Vuohenjuustopiirakkaa ja munakasrullia

Vuohenjuustopiirakkaa ja munakasrullia

Vielä muutama vuosi sitten olin maailman surkein ruuanlaittaja, mutta vähitellen olen opetellut yhä uusia ja uusia asioita keittiössä. Nykyisin voin jopa sanoa pitäväni keittiössä puuhaluista ja olenpa jopa kehdannut tarjota tekemisiäni muillekin kuin Tommille, joka niitä pakostakin joutuu syömään. Nyt sairaslomalla ollessa on ollut hyvää aikaa kokeilla muutamia hauskoja reseptejä, joista muutaman ajattelin nyt jakaa myös teille todettuani ne varsin erinomaisiksi. Molemmat reseptit olen löytänyt Makuja -sivustolta, jonne päädyin sattumalta alkuviikostani yhtä reseptiä googlesta etsiessäni.

* * * * * * * *

Minua instagramissa seuraavat lienevät eilen huomanneetkin, että meillä syötiin myöhäiseksi lounaaksi VUOHENJUUSTOPIIRAKKAA. Piirakan alkuperäisen reseptin (ja omaani vähän paremman näköisen kuvan!) löydätte tästä. Muutin kuitenkin reseptiä hieman, joten oma versioni muodostui seuraavasti:

2013-09-28 15.13.26

Pohja: 

1dl juoksevaa margariinia

2dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

2rkl kylmää vettä

 

Täyte:

2 kananmunaa

2dl ranskankermaa (10%)

suolaa, mustapippuria

200g parsakaalia (pakaste)

2kpl tuoreita tomaatteja viipaleina

200g vuohenjuustoa

 

Valmistus:

Laita kulhoon margariini ja nypi sen joukkoon puolet jauhoista, sekä suola. Lisää vesi ja nypi taas. Lisää loput jauhoista ja nypi kunnes taikina on tasainen ja irtoaa kulhon reunoista.

Voitele vuoka (itse käytin tavallista, posliinista piirakkavuokaa irtopohjavuoan sijaan) ja painele taikina vuokaan. Yritä tehdä taikinasta mahdollisimman korkeat reunat. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täyttöä.

Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmunat ja ranskankerma. Lisää sekaan suola ja pippuri. Ota taikina kylmästä, asettele pohjalle parsakaalit ja kaada päälle kerma-kananmunaseos. Koristele piirakka tomaattiviipaleilla ja vuohenjuustopaloilla.

Paista piirakkaa 170-asteessa n.30min.

* * * * * * * *

Tänään puolestaan meillä aloitettiin aamu makuisasti MUNAKASRULLAN kanssa. Alkuperäinen resepti on Hellapoliisin käsialaa ja löytyy tästä. Tässä kuitenkin resepti vielä auki kirjoitettuna:

2013-09-29 10.13.12

6-8 annosta (meillä syötiin tämä kaksin):

6 munaa

3dl maitoa

1tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

Täyte:

200g kinkkurouhetta tai -suikaleita

1 punainen paprika kuutioina

150g juustoraastetta (meillä mozzarella)

 

Pinnalle:

hieman juustoraastetta

mustapippuria myllystä

rucolaa

 

Valmistus:

Sekoita munat, maito, suola ja pippuri kulhossa. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

Kypsennä 200-asteissa uunissa n.20min tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.

Kypsennyksen jälkeen kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle. Ripottele levyn pinnalle kinkkusuikaleita, paprikakuutioita ja juustoraastetta. Jätä kuitenkin hieman juustoraastetta sivuun.

Kääri mukaslevy rullalle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Laita rulla vielä hetkeksi uuniin, kunnes juusto alkaa sulaa.

Nosta tarjolle ja koristele mustapippurirouheella ja rucolalla.

* * * * * * * *

Herkullista sunnuntaita kaikille!

Avainsanat:

Terhi Martikainen

Terhi Martikainen

Kirjoittaja on triathlonisti, moninkertainen pyöräilyn SM-mitalisti ja urheilukaupan ammattilainen.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *