Voima 8kk & 9kk &10kk

Heinäkuu, elokuu, syyskuu. Kesä vaihtui syksyksi. Voima täytti 8kk heinäkuussa, 9kk elokuussa ja ensi viikolla jo 10kk. Päivät, viikot ja kuukaudet tuntuvat vilisevän eteenpäin yhtä vauhdilla kuin pieni mies oppii uusia taitoja.

Heinäkuussa käytiin maatilalla katsomassa eläimiä ja traktoreita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun 7kk ikäisenä otti ensimmäisiä ryömimisvetoja, niin nyt 3kk myöhemmin meneekin sitten jo melkoisen vauhdilla ryömien ja kontaten. Välillä käydään käytävälläkin konttailemassa, kun oman kodin nurkat käyvät liian ahtaiksi.

Nousee pystyyn ja liikkuu tukea vasten. 8kk ikäisenä mökillä harjoitteli kynnyksen yli kiipeämistä omenan perässä.

Kotona kierreportaiden kiipeäminen on kovin mieleistä hommaa. Kun sille ensimmäiselle portaalle vihdoin useamman yrityksen jälkeen pääsi, niin kehitys olikin sitten nopeaa ja hyvin pian kiipesi kaikki portaat 2. kerrokseen ja jatkoi vielä toiset portaat 3.kerrokseen. Siinäpä onkin kiva homma itselle istua portailla, seurata ja varmistaa takana mini-climberin suoritusta.

img_5708

Omien lelujen lisäksi nyt kotona kiinnostaa erityisesti avoin astianpesukone, avoimet kaapit sisältöineen, vessapaperirulla, kaukosäätimet, imuri, kengät ja kaikenlaiset johdot. Eli vaihe on nyt se, että joka paikkaan mennään, noustaan ja kiivetään.

Voima on liikkumisessaan kuitenkin yllättävän järki päässä. Tuntuu tietävän mitä tekee. Seistessään tukea vasten, ei kyllä irrota otetta niin että voisi kaatua hallitsemattomasti. Varmistelee että ainakin toinen käsi on kiinni jossain, ennen kuin liikkuu eteenpäin. Ei mikään uhkarohkea reikäpää, vaan selvästi harkitseva liikkeissään.

Hampaita on nyt ollut jo hyvän aikaa yhteensä kuusi. Kaksi alhaalla ja neljä ylhäällä. Jotenkin näyttää hurjalta, kun näin pienellä kaljupää-vauvalla näyttää olevan jo suu täynnä hampaita.

Hymyilee ja kujeilee velipoikien kanssa. Ääntelee jotain omaa ei-vielä-ymmärrettävää kieltänsä. Moikkailee nostamalla kättä pystyyn.

Voima syö erittäin hyvin ja isoja määriä. Monipuolisesti erilaisia kasviksia, marjoja, kananmunaa, lihaa ja kalaa. Kvinoaa, hirssiä, tattaria, riisiä ja kauraa puuromuodossa tai uunissa valmistettuina välipalapötkylöinä tai muffinsseina.

Olihan tämä kesäaika ja kotimaiset sesonkikasvikset ja marjat melkoisen mahtava aika aloittaa kiinteiden ruokien syöminen. Pääasiassa Voima syö itse sormiruokaillen. Lusikalla syötettynä syö sileät soseet ja puuron siististi, mutta jos joukossa on jotain vähänkin rakeisempaa, ottaa ne suusta ensin käteensä, tutkii ja sitten laittaa takaisin suuhun. Liittyy varmasti jotenkin siihen, että haluaa tutkia itse mitä suuhun menee. Onhan tämä sormiruokailu kuitenkin ollut ihan huippuhienoa. Syödään kaikki yhdessä pitkälti samoja ruokia, saadaan itse syödä samalla rauhassa ilman että tarvitsee lusikoida sosetta vauvan suuhun, Voima viihtyy ruokapöydässä ja ruuan ääressä tutkien ja maistellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pyöräkärryssä istuminen on mieluisaa puuhaa. Ihmeteltävää ohi vilistävissä maisemissa riittää ja onhan se mukava päikkäritkin vetäistä. On pakattu eväät mukaan ja pyöräilty milloin minnekin retkeilemään, leikkipuistoon tai rannalle. Suuhun menee kyllä eväiden lisäksi myös kaikki mikä sattuu käteen osumaan, myös hiekka ja kepit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No sitten se nukkuminen. Eipä muuten nuku koko yötä putkeen ei. Syö edelleen yöllä tissiä 2-5 kertaa ja tuntuu että mitä enemmän on tullut ikäkuukausia, sitä useammin sitä tarvitsee. Ensimmäinen herätys on nyt viime aikoina ollut klo 01 maissa ja siitäpä hän on sitten jäänyt yleensä meidän väliin nukkumaan ja heräillyt sitten siitä välillä tunnin välein, välillä harvemmin.

Onko kurin ja järjestyksen äiti alkanut pehmenemään ja heittämään periaatteet legokoriin?  Minulla oli kyllä ajatus ja periaate, että hän nukkuisi vain omassa sängyssään, mutta ajatus ja periaate on myös lapsentahtisesta imetyksestä. Nämä kaksi asiaa nyt vain tuntuvat menevän vähän käsikädessä ja vaativan nyt tällaisen ratkaisun tässä vaiheessa.

Voima 1kk

Voima 2kk

Voima 3kk

Voima 4kk

Voima 5kk

Voima 6kk

Voima 7kk

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *