Erik Bertrand Larssen: PARAS

Fitlandian toimitus osallistui eilen Erik Bertrand Larssenin, Norjan suosituimman puhujan ja mentaalivalmentajan, luennolle Helsingissä. Larssenin kirja ”Paras” tuli tänään 18.9.2014 kauppoihin suomennettuna.

Larssenin kirja rohkaisee ajattelemaan uudella tavalla, haastamaan itsesi ja etsimään rajoja mukavuusalueen ulkopuolelta. Kirjoittaja on valmentanut tavallisten ihmisten lisäksi yritysjohtajia ja huippu-urheilijoita, ja havainnoinut henkisen puolen asioita, jotka erottavat ”parhaat” muista.

Pars_web_6684

Seminaarissa Larssen kävi läpi kirjan teemoja omien kokemustensa kautta. Fitlandian toimitus kokosi listan ajatuksia, joita tämä kokenut mentaalivalmentaja viestittää omassa työssään eri ihmisten kanssa:


”Parhaat (huippu-urheilijat, yritysjohtajat, menestyneet ihmiset) elävät sellaista elämää kuin haluavat ja ovat kuvitelleet mielessään. Heidän todellisuutensa vastaa heidän ajatuksiaan.”

”Tiedämme kaikki, millä tavalla voisimme tehdä elämästämme parempaa, elää terveellisemmin, jne., mutta jostain syystä emme tee niin – miksi? Parhaat ymmärtävä arjen yksityiskohtien merkityksen tavoitteen saavuttamisessa, ja haluavat tehdä ne mahdollisimman hyvin.”

”Iso taistelu käydään päivittäisessä elämässä. Parhaat ovat kykeneviä tekemään enemmän päivittäisiä valintoja, jotka vievät heitä kohti omia tavoitteitaan. Esimerkkinä pienistä valinnoista: Nousenko ylös nyt heti vai painanko torkkua? Jatkanko harjoitusta vielä 10 min vai lopetanko tähän? Syönkö terveellisen aamiaisen vai jääkaapin perälle jääneen einesruuan?”

”Tavoitteiden pitää olla innostavia! Tavoitteiden pitää olla sellaisia, että kun puhut niistä niin silmäsi säihkyvät ja olet täynnä intoa! Ilman tunteisiin vetoavia tavoitteita et tee tarvittavia asioita”

”Menestyneet ihmiset (kuten Winston Churcill, Kennedy, eri urheilijat) ovat aivan tavallisia ihmisiä kuten kuka tahansa meistä. Se mikä erottaa heidät on heidän tapansa ajatella.”

”Embrace the contrasts – kun hakeutuu haastamaan itseään ja menee mukavuusalueen ulkopuolella oppii tuntemaan tunneskaalaa laajemmalta alueelta. Kun on käynyt tunneskaalan molemmissa päissä niin osaa arvostaa sitä tunteiden kirjoa, joka ihmisen on mahdollista saavuttaa.”

KILPAILU: Kirjassa puhutaan ”voimalauseesta”, joka on jokaisen henkilökohtainen sana tai lause, jolla voitetaan vaikeat hetket tai päästään ylös kuopasta. Keksi itsellesi tällainen voimasana tai jaa jo olemassa oleva voimasanasi kommenttikentässä niin olet mukana kirja-arvonnassa. Vastaajien kesken arvotaan kaksi ”Paras”-kirjaa! (Arvonta päättyy 25.9.)

Lisätietoa kirjasta ja kirjoittajasta löydät Bazar-kustannuksen sivuilta.

Juttu on toteutettu yhteistyössä Bazar-kustannuksen kanssa.

 

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (29)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *