Vuosi 2016 saatu päätökseen

Vuosi 2016 on saatu päätökseen. Mitä siitä jäi mieleen? Selailin vähän kuvia ja palauttelin mieleen viime vuotta.

Voima sai nimensä. Perhejuhlat saivat pohtimaan perheen ja suvun merkitystä <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Armas ja Kyösti jatkoivat ensimmäistä talveaan talvipyöräilijöinä. Aika-ajoin vastustusta ilmenee ja toiveita useammista autopäivistä esitetään, mutta teemme heille niin valtavan ison palveluksen pakottamalla pyöräilemään, että he eivät sitä vielä itse tajuakaan.

img_4803

Oli onni olla saada olla kotona Voiman kanssa kun he tulivat koulusta kotiin.

img_5005

Vietettiin paljon aikaa aamupäivisin Lajikumppaneiden suksihuollossa.

img_5046

Voiman tyräleikkaus oli helmikuussa

img_5061

Kyösti pääsi voimistelun alle 14-vuotiaiden maajoukkue valmennusrinkiin ja osallistui monelle leirille Kuortaneella ja kesällä myös Pietarissa. Harjoitteli paljon, kasvoi ja kehittyi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Armakselle yleisurheilun treeniporukka tuli yhä tärkeämmäksi. Hän harjoitteli ahkerasti ja kilpaili paljon ja monipuolisesti eri lajeissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voiman sormiruokailu sujui mallikkaasti ja taisi jopa käydä niin, että muu perhe sopeutti ruokailunsa hänelle sopiviin ruokiin. Opimme sietämään myös sotkuja paremmin.img_5328

Aloimme syödä enemmän satokausien ja sesonkien mukaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesä oli ihana. Vietimme paljon aikaa terassilla, erityisesti aamuisin.

img_5737

Blogin kirjoittaminen poiki Foodinin lisäksi pari muutakin mukavaa yhteistyötä, kuten Puhtikauran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona portaat olivat hallitsevin sisustus elementti vauvan elämässä. Mitään leluja ei kaivattu. Ainoastaan kavereita jotka jaksavat varmistaa pientä kiipeilijää turvallisesti ylöspäin. Kymmeniä kertoja päivässä.

img_5727

img_5731

Joulukuussa Oulun Pyrinnön vuosikokouksessa palkittiin urheilijoita ja seuratoimijoita. Kyösti sai Erkin maljan voimistelusta ja Armas palkittiin OP:n poika palkinnolla. Erityisen merkittävää näissä molemmissa palkinnoissa oli perusteluissa mainittu ahkera harjoittelu. Armas kuvailtiin lisäksi iloiseksi sisupussiksi ja sitä hän toden totta on. Palkintoja juhlistettiin käymällä pannukakkutalossa ja viemällä pokaalit saunaan.

img_6217

Lasten kasvatuksellisesti mennyt vuosi oli äitinä haastavin ja vaativin. Syyskuussa 10-vuotta täyttäneet pojat elivät ja elävät sitä vaihetta, kun ei olla enää pieniä, mutta ei vielä isojakaan. Kun tässä hetkessä äiti on nolo, ragee ja halutaan omaa tilaa, seuraavana hetkenä kaivataankin kainaloon. Heidän keskinäinen välien selvittely on myös aika ajoittain hermoja raastavaa. Pikkuveli Voiman tulo perheeseen antoi heille lisää vastuuta sekä omasta itsestään, mutta myös tärkeitä isoveljen tehtäviä.

Kännykät, iPadit, pelit, instat, whatsupit ja muut olivat mietinnässä useampaan kertaan. ”Kaikilla muillakin on” ja”kaikki muutkin pelaavat” keskusteluista huolimatta pidettiin kiinni melko tiukasta linjasta. Ladattiin kuitenkin pari peliä, mutta kun alkoi esiintymään pientä huijausta peliaikojen suhteen, oli pakko vetää vähän takaisin ja homma rauhoittui. Meidän 10-vuotiailla ei ole vielä whatsuppia eikä instagramia ja olen perustellut tämän niiden virallisilla ikärajoilla. Siinä vaiheessa astuu luovuus kuvaan. Pidän heidät mielellään vielä pieninä hetken aikaa.

img_6170

Omissa CrossFit treeneissä en päässyt enää lähellekkään sitä suorituskykyä mitä olin ennen raskautta. Tämä oli henkisesti välillä raskasta. Yritin kuitenkin rimpuilla mukana ja kilpailinkin.

img_5581

30974056713_f2e5fb1bbc_o

Löysin kuitenkin onnistumisia ja uusia elämyksiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hs-320115129490_700888126733965_6900516684762090082_o Ennen kaikkea löysin taas hyötyliikunnan, ulkoilman ja luonnon.

img_5823

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä luontoyhteyden löytymisellä oli yllättäen erittäin iso merkitys koko elämäni kannalta. Elokuussa palasin nimittäin äitiyslomalta töihin. Vanha työpaikkani Raksilan TopSport -myymälä oli lopetettu ja minut irtisanottiin. Pitkän työhistorian vuoksi minulla oli kuitenkin puolen vuoden irtisanomisaika, joten menin vielä töihin Ideaparkin TopSport myymälään.

Tämä irtisanomisaika oli monin tavoin silmiä avaava. Kaupan alalle myyjäksi ei ollut enää paloa. Oikeastaan ei ollut ollut enää pitkään aikaan. Odotusaikana jaksoi töissä, kun tiesi että pääsee äitiyslomalle. Irtisanomisaikana työ oli kuitenkin jopa mukavaa. Toisaalta koin jonkinlaista arvottomuutta, kun 15-vuoden työkokemus urheilukaupassa ei yhtäkkiä painanutkaan mitään ja potkut tuli. Samaan aikaan halusin tehdä hommani niin hyvin kuin mahdollista, työpäivätkin menivät nopeammin kun hommia teki ahkerasti. Olihan töihin meno myös hetken irtautumista vauva-arjesta.

Työvoimatoimistoon ilmoittauduin jo syksyllä työttömäksi työnhakijaksi ja ilmoitin hakevani ensi sijaisesti koulutustani, liikunnanohjaaja (AMK) vastaavaa työtä. Jonkinlainen koulutustarve oli kuitenkin mielessäni.

Sitten näin lehti-ilmoituksen PSK-aikuisopiston luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta. Siinähän se oli! Hain mukaan, kävin haastattelussa ja tulin valituksi. Perustelin koulutustarpeeni te-keskukseen ja nyt saan aloittaa 1,5 vuotta kestävät omaehtoiset opiskelut työttömyysetuudella.

Minulle tämä mahdollisuus tarkoittaa sitä, että syksyllä 2018 kun saan luonto-ohjaajan tutkintopaperin kouraan, minulla on oma yritys liittyen kaikkeen siihen mikä minulle on tärkeää ja millä uskon olevan arvoa muillekin.

Vuosi 2016 jätti yhden työuran taakse, mutta antoi myös startin johonkin uuteen. Sellaiseen elämään, jossa työtä ei tehdä vain odottamalla seuraavaa lomaa.

 

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *