WinterWar 2015 Karsintalaji 2

12min AMRAP

20 Tempaus 25kg

15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

15 Tempaus 30kg

15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

10 Tempaus 35kg

15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

5 Tempaus 40kg

15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)

Niin monta tempausta kuin mahdollista 45kg

TieBreak: Työntö

Tarkemmat ohjeet ja liikestandardit www.cfwintwerwar.com

 

Tein lajin suunnitelman mukaan kaksi kertaa, keskiviikkona ja sunnuntaina.

En ole kovin hyvä tempaamaan, mutta toisaalta raakatempaus on minulle helpompi kuin kyykkytempaus ja painot olivat ainakin alkuun kohtuu maltilliset. Toki ykkösmaksimi ei ole kuin 52,5kg, joten tuo 45kg oli siihen nähden iso paino. Tavoitteeksi asetin, että pääsen näitä 45kg tempauksia kuitenkin tekemään. Burbeiden, eli yleisliikkeiden määrä oli pelottavan iso. Yhteensä 4×15.

Keskiviikkona tulos: 117 eli sain 7 tempausta 45kg. Sunnuntaina en pystynyt parantamaan, tulos 112 eli 2 tempausta 45kg.

Tässä vähän vertailua ke ja su vedoista:

Keskiviikkona tein 25kg tempaukset putkeen ja burbeet perään hyppimällä, aika n. 2min. Sunnuntaina tempaukset aika samaan tahtiin, mutta burbeet kovempaa, aika 1:40min.

30kg tempaukset 5+5+5 ja edelleen burbeet hyppimällä, välissä pari askellusta alas, aikaan 4:37.  Sunnuntaina tempaukset samalla lailla, burbeet enemmän askeltamalla, aikaan 4:22.

Eli sunnuntaina aika reilusti kovempi aloitus.

35kg tempaukset 5+1+1+1+1+1 ja burbeet pääosin hyppimällä aikaan 7:20 ja sunnuntaina 5+1+2+2, burbeet pääosin askeltamalla aikaan 7:38. Tässä kierroksella homma hyytyi siis pahemman kerran sunnuntain vedossa.

40kg tempaukset 1+1+1+1+1 ja burbeet hyppimällä aikaan 9:29 ja sunnuntaina tempaukset ok 1+1+1+1+1, mutta burbeet todella väsyneet 10:08

Keskiviikon vedossa jäi aikalailla 2minuuttia tehdä nostoja 45kg, kun oli painot vaihtanut. Yksi feili tuli, mutta sain siis seitsemän onnistunutta. Sunnuntaina tanko painoikin todella paljon enemmän ja kahden onnistuneen jälkeen ei vain ollut enää yhtään yritystä. Aikaakin oli sitten niin vähän, etten enää yrittänytkään, kun tiesin ettei tulos paranisi.

Sijoitukseni tässä lajissa oli 31. (vielä epävirallinen) ja kokonaistuloksissa olen nyt sijalla 50. Sijoitus siis parantui, mutta kyllä pitäisi osua viimeinen laji niin nappiin minulle, että kisapaikka helmikuulle irtoaisi. Ja kun vielä sijoitukset voi mennä miten vain päin ristiin, ettei yhtään tiedä pisteiden jakautumisesta.

En tiedä mikä vaikutus sillä on, etten yhtään uskonut että voisin kisoihin edes selvitä. Olinko jo valmiiksi luovuttanut? Toisaalta omat suoritukset ovat olleet kyllä sellaisia, että en olisi paljoa pystynyt millään parantamaan. Kisoihin selvitäkseen pitää vaan olla niin tasaisen varma jokaisella osa-alueella ja pystyä varmasti suoriutumaan 20 tai vähintään 30 joukkoon jokaisessa karsintalajissa.

Treenaan, koska se on hauskaa. Teen kisakarsintoja aina kun niitä eteen tulee ja kilpailen jos kisoihin pääsen. Taso kuitenkin kovenee koko ajan ja kisapaikan saavuttaminen tulee entistä haastavammaksi. Vaikka tätä tehdäänkin rennolla asenteella, niin kyllähän sitä miettii, että mitäs jos kisoja ei enää tulekaan. Ne on kuitenkin olleet niin huikeita kokemuksia, että ei niistä hevillä luopuisi.

Huomenna illalla julkaistaan viimeinen karsintalaji. Jännityksellä odotetaan mitä sieltä tulee ja sitten nostetaan kilpailijan luonne taisteluasemiin. Sijalta 50 ei kuitenkaan ole kuin 10 sijaa kisapaikkaan.

Tässä vielä fiilisvideota 1. karsintalajin suorittamisesta CFO:n salilla. Tonille kiitos!

 

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

 • Jonna

  Tätä on kyllä niin kiva lukea tätä sun blogia. Tsempit jatkoon niin karsintoihin ja kisoihin! Älä luovuta etukäteen :) (Neuvoo paraskin luovuttaja :)

  Vastaa
  • Hanna Uusitalo Kirjoittaja

   Kiitos Jonna! Paraskin luovuttaja tietää mistä puhuu :)

   Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *