Luomupuuron ME 6.9.

Tänään 6.9. syödään luomupuuron maailmanennätys! Minäkin mukana yhteistyössä Foodinin kanssa.

Syö tänään annos luomupuuroa. Nappaa annoksesta kuva ja jaa se tänään 6.9. instagramiin #luomupuuronme #foodin @foodin merkintöjen kera, niin osallistut ennätystalkoiden lomassa Foodinin verkkokaupan 100€ lahjakortin arvontaan.

Puuro on erinomainen ruoka retkille ja vaelluksille. Tarvitaan helposti valmistettavaa ja runsaasti energiaa sisältävää puuroa. Voi -silmä kuuluu puuroon tottakai. Foodinin kirkastettu luomu Ghee -voi säilyy lasipurkissa myös ilman jääkaappia, joten sen voi pakata mukaan rinkkaan myös useamman päivän vaelluksille. Luomu taatelit ovat retkinaposteltavien kärkijoukkoa ja myös hyviä säilyvyydeltään. Nämä yhdistämällä syntyi luomupuuron päälle herkullinen taatelivoi.

Leipäjuustoa löytyy meiltä aina pakastimesta. Se on kätevä napata retkelle mukaan. Toimii aluksi kylmäkallena ja sulaa juuri sopivasti ensimmäiselle taukopaikalle tultaessa.

Lempeän pehmeäksi nuotiolla keitetty luomu kaurapuuro kruunataan herkullisella taatelivoi -silmällä. 
Retkipuuro taatelivoilla
2 annosta
Luomu kaurapuuro
0,5 l vettä
2dl luomu kaurahiutaleita
ripaus suolaa
– Sekoita vesi, kaurahiutaleet ja suola
– Kiehauta nuotiolla pari minuuttia ja anna hautua pehmeäksi puuroksi
Luomu taatelivoi
10kpl Foodin luomu taatelia
3 rkl Foodin ghee voita
– Laita voi ja taatelit kattilaan. Anna voin sulaa ja keitä taatelit voissa pehmeäksi
Annostele puuro lautaselle ja lisää taatelivoita reilusti päälle.
Lämmitä lisäkkeeksi vielä luomu leipäjuustoa.
Nauti luonnosta, nauti puurosta!

 

Voima kaapi kattilankin tyhjäksi

*Foodin Ambassador yhteistyö*

Ei kommentteja

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Tattia, pattia, vattuja ja kipeä kurkku

Tämä viikko on ollut otsikon mukaisesti tattia ja pattia. Viikonloppuna harmillisesti myös kipeää kurkkua, mutta myös vadelmien keruuta koko perheen voimin.

Maanantaina alkoi sienikurssi ja koko viikko torstaihin saakka meni kahdeksasta neljään sieniä opiskellessa. Maanantaista keskiviikkoon säntäsin neljältä suoraan CrossFit Ouluun hankkimaan puolestaan sitä pattia.

Olin ajatellut, että ehtisin tällä viikolla klo 16-17 wodeille suoraan sienikurssin jälkeen.

Maanantaina oltiin vasta klo 16 takaisin kaupungissa ja aloin pohtimaan mitä tekisin. Menenkö kuitenkaan, koska:

a) myöhästyn

b) olin aivan poikki kaikesta uudesta sienitiedosta ja -lajeista

c) oli järkyttävä nälkä

Minun oli oltava kuitenkin klo 17:30-19 Raatissa vetämässä yleisurheilutreenejä, joten tiesin etten ehtisi salille ohjattuihin wodeihin enää myöhemmin. Päätin mennä, tehdä omatoimisesti treenin, unohtaa sienet hetkeksi ja syödä treenin jälkeen.

Ehdin kuin ehdinkin sitten muiden mukaan kun tein vähän lyhyemmät lämmittelyt. Haettiin päivän raskas kolmonen takakyykkyihin ja tehtiin sitten siitä 90% vielä 2×3. Takakyykky kulki yllättävän mukavasti. Sain 80kg kolmosen, kun tuo sama 80kg oli viimeksi niin pelottava, että uskalsin tehdä sillä vain yhden. Lisäksi tehtiin askelkyykkyjä ja raskasta kahvakuulaswingiä.

Tiistaina taas sama homma, olin salin pihalla klo 16:10 ärsyyntyneenä myöhästymisestä ja nälissään. Menin kuitenkin. Vuorossa oli tiimimetconi kolmen hengen joukkueilla. Joukkueet oli tietenkin jaettu ja metcon alkanut. Päätin tehdä yksin. Oli ihan huippumukavaa. Ihanan rankkoja 4 minuutin settejä 1 minuutin tauoilla.

3 rounds

4min:
Run 400m

1min rest

4min:
Row calories

1min rest

4min:
amrap
6 Wall ball
9 Batman sit up
12 Kb SDHP 24/16

1min rest

ylärivissä soutucal ja alarivissä amrap kierrokset+toistot

Tiistai-ilta meni Raatissa yleisurheilukisojen merkeissä valmentamassa ja äitinä kannustamassa.

Keskiviikkona ehdin ajoissa wodiin. Käsipainoilla shoulder pressejä ja tiukkoja leukoja. Tuo pystypunnerrus menee kyllä sinne ylivoimaisten heikkouksien osastolle. Leukoja sain viisi putkeen jokaisella kolmella kierroksella, kun piti tehdä maksimimäärä pressien jäkeen. Kaukana on leuanvetovoimatkin siitä, mitä se on joskus ollut. TuplaTabata oli hauska 16 x 20 sekuntia vuorotellen burbeita ja tuplanaruhyppyjä, 10 sekunnin palautuksella. Burbeet heikkous ja tuplat vahvuus.

vasemmalla burbeet, oikealla tuplanaruhypyt

CrossFitissä pitää kyllä kestää ja pystyä hyväksymään se, että aina löytyy heikkouksia. Vaikka samassa treenissä ja metconissa on jotain joka sujuu, on siinä yleensä aina myös jotain mikä ei suju. On tärkeää nauttia siitä mikä sujuu ja tehdä kaikkensa parantaakseen niitä heikkoiksia. Se on asenteesta kiinni, millä fiiliksellä treenin jälkeen salilta lähtee. Minulle tuo paikka on se, mikä on opettanut antamaan treeneihin kaikkensa.

Keskiviikkoiltana keittelin sienikurssilla kerättyjä kangasrouskuja, tein sienisalaattia ja paistoin kangastatin parsakaalin kanssa. Kertailin sienien tuntomerkkejä seuraavan päivän sienitenttiä varten.

Kangastatti ei vaadi kummempaa esikäsittelyä. Kuivalle pannulle, anna nesteen haihtua, lisää voita ja suolaa. Parsakaali seuraksi ja maukas pikkuherkku on valmis.

Torstaina oli sienitentti. Se meni hyvin. Vielä maanantaina en tunnistanut kuin muutaman sienen, mutta nyt huomasin osaavani jo parikymmentä. Helpotus päivän jälkeen oli suuri. Treeneistä rest day. Yleisurheiluvalmennusta taas Raatissa.

Perjantaina käytiin Utajärvellä tsekkaamassa ensi viikon retkipäivän kohdetta. Saatiin tehtyä ryhmätyötä eteenpäin ja reissun jälkeen oli ihana fiilis, kun tiesi ettei tarvitse viikonloppuna sitä enää miettiä.

Kurkku on ollut ikävän tuntuinen ja olo vähän kipeä perjantaiaamusta, joten viikonlopun omat treenailut jäivät välistä.

CrossFit Kids treenit lauantaina olivat mielettömät. Lapset olivat niin upeita ja treeneissä saa vetää niin monipuolisia juttuja. Näistä pitää kyllä kirjoittaa joskus enemmän.

Sunnuntaina sukellettiin koko perheellä vadelmapensaisiin paikkaan, jonka löysin tämän viikon sienikurssilla. Käytiin keittelemässä kaurapuurot Haukiputaalla Runtelin laavulla. Olihan sieltäkin upeat maisemat, jotka nämäkin olivat aiemmin ihan tuntemattomat meidän perheelle. Viime sunnuntaina oltiin Isokankaan järven laavulla puuron keitossa. Tämä on kyllä ollut tämän opiskelun hyviä puolia, että on löytänyt todella paljon mielenkiintoisia uusia luontokohteita ja sieni- ja marjapaikkoja tästä ihan Oulun läheltä. Sunnuntait pyritään pitämään perheretkipäivinä, jos suinkin mahdollista.

Siinäpä oli vähän tämän viikon kuulumisia. Oikeastaan tapahtui vielä paljon paljon muutakin, kuten:

  • Kyösti oli Kuortaneella telinevoimistelun maajoukkueleirillä
  • Armas aloitti puhallinorkesterissa
  • Voima oli useampana päivänä Miikan kanssa tutustumassa päiväkotiin, jossa aloittaa osa-aikaisena huomenna
  • Miika avasi perjantaina Lajikumppanit suksihuollon kolmannen talvikauden
  • Pääsin valmentamaan voimistelijoille juoksua

Tattia ja pattia siis tänne. Milläpä kahdella sanalla sinä kuvailisit sinun viikkoasi?

 

 

Ei kommentteja

Avainsanat: , ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.

Mistä kirjoittaisin? Kommentoi ja voita kirja!

Päivitin blogin esittelytekstin ja mietin muutenkin, että mitäs minulle kuuluu ja mitäs minä tänne olen kirjoitellut. Blogini armas&mainio siirtyi kolme vuotta sitten Fitlandiaan ja käsitellyt aihepiirit ovat vaihdelleet sen mukaan, mikä kulloinkin on kiinnostanut. Tämä on mielestäni edelleen hyvä lähtökohta ylipäätään blogin kirjoittamiseen.

Kerron lähtökohtaisesti niistä asioista, mitkä tekevät minut ja perheeni onnelliseksi. Ehkä joku muu saa niistä ideoita ja inspiraatiota. Ehkä joku huomaa ajattelevansa samoin, joku taas ajattelevansa hyvinkin eri tavoin. Elämässä, kuten ei blogissakaan, ole yhtä oikeaa tai väärää suuntaa. Molemmat elävät hetkessä.

Postaustahti on ollut melko verkkainen ja aina pidemmän tauon jälkeen kynnys avata uusi luonnos on suurempi. En halua kuitenkaan luopua bloggaamisesta, koska uskon että tällä on vielä minulle ja muille paljon annettavaa. Jatkossa haluan edelleen kirjoittaa päiväkirjamaisia fiilistekstejä, mutta myös artikkelimaisia asiatekstejä. Välillä ideoita suorastaan pulppuaa ja silloin pitäisi tarttua toimeen. Valitettavasti ne jäävät usein luonnos-asteelle, kun muut hommat houkuttavat enemmän. Huomaatko, etten kirjoittanut ajan puutteesta tai vedonnut kiireeseen? Välillä kun taas oikein päättää kirjoittaa, pää lyökin tyhjää, eikä saa mitään aikaiseksi.

Tykkään haastaa itseäni ja niinpä teen nytkin. Aion kirjoittaa vähintään kerran viikossa, koska tiedän että se on minulle hyväksi. Mistä teemoista sinä haluaisit blogista lukea?

Kommentoi alle ja heitä ideoita! Arvon 31.8.2017 mennessä kommentin jättäneiden kesken  Jenni Ahopellon kirjan: Paranna untasi  -opas nukkumisergonomiaan. Koska uni on yhtä tärkeää kuin syöminen ja juominen.

Uni on meille kaikille ensiluokkaisen tärkeää. Unesta ei kannata tinkiä. Nykypäivänä unen terveysvaikutuksista puhutaan paljon ja tutkimuksetkin se osoittavat, että uni on yhtä tärkeää kuin syöminen ja juominen. Se mitä me hereillä ollessa teemme vaikuttaa hyvin oleellisesti unenlaatuun. Kirja paneutuu helposti lähestyttävällä tavalla aiheeseen nukkumisergonomia. (http://www.fitrakauppa.fi/paranna-untasi-opas-nukkumisergonomiaan.html)

 

 

6 kommenttia

Avainsanat: ,

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo, VOIMAHOTON

Hanna on oman elämänsä huippu-urheilija. Perhe-elämää, CrossFittiä, luontoliikuntaa ja valmennusta. Koulutukseltaan Hanna on liikunnanohjaaja (AMK) ja parhaillaan hän opiskelee luonto-ohjaajaksi.