Vuoden viimeinen treeniviikko 51

Ennakoin vuoden viimeisen kokonaisen viikon olevan joulun tähden melkoisen hajanainen treenin suhteen. Olin jossain määrin väärässä. Pitemmittä puheitta:

Viikko 51: 23.–29.12.
maanantai: –
tiistai: –
keskiviikko: –
torstai: crossfit 1 h
perjantai: crossfit 1 h
lauantai: crossfit 1 h, mobbailua 0,5 h
sunnuntai: iltalenkki kävellen 1 h, mobbailua ja venyttelyä 45 min

Alkuviikon jatkoin melkeinpä täyslepoa oikutelleen lavan/olkapään takia. Lepuuttelin, söin ja tiistaina vähän venyttelin paikkoja auki uudella joogamatollani. Katsoin leffoja, neuloin villapaidan, luin kirjaa ja söin suklaata. Mukavan rauhallinen joulu, vaikka sateisen harmaat säät saivatkin aikaan sen, että vietin pyhät enimmäkseen sisätiloissa.

Tapaninpäivänä nappasin mukaan Lotan ja menimme visitoimaan CrossFit Lappeenrannan salille, kun molemmat satuimme kaupungissa olemaan. Siellä ohjelmassa oli kippi-koulua (ts. tangossa roikkumista, hollow-superman-pitoja ja kippileuanvetojen harjoittelua) ja metconissa 10 minuutin amrap 60 bar facing burpee, 30 overhead squat, 10 muscle-up. Yleisliikkeet tangon yli hyppien olivat kamalia, sen sijaan 30 valakyykkyä menivät todella sukkelasti (krhm, taisin laittaa vähän liian vähän painoa tankoon) ja ehdin loppuun vielä vetämään leukaa. Parasta oli treenin jälkeen tosin päästä Lotan isälle saunomaan.

Perjantaina ylitin odotukseni ja painelin treeneihin heti kaupunkiin saavuttuani (sain kyydin Itä-Helsinkiin, ja kotimatkalla metrossa oivalsin, että salihan on melkein matkan varrella ja päivän treenikin sopivasti alkamassa, joten painelin tosiaan salille oltuani kaupungissa n. 10 minuuttia). Ohjelmassa oli vanhaa vihollistani penkkipunnerrusta, jossa 45 kg ei noussut, vaikka jo vähän sen suuntaisia toiveita elättelinkin. Metcon ”Danny” sentään oli ihan lystiu viritys (boksihyppyjä, push pressejä ja leuanvetoja). Lauantaina puolestaan oli vuorossa takakyykky-vitoset, ja se oli kyllä kivaa, vaikka en siinäkään mitään päätähuimaavia painoja päässyt latomaan tankoon (65 kg). Sain myös tuta, että sitä saa mitä tilaa. Lappeenrannan kippi-treenissä nimittäin manailin, että kippitreenin sijaan tarvitsisin grippitreeniä, sillä näppivoimat ja sormien pito pettivät aina ensimmäisenä. Niin sitten jo lauantain metcon olikin grip work: maastavetoa clean gripillä ja toes-to-bareja.

Eilen laiskottelin hyvän osan päivää, mutta illalla päätin lähteä ulos haukkaamaan happea. Juoksemisen sijaan tyydyin tunnin reippaaseen kävelyyn podcastia kuunnellen, jonka jälkeen maltoin 45 minuuttia availla paikkoja.

Huomenna on uuden vuoden aatto, ja koska tätä vuotta on muutenkin leimannut alati runsastuva salilla hengailu, aion huomenna osallistua salimme uuden vuoden juhliin (salil eka, salil vika – tällä mennään). Sitä ennen tosin pitäisi suorittaa pari-wodina ”Don”:
35-minute AMRAP:
 66 x deadlift (50/35kg)
 66 x box jump (60/50cm)
 66 x kettlebell swing (24/16kg)
 66 x knees to elbows
 66 x sit-up 66 x pull-up
 66 x thruster (25/20kg)
 66 x wall ball
 66 x burpee
 66 x double-under

Enpä kyllä keksi hauskempaa tapaa viettää uuden vuoden aattoa…

Avainsanat: , ,

Miia Kirsi

Miia Kirsi

Miia on reilu kolmikymppinen pääkaupunkilaistunut humanisti ja tavoitteellisesti treenaava CrossFit-harrastaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *