Voima 7kk

Mitä kuuluu 7kk täyttäneelle Voimalle?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syö. Ruoka on suuri nautinto. Erityisesti omin sormin syötynä ja sotkettuna. Oppi myös juomaan smoothiet pullosta. Muun ruoan ansiosta pärjää päivisin pidemmän pätkän ilman imetystä eli ruoka toimii jo vatsan täyttäjänäkin. Iltaisin ja öisin tosin huomaa, jos päivä on mennyt liian vähillä imetyskerroilla. Herää tällöin useammin nauttimaan maidosta ja läheisyydestä.

IMG_5426

Sormiruokailijan riisipuuro kanelilla ja melonia

IMG_5352

Ensimmäinen pikaruoka

Sai kaksi hammasta. On hauskaa kun niitä harjataan. Kuuluu myös jännä ääni kun niillä yrittää syödä posliinilautasta.

Nyt ryömimään. Vauhtia ei ole vielä kovin paljoa, mutta liikkeelle jo pääsee.

Tykkää roikkua, riippua ja olla pystyasennossa. Selinmakuulta tarttuu sormista, kepistä tai narusta kiinni ja nousee sieltä pystyy. Roikkui hetken aikaa kepissä ja renkaissa ihan itsekseen. Jos kokeilette, vaatii varmistukseen toisen aikuisen.

Vaunut vaihdettiin rattaisiin, koska hereillä istuminen on pajon mukavampaa kuin selällään oleminen. Lisäksi valjaat tulivat tarpeeseen, koska meno alkoi olla jo pientä kiipeilyä istumasta vaunun kopan laidan yli. Venkoilee selällään ja nostelee peppua innoissaan.

IMG_5315

Ei ollut turvavöissä ja jumppasi itsensä lattialle

IMG_5323

Serkkujen Onneli-koiran kanssa oli kiva kölliä

Kakkaa. Myös pottaan. Ensimmäiset kerrat potalla vähän itketti, mutta nyt istuu potalla mielellään. Varmaa on, että aamupalan jälkeen kannattaa potalle istahtaa, muuten mennään sen mukaan kun havaitaan sen tyylistä ähinää, että jotain olisi tulossa. Reissussa iso poika kävi pöntön päällä.

IMG_5337

Nukkuu kun nukuttaa. Aamupäivällä yhdet unet. Päivällä tai iltapäivällä toiset unet. Alkuillasta ehkä kolmennet. Kotona rytmi säännöllisempi, reissussa epäsäännöllisempi. Automatkoilla tuntuu tulevan uni jokatapauksessa, vaikka olisi juuri nukkunut.

IMG_5427

IMG_5461

Voiman matkasänky oli lampaantalja ja makuupussi

Ulkoilee posket punaisiksi. Käytiin reissussa Espoossa YAG:ssä 3 päivää, Tampereella Flowparkissa ja Powerparkissa. Nämä päivät ulkona aamusta iltaan ja baby sai ulkoilijan tuulesta ja auringosta tuivertuneet punaisen rohtuneet poskipäät.

FOTC2BF1

IMG_5474

IMG_5468

IMG_5493

Ihanan reipas reissuvauva. Viihtyy autossa, menossa ja meiningissä. Viimeisen kuukauden aikana käytiin autoreissuja joka viikonloppu Tampereelle, Iisalmeen, Kuopioon ja Espooseen. Menomatka Espooseen kesti kahden pysähdyksen taktiikalla 8 tuntia. Voima karjui pääpunaisena vain viimeiset 40km. Annoin karjua. Ei siitä motarilta viitsi siinä vaiheessa enää poiketa.

Voimalla menee siis mukavasti. Hän on superiloinen, tyytyväinen ja innokas. Varmaan koska äitikin on sellainen. Hah hah. Most of the time. Tässä sitä todellisuutta perjantai-illalta ja yöltä:

Olin illan klo 17-20 koulutuksessa. Kun tulin kotiin oli Voima nukkumassa omassa sängyssä. Heräsi sitten kuitenkin klo 21 maissa. Syötiin iltapalaa ja ajattelin että mennään ajoissa nukkumaan. Yritin siinä sitten nukahtaa klo 22-24 välillä, mutta Voima äänteli sängyssään sen verran ettei siitä oikein mitään tullut, joten otin hänet meidän sänkyyn viereen. Jossain vaiheessa kun olin juuri päässyt sikeään uneen hän heräsi. En tiedä paljon kello oli. Olin ihan saakelin väsynyt ja pahalla päällä, enkä vain jaksanut alkaa imettämään. Yritin laittaa tuttia suuhun useamman kerran, ei kelvannut. Ajattelin, että ei sillä voi olla nälkä. Karjaisin: ”ole hiljaa!” Miika: ”älä huuda siinä!” Painelin yläkerran sohvalle. Miika lähti Voiman kanssa alakertaan ja syötti kaupan hedelmäsosetta yöpalaksi. Siihen hiljeni ja nukahti. Minä fiilistelin hetkisen vuoden äiti -titteliä, mutta en edes itkenyt. Nukuin makeasti.

Avainsanat:

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *