_5228 Kesämökkikausi korkattiin Hankasalmen mökillä. Oli ihanan lämmintä ja hyttysetkään eivät vielä kiusanneet, joten täydelliset mökkeilykelit. Siellä Voima sai olla paljon ulkona ja viihtyikin hyvin nurmikolla köllien, villasukat ruohossa linnunlaulua kuunnellen. Viriteltiin myös vauvakeinu, jossa oli mukava ihmetellä ja seurailla koiria ja haravoivia ihmisiä. Voima pääsi myös savusaunaan kylpemään ja varpaat kastamaan kylmään järviveteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *