Yksin reissussa Malediiveilla – because I can and you can too!

Neljä vuotta siinä meni, jotta saisin aikaseksi itselleni loman, siis sellaisen oikean, ihka aidon loman, jonka aikana ei tarvitse pitää yhtään puhetta, edustaa, vetää yhtään presentaatiota eikä seistä tai istua aamusta iltaan selkä suorassa kokouksissa tietäen, että kaikki mitä teet, sinua arvostellaan jatkuvasti. Vaan sellainen jossa saa nollata aivot ja olla vaan.

Kuulostaako tutulta? Olen kuullut niin monelta kaverilta/tutulta, ettei ole keretty lomaa pitämään kun on niin paljon töitä, lomia on vaan kertynyt ja kertynyt ja että esimiehet ovat jo pakottamassa heitä lomalle. Mutta kun on töitä, eikä oikein jaksakaan lähteä! Siis täh? Onko tämä terveellistä? Onko se sen arvoista? Hetken aikaa jaksaa, mutta jaksaakohan sitä pidempään? Ymmärrän toki hyvin ko. tilanteen näin pienyrittäjän näkökulmasta kun jokainen päivä jonka olet töistä poissa on poissa myös lompakosta, mutta palkkayö, se työ ja ne lomat mistä maksetaan vaikka siellä palkun alla istutkin, tai patikoit lapissa! Olisinpa vaan itse tajunnut tämän aikaisemmin!

Jeps, aikaisemmin, itseasiassa viimeisten neljän vuoden aikana vietin kaikki palkkatyössäni hankitut lomapäiväni (paitsi 5 päivää Maltalla) matkustaen ja hoitaen velvollisuuksiani kansainvälisen NGO:n  International Federation of Business and Professional Women – vaativissa tehtävissä. Matkustamista oli paljon ympäri maailmaa mikä vei kaikki ansaitut lomani. Kokouksien eteen piti aina nähdä vaivaa ja valmistautua. Ja vaikka jokainen reissu mikä ko. tehtävässä teinkin oli aina antoisaa ja mielettömän opettavaista ihan omalla tavallansa, se ei ollut koskaan lomaa, se oli aina työtä josta ei maksettu. Vuosien mittaan pätkittyjen lomapäivieni aikana, jotka olin ansainnut päivätyölläni ja jolloin muut ottivat aurinkoa ja nollasivat päänsä, meikäläinen oli edustamassa, töissä ja sitten taas takaisin normitöissä. Viime keväänä tunsin, että enäää en jaksa. Pää ei kestänytt enää! Tavalla tai toisella halusin lähteä täältä pois, jonnekin.. ihan mihin vaan, mutta kauas!

Tämä oli minun mielenterveyslomani! 

Nyt, vihdoinkin sain otettua itselleni sen oikean aidon loman. Miehelläni ei ollut lomaa samaan aikaan, eikä meidän olisi oikeastaan ollut rahaakaan lähteä matkaan samaan aikaan, puhumattakaan koko perheestä lapsineen. Eihän tämä tietenkään perhelomaa korvannut, mutta… eikö olekin parempi jos edes jompikumpi perheen aikuisista tai vaikkei perhettä vielä olisikaan niin että saisi ajatukset muualle, rentouttaa mielen, ottaa oman ajan kokemuksia ja elämyksiä varten? Olkoon se sitten vaikka Turussa, jos ei siellä itse asu! Sitten jaksaa taas ihan eri tavalla palata arkeen. Yksi hyvä loman tunnusmerkeistä on ainakin se, jos unohtaa toimistokoneelle kirjautuessaan salasanan tai miettii ensimmäisinä työpöivinä lomien jälkeen, että mitenköhän tämä nyt taas menikään? :)

Jos katsoo noin pari kuukautta enne matkaa erilaisia nettip0rtaaleja, voi löytää hyvään hintaan lentoliput mihin haluatkin matkustaa. Itse löysin suhteessa hyvin edulliset lentoliput Malediiveille (yllätyksekseni ko. lippujen meno-paluu hinnat oli vain hivenen kalliimmat kuin samalle aikavälille liput esim. vaikka Espaniaan). N. 1,5kk ennen reissua ja painoin BOOK – nappia! Sinne män, se oli siinä! Miehelleni ilmoitin, että minä menen nyt. Perheenihän on ollut jo tottunut siihen että mami lähtee taas matkaan jonnekin päin maailmaa. Tasoituksena: miheni kävi vähän aikaa sitten puolen vuoden aikana kaksi kertaa sukellusreissulla Thaikuissa, jossa itse en ole koskaan käynyt, ja lapset olivat nyt lomani aikana isovanhemmillanssa Eestissä eli kaikki fine, kaikilla oli mukavaa! :D

Ikinä en ole yhtään lomaa odottanut näin paljon! Laskin päiviä! Melkein joka päivä vaihdoin reissurepun sisältöä. Niin paljon sitä omaa lomaa odotin, niin paljon sitä kaipasin ja tarvitsin. Minun aikaa! MINUN OMAA AIKAANI!! 

Air BnB:n kautta töytyi hyvät arvostelut saanut edullinen kämppä, mulle ei ollut väliä missä se on, kunhan ei ole ihan lentokentän lähellä 😊 Bookkasin sen. Sit tsekkasin että mihinköhän sitä sitten nyt päädyin 😊 Saaren nimi oli Maalhos ja ja sijaintina Malediivien Baa Atoll, hieman alle 120km pääkaupunkisaaresta. Oli kuulkaas niin oikea paikka mennä.

Paikallisten asutettu saari eli sinne piti toki tarkkaan miettiä, mitä laittaa päälle, koska siellä ollaan 100% muslimeja ja asutetuilla saarilla, joihin vieraita nykyään vasta muutaman vuoden ajan on päästetty, täytyy sekä käyttäytyä että pukeutua heidän kulttuuria kunnioittaen.

Maalhos on pieni, n. 600 ihmisen saari jossa turisteja ei juurikaan näy, tai no,  ehkä 4-5 vierasta eli guestia joksi meitä kutsuttiin, tämä kuitenkin vain seasonin ulkopuolisena aikana eli meidän kesällä. Kun Malediiveilla on vierailijaseason, vieraita on enemmän.

OWD refresherin teoria-osuutta tekemässä

Sukellusinstructorini sekä Maldivers Diving Center omistajan Dhaanun kanssa refresherin ja ekan sukelluksen jälkeen

Oli mitä mahtavin reissu! Tein Maldivers Diving Centerin kautta OWD refresherin (edellisestä sukelluksesta oli 10 vuotta) jonka jälkeen tehtiin yhteensä siellä oloni aikana 5 sukellusta, snorklailtiin Paholaisrauskujen kanssa, veneiltiin delfiinisaattueessa ja nähtiin mm. Valashai ja paljon paljon kaikenlaista muuta kaunista ja mielenkiintoista. Sukellettiin sekä rannalta että veneestä ja yösukelluskin kerettiin vielä tekemään ennen kunnon virtauksessa, cool! Ihan mielettömän mahtavia keikkoja!

6h yksin hiekkasärkällä, 5 hienoa sukellusta, paholaisrauskujen kanssa snorklausta 4m aallokossa Hanifaru Bayssä, delfiini-cruisausta, se hieno valashai joka ui siinä tasan alapuolellani kun veneestä sukelluskamat päällä buddy-testit vielä kesken tuli hypättyä… meinaa valashain kun näkee, niin silloin mennään eikä meinata… se on wow wow wow harvinaista herkkua nähdä! Paholaisrauskut jäivät mulle kuitenkin ko. reissun symboliksi!

 

Paholaisrauskut, ne hienot kuninkaalliset otukset meressä… yksinkertaisesti…. WOW!

Minä :)

 

Ja ne ihmiset! Paikalliset perinteisiin huntuihin ja pitkiin tummiin vaatteisiin pukeutuneet naiset ja päivisin työtä tekevät miehet, kaikki moikkasivat aina hymyillen. Lapset aloittivat koulupäivänsä aamulla klo. 06:45 (minä aamiaisella aina klo. 07 niin näin kun lapset lähtivät aamuisin kouluun) ja silti he jaksoivat olla kiinnostunut minusta ja me keskusteltiin ihan englanniksi heidän elämästä, oloista, murheista ja haasteista.

Ihanat paikalliset tytöt jotka niin ystävällisesti joka aamu kokkasivat ja tarjoilivat mulle rannalla aamu seiskalta ruoat

He asuvat pikkusella saarella keskellä isoa merta, eikä 60% naisista ko. saarella osaa uida, osaatteko kuvitella? Uskomatonta!! Oli mielettömän mahtavaa nähdä sitä oikeaa elämää pienellä saarella jota me turistit emme ole vielä onnistuneet pilaamaan länsimaisella meiningillämme. Ja huom! Alkoholia siellä et sitten saa!

Mutta se vesiporukka eli sukelluspoppoo, he ovat nyt melko rentoa ja ehkä vähän hippimäistäkin porukkaa, meillä oli niin hauskaa yhdessä!

The Maldivers gang! <3

Lopputuloksena olen saanut Malediiveiltä monta uutta.. voisinko sanoa, että hyvää frendiä, ja suunnittelen sinne ensi kesäksi yhdessä Island Spa Retreats:in sekä Maldivers Diving Centerin kanssa treenileiriä! Woohoo! Mielettömän magee idea ja ihanaa järkätä se sinne, kunhan toki saadaan mukaan myös osallistjujia. Juuri nyt lasketaan hintoja yhteen ja laitetaan paketti kasaan, mutta siitä tulee mahtava kokemus jokaiselle joka mukaan lähtee, sillä vuoden päästä paikkaa ei ole vielä turisteilla pilattu, 5 vuoden päästä voi olla tilanne jo ihan toinen.

Kun lähdin, oli stressaantunut, väsynyt, odotin omaa aikaa ja ko. reissua kuin kuuta nousevaa, halusin vain sinne palmun alle, yksin, omine ajatuksineen, Mutta päädyinkin hauskaan porukkaan ja toki, myöskin yksin sinne palmun alle, mutta kiesus miten mahtavia kokemuksia sieltä sainkaan! Sieltä lähtiessäni, itkin…. se paikka… ne ihmiset… <3

Voisin kertoa reissustani niin paljon, mutta ette te tässä jaksa sitä enempää lukeakaan. Mutta jos mietit mihin mennä seuraavaksi lomalle, älä pelkää katsoa lentolippujen hintoja näinkin eksoottiseen paikkaan kuin Malediiveille tai jonekin muualle, käytä mielikuvitusta äläkä pelkää pitkiä matkoja loppukohteeseen, sillä sehän kuuluu asiaan, se on jo osa sitä lomaa ja seikkailua. Kämppäkin löytyy jostakin varmasti, Air BnB:n kautta löydät yömajan edullisesti melkein mistä vain, paitsi toki jos haluat hienooseen resortiin mikä maksaa maltaita etkä saa mitään kosketusta aitoon elämään paikalliseen elämään. Toki, on sekin hienoa, sitä yhtään väheksymättä, sillä yksi sellainenkin paikka tuli nähtyä, olihan se hieno, täyshoito ja kaikkea, kyllä kelpaisi sellainenkin, mutta tällä kertaa en hakenut sitä vain eksoottista aitoa ympäristöä, rauhaa palkun alla istuen merelle tuijottaen ja sen löysin.

Pakkohan mun oli vetää porukalle joku treeni ja siitä se ajatus sitten lähti…

Noh, lähden ensi vuonna mukaan treenileirille Maalhosiin tai siis, päätin sellaisen järjestää! Lisätietoa tulee, webbisivut tehdään ja jos seuraat FB:ssä FitKit Training / K. Tackman Personal Training – sivuja, niin sieltä ainakin saat sitten päivitettyä lisätietoa kun saadaan asian järjestettyä jotta voitaisiin treenileiri launchata.

Tuli myös joogailtua, Eleanor oli vetämässä saarella joogaleiriä, valitettavasti jouduin lähtemään kotiin kesken kaiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähden sinne takaisin joko rahalla tai ilman, olen rakastunut, rakastunut siihen rauhaan, ko. saaren rauhalliseen rytmiin, siihen että oikeasti sain itseni nollattua ja siihen kaipuuseen takaisin. Ja haluan tavata ystäväni uudelleen!

Tämä kesä on ollut ehkä aikuisikäni mahtavin ikinä ja kaikki vain sen takia, että uskalsin lähteä yksin kauas pois. Yksin palmun alla istuen omien ajatuksieni kanssa arki siirtyy hetkeksi pois mielestä, ajatukset haahuileekin jossakin muualla kuin normaalisti kotona. Jos arki on busy busy, kalenterin mukaan elämistä, meistä jokainen tarvitsee sen pienen tauon, jolloin todellakin pystyy päästämään edes hetkeksi irti siitä, mikä meitä eniten stressaa tai mieltämme kuormittaa. Jos et ole reppumatkaaja-tyyppiä, niin hey, sinulle on varmasti jotakin muuta ihanaa, mutta kunhan

Luv ya Maalhos ja luv ya my new friends in Maalhos! Maldives… I´ll be back next summer!! :)

 

 

Avainsanat: , , , , , , , ,

Ketlin Tackman

Ketlin Tackman, FitKit Training

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *