Winter War 2014: Laji 6

Laji 6

5min AMRAP

3 thruster 35kg
3 boksihyppyä 60cm
6 thruster
6 boksihyppyä
12 thruster
12 boksihyppyä
15 thruster
15 boksihyppyä

Tulos: 65 reps
Sijoitus: 23

Olin melko varma, että Tempaus ladderin jälkeen oma urakka loppuu, mutta ihan mahtavaa, että kaikki pääsi vielä tämän lajin tekemään. Thrusterit ei ole se maailman ihanin liike, mutta nyt ne kulki mukavasti. Boxi oli 60cm eli naisille ns. korkea boxi ja sille piti hypätä, joten jaloissa kyllä painoi päivä aika mukavasti ja jokaiseen hyppyyn joutui keskittymään, että ylös pääsi. Tähän onnistuneeseen suoritukseen oli kuitenkin hieno päättää kisat. Vähän ripeämmät vaihdot thrustereista boxille ja päinvastoin ja kaksi toistoa lisää, niin olisinkin ollut sijalla 15, eli tiukkaa oli tässäkin ja paljon samoja tuloksia.

Kuvat: Toni Raappana ja Henna Ovaska

Thruster -kokemuksia ja tuloksia crossfit treeneissä
Thruster on liike, johon tutustuttiin heti alussa. Liikkeessä yhdistetään etukyykky ja vauhtipunnerrus. Liike alkaa seisoma-asennosta ja tanko on eturäkissä rinnalla. Tästä tehdään etukyykky, jossa lonkkakulma tulee olla polven alapuolella. Täältä tanko työnnetään yhtenä liikkeenä kyykystä ylös pään yläpuolelle. Liike on hyvin kokonaisvaltainen ja tämä on yksi niistä monista liikkeistä, joissa lantion voimalla on hirvittävän suuri merkitys suorituksen onnistumisessa. Liike pitää saada alhaalta asti kiihtyväksi.

Crossfittiä aloittaessani ylävartalon ja käsien voimat olivat aivan surkeat verrattuna jalkoihin. Iso oivallus tulikin monessa kohtaa siinä, että vaikka tanko nostetaan käsillä päänpäälle, ei se vaadi välttämättä niin paljon voimaa käsistä, vaan nimenomaan jaloista ja lantiosta.

Thruster ennätyksiä:
8reps  40kg (lokakuu 2013)
5reps  47,5kg (tammikuu 2014)
3reps  47,5kg (kesäkuu 2013)
1reps 55kg (marraskuu 2013)

Thrustereita tehdän siis sekä voimatreeninä, mutta myös metconeissa.

Legendaarinen crossfit metcon on Fran:

21-15-9
– Thruster, naisten paino 30kg
– Pull Up eli leuanveto

Olen tehnyt tämän yhden kerran, huhtikuussa 2013, aika: 7:15. Pitäisi uskaltaa tehdä joku päivä uudestaan. Kauheaahan se tulee olemaan, mutta ajasta lähtee reippaasti pois, sen lupaan.

Boxihypyt -kokemuksia ja tuloksia crossfit treeneissä
Näistä tykkäsin alusta asti paljon ja ne sujuivat mukavasti. Boxin voi kääntää eri kulmille: 50cm, 60cm ja 75cm. Metconeissa on yleensä määrätty, millä boxilla hypitään. Boxin päällä pitää olla aina hallittu asento, jossa lantio on ojennettuna.

Äiti tuomaroi Open 13.2 treeniä. Kuva: crossfit oulu

Boxihyppyihin on eri tyylejä:
– askeltaa
– hypätä niin, että huilaa aina alhaalla eli ottaa vauhdin alhaalta.
– hypätä niin, että huilaa boxin päällä ja sieltä ”pudottautuu” suoraan maasta yhdellä pompulla takaisin ylös. Kontakti maahan on nopea. Tämä on nopein tyyli, mutta myös raskain ja vaatii sekä nopeaa reagointia, että hyvää iskunsietokykyä.

Käytän näitä vähän vaihtelevasti, riippuen treenin kestosta ja muista liikkeistä.

Boxille tehdään myös erilaisia lisäpainoaskelluksia, esim. kahvakuulien ja hiekkasäkkien kanssa.

Boxihypyissä on kokeiltu myös ennätyskorkeuksia, eli boxeja voidaan pinota päällekkäin ja niiden päälle voidaan laittaa levypainoja.

Max height box jump: 100cm (toukokuu 2013), ”hyi kun jännitti ja pelotti!”

Tämä on myös liike jossa saa ne vähemmän kauniit sääret. Ennemmin tai myöhemmin sitä kompuroi sääret ruhjeille ja se ei ole aina niin kaunista katseltavaa. Mielummin kuitenkin metrin pomppu kuin säihkysääret.

Avainsanat: , , , , , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *