WinterWar 2015 Karsintalaji 3

Lajihan oli tämä, katso video:

90 sekunnin välein 3 etukyykkyä kasvavalla painolla.

Sain tehtyä seuraavat painot: 40/45/50/55/60/62,5/65/67,5/70/72,5/75/77,5/80/ ja 82,5kg kaksi toistoa.

Keskiviikon ensimmäisessä yrityksessä sain 80kg 2 toistoa. Tuo 80kg oli aiempi ykkös ja kakkosmaksimi, joten tuohon 82,5kg olen kyllä tyytyväinen. Keskiviikon kyykkäilyistä meni kyllä jalat aivan älyttömän jumiin. Ne oli todella kipeät, mutta onneksi lauantaiksi jo sen verran helpotti, että pystyin uudestaan tekemään.

Tein kolmoset aina aika nopealla tahdilla. Keskiviikkona aloin tuossa 80kg joteinkin miettimään toistoja liikaa ykkösinä ja hidastamaan alasmenoa. Yläkroppa ei jaksanut enää pitää tankoa ja kyynärpäät laskivat alas. Lauantain uusinnassa kiinnitin eniten huomiota juuri kyynärpäihin. Ensimmäinen 82,5kg tuli yllättävänkin kevyesti, mutta toinen olikin sitten sellainen vääntö ylös, että ihme ettei mitään pahempaa tapahtunut. Selkä pyöristyi, kyynärpäät putosivat, nousu kyykystä ylös kesti kuusi sekuntia. En olisi ikinä päässyt sieltä ylös, jos tyypit ei olisi karjuneet vieressä. Se oli sen verran äärisuoritus, etten edes yrittänyt kolmatta vaan tein aloin tekemään maastavetoja. Niitä tein 18.

Tämän jälkeen oli 2minuutin tauko ja sitten 3minuutin aikana 5 yritystä käsilläseisontaan. Keskiviikkona sain 15sekuntia ja nyt lauantaina 14sekuntia. Pysyin 2-4 sekuntia kerrallaan eli ei sitä juuri seisonnaksi voi sanoa.

Kyykkyjen ja käsilläseisonnan sijoituspisteet laskettiin yhteen ja 3.lajin sijoitus määräytyi sen mukaan. Olin lopulta 55. tässä lajissa. Kyykyssä taisin olla 30-40 sijojen välillä, mutta tuo käsilläseisonta menikin sitten sinne sijan 70. tuntumaan, joten kisapaikka jäi haaveeksi. Olin kokonaistuloksissa 52. kun 40 parasta meni kisoihin.

Mitä sitten olisi pitänyt tehdä paremmin? Olisinko kuitenkin pystynyt parempaaan? Ensimmäisessä lajissa olisi ehkä kuitenkin ollut parannettavaa, ne boxihypyt ja leuat jos olisin pystynyt tekemään nopeammin ja päässyt niihin tupliin ja saanut ne tehtyä. Olisin ollut siellä 40. sijan tuntumassa. Käsilläseisonnassa 20 sekuntiakin olisi ollut kova juttu. Kakkoslajin tempaukset ja burbeet ja kolmoslajin kyykyt oli onnistuneet, niissä ei jäänyt jossiteltavaa.

Onnea kaikille kisapaikan saavuttaneille ja tsemppiä treeneihin. Meidän salilta miehistä pääsivät Matti Leinonen ja Miro Jussila. Naisista Jenni Puoliväli oli upeasti karsintojen 12. varmoilla suorituksilla, joten tavoitteet on varmasti korkeammalla kuin viime vuonna. Riia Huttusen paikka on mahdollisten perumisten varassa. Hän oli viimeinen karsiutuja sijalta 41. Toivotaan, että Riia pääsee kisoihin, olisi kyllä paikkansa ansainnut. Meidän salilta Riikka oli sijalla 50. ja Kata sijalla 54. eli olimme tosi tasaisia lopputuloksissa.

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *