WinterWar 2015 Karsinnat Alkoivat

WinterWar 2015 kisataan helmikuun 7. päivä Tampereen Messu- ja Tapahtumakeskuksessa. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta isommaksi, paikan ja yleisömäärän suhteen. Tulevan helmikuun kisoihin odotetaan yli 3000 katsojaa ja uskon, että tapahtuma tullaan myymään loppuun. Kilpailijoiden suhteen taas kasvua ei ole luvassa ainakaan kilpailijoiden määrän osalta. Sen sijaan suorituskyky on varmasti kasvanut jokaisella, joka kisapaikan lunastaa. CrossFit urheilijoiden taso on noussut varmasti viime vuoteen verrattuna ja karsintoihin osallistuvien määrä kasvaa varmasti.

Karsinnat kestävät kolme viikkoa. Jokaisen viikon tiistaina julkaistaan yksi laji ja aikaa lajin suorittamiseen on sunnuntai-iltaan asti. Jokaisesta lajista jaetaan pisteitä niin, että voittaja saa 1pisteen, kakkonen 2pistettä jne. Kisapaikan lunastaa ne 40 naista ja 40 miestä, joilla on vähiten pisteitä kun karsinnan kolme lajia on takana.

Tällä viikolla julkaistiin ensimmäinen laji:

http://www.cfwinterwar.com/karsintalaji-1/

10 min AMRAP

30 Raaka rinnalleveto 50/30kg

10 Leuanveto

30 Boxihyppy 60/50cm

10 Leuanveto

30 Tuplanaruhyppy

10 Leuanveto

 

Laji on sama kuin viime vuoden karsintojen kolmas laji. Sain tuolloin tulokseksi 179, eli yhden kokonaisen kierroksen+30 riveä+l0 leukaa+19 boxihyppyä. Muistan vain, että jokainen rive painoi ihan tuhottomasti ja leuatkin oli todella vaikeita. Väänsin toistoja hämärän rajamailla tähtiä katsellen. Olin tässä lajissa karsinnoissa vasta sijalla 64. ja olin varma ettei se riittäisi kisapaikkaan. Kaksi ensimmäistä lajia olivat kuitenkin menneet sen verran hyvin, että tuo riitti kuin riittikin.

Tein lajin nyt keskiviikkona ja lähdinkin sitä tekemään ajatuksella, että nythän se on hyvä mitata, onko vuodessa tapahtunut mitään kehitystä. Tavoitteeksi asetin 200 toistoa, eli 21 toistoa enemmän kuin viime vuonna. Suoritus pitää kuvata, joten katsoin sen nyt läpi ja tein samalla muutamia huomioita. Oman suorituksen katsominen on kauheaa, mutta samalla kehittävää.

Rinnalle vedot meni ensimmäisellä kierroksella 15+10+5. Tein nämä rivet aikalailla niin, että vedin tangon suoraan rinnalle ilman lantiokosketusta ja samoin takaisin maahan suoraa linjaa. Ne tuntui helpoilta ja nopeilta näin. Sitä en osaa sanoa, mikä on vaikutus käsien hyytymiseen sitten esim. leuoissa. Toisen kierroksen rivet tein 5 sarjoissa ja näissä otin vähän vauhtia enemmän lantiolta ja toin tangon myös lantion kautta alas. Pidin aivan liian pitkän tauon aina viiden toiston jälkeen. Olisin varmaan tehnyt yhtä nopeasti ykkösinä, jossa tankoon olisi tarttunut välittömästi uudestaan.

Ensimmäiset leuat meni 5+5, mutta huomasin videolta että kippileukatekniikassa on kyllä kehitettävää. Kippi pitäisi olla jotenkin pienempi, tehokkaampi ja suuntautua paremmin suoraan ylös. Leukoihin pitää saada lisää nopeutta. Toiset leuat meni 6+4 ja kolmannet 5+3+2. Toisen kierroksen leuat piti pätkiä vielä piemenpiin sarjoihin ja kun irrotin tangosta, en vain ottanut siitä heti kiinni uudestaan. Leuat pitää saada kaikki vähintään 5+5 ja nopeammalla tahdilla. Aina kun tangosta irrottaa, tulee turhaa huilia.

Boxihypyt hypin ensimmäisellä kierroksella niin, että hyppäsin alhaalta ylös, minkä vuoksi boxit oli hitaita. Toisen kierroksen boxeissa sain aluksi 8 hyppyä paremmalla rytmillä, jossa ”huilataan” ylhäällä boxin päällä ja alhaalla on nopea kontakti maahan. Sitten rytmi katosi ja näihin meni aikaa aivan liikaa. Teknisesti vaativampi liike on ehkä enemmän päästä kiinni.

Ensimmäisen kierroksen tuplat meni putkeen. Toista kertaa en niitä ehtinyt tekemään. Ehdin tehdä toiselta kierrokselta rivet+leuat+boxit+leuat eli tasan 200 toistoa. Seuraavaksi olisi ollut tuplat vuorossa, mistä olisi sitten repsejä ropissut nopealla tahdilla.

Ajatus on tehdä laji uudestaan vielä huomenna ja tikata nuo tuplat vielä pois. Ja jos siihen vielä pari leukaa päälle, niin olisin super-super tyytyväinen. Ylimääräiset huilit rinnalle vetosettien välistä pois. Kaikki leuat 5+5 ja nopeammin. Boxit suoralla hypyllä. Siitä sitä on parikymmentä sekuntia aikaa lisää otettavissa, että ehtii loppuun vielä noihin tupliin. Suunnitelma on hyvä ja mielestäni realistinen. Jos kroppa ei suunnitelmaa huomenna tottele, niin sillehän ei sitten voi mitään. Raivolla tankoon kii vaan!

Karsintoihin ehtii vielä ilmoittautua mukaan, jos et ole sitä vielä tehnyt niin tästä pääset ilmoittautumaan. Vaikka olisit vasta aloitteleva crossfittaaja, lähdethän silti rohkeasti mukaan haastamaan itsesi ja tekemään samalla hyvää.  10 euron osallistumismaksusta 5 euroa menee Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Vaikka et siis saisi vielä yhtään leukaa, niin kyllähän ne rivet ainakin menee. Ja loppuajan väännät ne 10 ensimmäistä leukaa, vaikka tiukkana ja ykkösinä. Boxihypyt onkin sitten helppoja toistoja. Kaikki vaan mukaan!

 

 

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Miia Kirsi

  Suunnitelma kuulostaa hyvältä, mutta eipä toi 200:kaan ole huono tulos :) Itse tein tän eilen treeneissä ihan vaan ”huvin vuoksi” -jumppana, karsintoihin en taida tänä vuonna osallistua.

  Melko rauhallisella tahdilla sain kasaan 164 toistoa, mutta hengittelytaukoja tuli kyllä aika paljon. Vasemman olkapään kiukuttelun takia tein myös leuat tosi varovasti kakkosina ja ykkösinä, mikä söi aikaa. Sen sijaan boksihypyt ja tuplat menivät aika nopeasti ja tehokkaasti, rivet kuulemma kauheina hauiskääntöinä :D

  Vastaa
  • Hanna Uusitalo Kirjoittaja

   Hei, ja tervetuloa Fitlandiaan!
   Suunnitelma oli tosiaan hyvä, mutta sen toteutus olikin toinen juttu. Ei parantunut ja tulokseksi jäi tuo 200. Nuo hengittelytauot on kyllä ihmejuttu, miten sitä ei voi tehdä vain sen kymmenen minuuttia täysiä ja hengitellä vasta sitten :)

   Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *